Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(rokoko @ 2008 11 04, 20:20)
drinks_cheers.gif del keliu kamienu.
tik pabreziu,  kad aptariamoje foto TIKRAI nemazi tarpai tarp medziu.

sutinku, dideli tarpai padaryti wink.gif

Iš šono žiūrint gražiai atrodo, tik kažin ar nuo kaimynų užtektų vien bijūnais atsitvert mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 15:41)
Šiandien kilo mintis, kad gyvatvorę nuo kaimynų pusės galėčiau įsiregti tokiu stiliumi:

user posted image...

pritariu ir aš , kad gražus derinys thumbup.gif
tik kaip vida777 jau užsiminė, kad išvengti, kad jos stelbtų tarpuose augančius krūmus, kokie jie bebūtų, gal verta tuos krūmus sodinti prieš tujas tarpuos, t.y. ne viena eile, o šachmatine tvarka išdėlioti

QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 04, 16:10)
Vietoj bijūnų galima rinktis šalčiams atsparių (žiemą nedengiamų) rožių krūmus. Yra tokių, kurie žydi visą vasarą, o rudenį pasipuošia spalvingomis uogomis (beje, ne tik raudonomis, bet ir pvz. juodomis).

Aš ieškočiau ko nors iš rugosa, kanadietiškų rožių tipų  4u.gif  Pvz.
Fruhlingsduft, Fruhlingsmorgen, Stanwell Perpetual, Hanza, Prairie Joy, Ritausma, Zaiga ir t.t., ir pan.  wub.gif

Man dar patinka pimpinellifolia rožės, bet jos žydi tik pavasarį arba vasaros pradžioj  4u.gif

oi kiek pavadinimų doh.gif reikia pasistudijuot man, dar vis besidairančiai "ir kas per mons tos rožės yra" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 04, 16:55)
Dar,  Vida777, pas Kasiopeja yra rozes su ypac zaviai atrodanciomis juodomis uogomis wub.gif na tikrai neatrodo supuve nei kaip kitaip pagede.. lotuliukas.gif

supuvę pradeda atrodyti tik dabar, o iki tol buvo labai gražios juodos uogytės wub.gif Rokoko kalba apie Single Cherry (pimpinelifolia). Žydi labai ryškiais rausvais žiedais pavasarį-vasaros pradžioj, o paskui užmezga uogas. Be to, jos lapai rudenį būna gražios rudai-geltonai-bordinės spalvos. Tik nuotraukų neturiu, teks pačioms pasigooglinti ax.gif
Va čia, antroj nuo viršaus nuotraukoj Single Cherry atrodo beveik tokia pat graži, kaip realybėj rolleyes.gif
http://www.rozes.lt/..._2008_06_08.htm
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 04, 18:01)
sutinku, dideli tarpai padaryti wink.gif

Iš šono žiūrint gražiai atrodo, tik kažin ar nuo kaimynų užtektų vien bijūnais atsitvert  mastau.gif

būtent todėl ir siūlau pagalvoti apie rožes, nes jos labai dera prie tujų (mano žaliu supratimu), be to galima pasirinkti veislių nuo 1,2 iki 2 m ūgio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 04 lapkričio 2008 - 20:58
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 04, 21:04)
pritariu ir aš , kad gražus derinys thumbup.gif
tik kaip vida777 jau užsiminė, kad išvengti, kad jos stelbtų tarpuose augančius krūmus, kokie jie bebūtų, gal verta tuos krūmus sodinti prieš tujas tarpuos, t.y. ne viena eile, o šachmatine tvarka išdėlioti
oi kiek pavadinimų doh.gif reikia pasistudijuot man, dar vis besidairančiai "ir kas per mons tos rožės yra" bigsmile.gif

Jus baikit cia apie tas rozes! Nes as galiu neislaikyti...jezau radau ir nespygliuotu yr. Reik nusiramint smile.gif Einu pamedituosiu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 04, 19:28)
O tu nori krumelius i tuju tarpus vienoj linijoj su tujom sodint, ar daryt antra linija sachmatiskai? Krumeliai graziau butu ivairus, nei vienos rusies, o jei ilga linija, atsikartojantys.

Ohoho, kokia diskusija užvirė bigsmile.gif
Ir netikėtų minčių gimsta - kad ir su rožėm thumbup.gif
Pas mane būtų apie 60m linija. Norėčiau labiau sodint viena linija, o ne šachmatiškai, tad ir rūpinuosi atstumais bei "gera kaiminyste", kad pasidalintų maisto ištekliais smile.gif
Bijūnus noriu pakeist kitais augalais, kad žiemą nežiojėtų tarpai, o būtų bent krūmelių šakos.

P.S. užvedžiau naują temelę apie augalų derinimą štai čia - prašom apsilankyti ir būtinai patirtimi pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 04 lapkričio 2008 - 21:57
QUOTE(smth1 @ 2008 11 04, 22:39)
Jus baikit cia apie tas rozes! Nes as galiu neislaikyti...jezau radau ir nespygliuotu yr. Reik nusiramint smile.gif Einu pamedituosiu.

palauk, patikslink g.gif kokia prasme tu čia "baikit apie rožes"? g.gif
Papildyta:
aš va kasiopėjos paminėtas rožes pagooglinau, kaip norėčiau štai tokio krūmo (čia Fruhlingsduft) wub.gif :

user posted image

per kiek metų rožės sodinukas išauga į tokį krūmą? jei jam lemta būti krūmu, žinoma ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 04 lapkričio 2008 - 22:27
QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 21:53)
P.S. užvedžiau naują temelę apie augalų derinimą štai čia - prašom apsilankyti ir būtinai patirtimi pasidalinti  4u.gif

dieve, nu kaip cia nesusimaisius kurioj temoj apie derinima, kurioj apie sodinima, o dar kelintoj apie ju teikiamus dziaugsmus ir rupescius pasipasakot biggrin.gif ...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 04, 20:25)
aš va kasiopėjos paminėtas rožes pagooglinau, kaip norėčiau štai tokio krūmo (čia Fruhlingsduft) wub.gif :

user posted image

per kiek metų rožės sodinukas išauga į tokį krūmą? jei jam lemta būti krūmu, žinoma ax.gif

greitai užauga 4u.gif Po poros-trejeto metų, geria prižiūrimas jau turėtų būti panašaus ūgio. Aš pavasarį iš Sibirkos pirkau Louis Odier ir Souvenir du dr Jamain (suaugę 1,5-2 m aukščio) sodinukus gal 30-40 cm ūgio, o jie per vasarą kelias šakas metrines "išvarė". Manau, per kitus metus dar pasistūmės ir tikrai trečiais metais jau neprastas vaizdas bus wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 04, 22:38)
dieve, nu kaip cia nesusimaisius kurioj temoj apie derinima, kurioj apie sodinima, o dar kelintoj apie ju teikiamus dziaugsmus ir rupescius pasipasakot  biggrin.gif ...

man irgi toks pat įspūdis... blush2.gif jau ir taip per dvi temas (tą,kuri "į temą"
ir tą, kuri "pliurpalai") vos spėju bėgioti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 lapkričio 2008 - 07:49
QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 22:53)
P.S. užvedžiau naują temelę apie augalų derinimą štai čia - prašom apsilankyti ir būtinai patirtimi pasidalinti  4u.gif

šaunu, tik ar nebus čia meškos paslauga, pvz.:

QUOTE(Ciep @ 2008 11 05, 10:14)
[žibuoklės+scylės, krokai, snieguolės, žemaūgiai vildalgiai, vaistučiai, eleborai, plukės

tarkim skirtingų rūšių plukėms reikalingos skirtingos augimo sąlygos <- RS straipsnis.
ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 05, 10:35)
šaunu, tik ar nebus čia meškos paslauga, pvz.:
tarkim skirtingų rūšių plukėms reikalingos skirtingos augimo sąlygos <- RS straipsnis.
ir t.t.  4u.gif

DeeDee, suprantu susirūpinimą mano kaip naujokės iniciatyvomis ax.gif

Aš užvedžiau atskirą temą, nes:
1) norint ką nors konkrečiai rasti per trisdešimt kelerias "namų aplinkas" tikrai atsibosta knistis kad ir pasitelkus "pagalbą", nes dažniausiai vietoj derinio atsiduri ties priežiūros ypatumais ar kas ką įsigijo;
2) gražios gėlės ar sumedėję augalai dar nereiškia gražaus gėlyno ar kompozicijos, tad kuriant sodą be derinimo informacijos nė iš vietos (o jos deja trūksta net ir literatūroje);
3) manau, kad norintys pasinaudoti ten skelbiama informacija kaip ir bet kurią kitą informaciją perleis per savo "filtrą", o tuo kas sudomino, pasidomės konkrečiau. Ten tik gairės, patarimai ir nieku gyvu nepretenduoja į absoliučią tiesą (juk žmonių skonis skiriasi);

P.S. deriniai, kuriuos aš įrašiau toje temoje, paimti iš knygų ir laikraščio "Rasos" - nei vieno pačios atrasto.

Ir iš vis, neketinu griauti nusistovėjusios tvarkos, tenoriu tik DALINTIS INFORMACIJA.
Žodžiu, GYVENKIME DRAUGIŠKAI.
Atsakyti
Ciep, viskas gerai, atsiprašymą priėmėme 4u.gif Yra logikos naujoj temoj, tik mažumėlę nepatogu tris atskirus langus ekrane laikyti atidarytus lotuliukas.gif

DeeDee, apie rožių genėjimą man čia patiko
http://www.rosebook....ezkateorina.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 lapkričio 2008 - 10:26
Sakykit o kas gali buti g.gif pasodinom tuju visa eile, o trys is ju skirtingose vietose neprigijo. Nupirkom naujas. Pasodinom. Ir vel tas pats blink.gif tos pacios trys blink.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 05, 00:38)
dieve, nu kaip cia nesusimaisius kurioj temoj apie derinima, kurioj apie sodinima, o dar kelintoj apie ju teikiamus dziaugsmus ir rupescius pasipasakot  biggrin.gif ...

Tiesiog manau, kad nereikia sios temos. Plepalai pasiteisino, bet dar viena doh.gif Gal neissibarstykim per daug...
Atsakyti