Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 13:15)
jauciu kad apsispresta del sermuksniu... dabar tik rusi reiks issirinkti...  bet tam laiko dar yra biggrin.gif

Jei nutartum sodinti švedinius šermukšnius (sorbus intermedia)(rekomenduoju - gražūs lapai, žali su pilkšvu atspalviu, gražios gausios uogos, pas mus ne taip dažnai auginami) tai jų galima nusipirkti Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne nebrangiai. Pirkau šių metų pavasarį - viso labo po 5 Lt, o medeliai tai lig pažasties...
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 14:24)
as dar kaip ir noreciau viena viszali tarp ar salia sermuksniu ikisti, o kadangi sermuksniai rutuline laja turi, tai noretusi koloninio, o gal kugisko........tuju ar kadagiu kazkodel neisivaizduoju cia, o vat eglute sidabrine man kaip ir ziuretusi.....

Baikit balamūtinti jolaxus smile.gif (prašau nepriimt mano kontrakritikos asmeniškai 4u.gif ) Viskas ten labai gerai su jos šermukšnių giraite. Paprasta, išbaigta, gražu, ramu. Ten tas visžalis būtų "ne prie ko". O be to, koloninės, kūgiškos ir kitos griežtos formos "pagauna" žvilgsnį, iškart atkreipia dėmesį, tad jas patartina sodint kažkur prie įėjimo į namą ir pan. O čia juk nereik tokio "masalo" dėmesiui patraukti, į ką tas dėmesys turėtų būt nukreipiamas? Juk čia ta giraitė liuks - nuteikia įeinančius ramiai, paslepia namą kiek nuo gatvės, taip pat sukuria "paslaptį" - o kas kieme už jos? mirksiukas.gif Jolaxus, nepasiduok provokacijoms, palik viską kaip yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 11:59)
Baikit balamūtinti jolaxus smile.gif (prašau nepriimt mano kontrakritikos asmeniškai  4u.gif ) Viskas ten labai gerai su jos šermukšnių giraite. Paprasta, išbaigta, gražu, ramu. Ten tas visžalis būtų "ne prie ko". O be to, koloninės, kūgiškos ir kitos griežtos formos "pagauna" žvilgsnį, iškart atkreipia dėmesį, tad jas patartina sodint kažkur prie įėjimo į namą ir pan. O čia juk nereik tokio "masalo" dėmesiui patraukti, į ką tas dėmesys turėtų būt nukreipiamas? Juk čia ta giraitė liuks - nuteikia įeinančius ramiai, paslepia namą kiek nuo gatvės, taip pat sukuria "paslaptį" - o kas kieme už jos? mirksiukas.gif Jolaxus, nepasiduok provokacijoms, palik viską kaip yra thumbup.gif

Kie pažįstu, jolaxus nėra ta, kuri pasiduotų provokacijoms, jeigu jos jai pačiai netiktų/nepatiktų bigsmile.gif Bet iš esmės idėjai pritariu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 27 lapkričio 2008 - 14:09
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 14:33)
isskyrus sermuksni, kuri gali parsitempti is misko.......

Netemkit medžių iš miškų, nebent vienkiemyje tarp miškų gyvenat smile.gif Miško medis sunkiau adaptuojasi urbanizuotoj teritorijoj, dažniau serga, sunkiau įsitvirtina (miško ir jūsų kiemo sąlygos gerokai skiriasi - jei jau kast tai kur nors iš pakelės, ne iš miško), geriau naudoti svetimžemius medelius, kurie pakantesni "pablogintoms" sąlygoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 27 lapkričio 2008 - 14:05
Jolaxus, o tu nenori kitoj takelio pusėj prie tvoros dar ir raugekštį pasodinti, manau jis ten gražiai žiūrėtųsi, toks truputį testinumas būtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 27, 13:42)
visžaliai man lyg rutuliojasi palei įvažiavimą, kur matosi šilokų kepurės... ax.gif tačiau aš nenoriu koloninių, nenoriu aukštos sienos ax.gif  kažkodėl svarstau kadagių variantą, bet ne taisyklingos lajos, o tų išdarkytų tokių, ne gulsčių, bet ir ne koloninių, tokie, kur auga iki kokių max 0,6-0,8 m... galbūt... g.gif tik spalvinės gamos dar nesvarsčiau... mat kitoje įvažiavimo pusėje ketinu gulsčiais kadagiais kelis kv.m.  tarp vrtelių ir šuns voljero užleisti, tai galvoju būtų šiokia tokia sąsaja...
Papildyta:
tiesa, tą planuojamą "išdarkytų" kadagių eilutę galvoju šiek tiek karpyt, neleist jiems į šonus drikti be saiko rolleyes.gif

man tai cia ir silokai grazu, tvarkinga ispudi sukuria smile.gif
bet jei nori kadagiu tai tebunie kadagiai smile.gif , tik vel as papriestarausiu pagal sita nuotrauka cia viskas labai tvarkinga, tiesus masinos ivaziavimas, daili tvora, vartai irgi kaltiniai ir se kad nori netvarkingi kadagiai, jau sermuksniai neturi taisyklingumo ir inesa saikingo sviezumo i sita tvarka, tai netvarkingi kadagiai man kazkaip jau butu per daug........bet aukstis 0.6-0.8 tinkamas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 13:59)
Jei nutartum sodinti švedinius šermukšnius (sorbus intermedia)(rekomenduoju - gražūs lapai, žali su pilkšvu atspalviu, gražios gausios uogos, pas mus ne taip dažnai auginami) tai jų galima nusipirkti Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne nebrangiai. Pirkau šių metų pavasarį - viso labo po 5 Lt, o medeliai tai lig pažasties...
Papildyta:

Baikit balamūtinti jolaxus smile.gif (prašau nepriimt mano kontrakritikos asmeniškai  4u.gif ) Viskas ten labai gerai su jos šermukšnių giraite. Paprasta, išbaigta, gražu, ramu. Ten tas visžalis būtų "ne prie ko". O be to, koloninės, kūgiškos ir kitos griežtos formos "pagauna" žvilgsnį, iškart atkreipia dėmesį, tad jas patartina sodint kažkur prie įėjimo į namą ir pan. O čia juk nereik tokio "masalo" dėmesiui patraukti, į ką tas dėmesys turėtų būt nukreipiamas? Juk čia ta giraitė liuks - nuteikia įeinančius ramiai, paslepia namą kiek nuo gatvės, taip pat sukuria "paslaptį" - o kas kieme už jos? mirksiukas.gif Jolaxus, nepasiduok provokacijoms, palik viską kaip yra  thumbup.gif

ties kuria vieta ziema cia matai paslapti, einant gatve galima matyti kas nosi namie krapsto smile.gif vasar taip, nesigincyju.
cia as trinktelejau sita pasiulyma todel, kad musu platumose rekomenduojama 30 proc zaliuojanciu apzeldinime naudoti.

svedinio sermuksnio labai tamsi laja. prie mamos daugiaukscio auga kokie 4, nors ir grazus medis, bet man kazkaip per tamsus ir nejauku. Tarp ju turetu buti didesni atstumai, kad grozis matytusi.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 12:12)
bet jei nori kadagiu tai tebunie kadagiai smile.gif , tik vel as papriestarausiu pagal sita nuotrauka cia viskas labai tvarkinga, tiesus masinos ivaziavimas, daili tvora, vartai irgi kaltiniai ir se kad nori netvarkingi kadagiai, jau sermuksniai neturi taisyklingumo ir inesa saikingo sviezumo i sita tvarka, tai netvarkingi kadagiai man kazkaip jau butu per daug........bet aukstis 0.6-0.8 tinkamas smile.gif

nors ir ne mano kiemas, bet pasakysiu... tongue.gif o man kaip tik priešingai - prie metalo kadagiai (ir kitokie visžaliai) labiau žiūrisi negu šilokai blush2.gif
Atsakyti
jolaksus............o kaip tau dyglialape mahonija vietoje kadagiu ar siloko?
cia praskrido mintis vos spejau uz uodegos nutverti.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 13:33)
o del tos alejos, pasiemiau toki dokumenta...vadinasi "urbanizuotoms teritorijoms skirtu sodmenu minimalus kokybes reikalavimai"
jei ten pas tave tarp saligatvio ir tvoros mazai vietos tai gal grauzeline gudobele is to saraso pasiulyciau........zydi graziai, nebijo genejimo, ir pigi palyginus su kitais, aisku isskyrus sermuksni, kuri gali parsitempti is misko.......

sarasiuka siulau todel, kad ne visi augalai tinka miestams, dalis nepernesa uzterstumo, nors itariu kad uzmiestyje gyveni, o ne senamiestyje  smile.gif

pas mus nestebuklingai vietos tarp kelio ir tvoros liks... gyvenam uzmiesty, kelias vietinio kaimo reiksmes biggrin.gif
dar vat reiktu kad neiskilnotu savo saknimis tvoros ir viso kito...
dabar rasausi visus variantus smile.gif

beje sermuksnis svedinis man prie sono esanciame Raudondvario medelyne 1.5-1.7 m kainuoja 20 lt... kaip nori vazone arba ne...

ir jei kam idomu. eglute vazone (bet kaip jie patys issireiske 'tik kaledom'), neseniai pasodinta, i smeli... zodziu tam kartui. 20-40 lt priklausomai nuo dydzio. didziausia kiek maciau, tai mano ugio, ~1.7 m. sidabrine dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 27, 14:59)
Baikit balamūtinti jolaxus smile.gif <...> Jolaxus, nepasiduok provokacijoms, palik viską kaip yra  thumbup.gif

lotuliukas.gif ot tai ačū, kad užtarei mirksiukas.gif pažadu nepasiduoti pioneer.gif

QUOTE(uolma @ 2008 11 27, 15:10)
Jolaxus, o tu nenori kitoj takelio pusėj prie tvoros dar ir raugekštį pasodinti, manau jis ten gražiai žiūrėtųsi, toks truputį testinumas būtų.  g.gif

patvorys anapus dar laukia savo sprendimų, dar kieme nerealizuotų kampų pilna. ax.gif kažką ten tikrai reikės įkurdinti, bet tolimesnėj ateity smile.gif
įsiskaičiau, ir supratu, kad tu čia ne apie "anapus" kalbi. unsure.gif kitoj tako pusė kaip minėjau šliaužiančių kadagių plotelis bus, o tarp jų jau mastysiu kažką koloniško, ar tiesiog aukštyn augančio. O prie pat vartelių ten pasodinta conica, bet ten visai tskiras kampuka, kurį atkerta maži įėjimo varteliai ir takelis
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 15:12)

thumbup.gif labai įdomu skaityt tokius vertinimus, iš tiesų pati niekad nedarau kažkokių apibendrinimų, tiesiog bandau dėlioti, kad man atrodytų gražu, o štai žvilgsnis iš šalies kartais atranda įdomių pastebėjimų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 15:19)
jolaksus............o kaip tau dyglialape mahonija vietoje kadagiu ar siloko?
cia praskrido mintis vos spejau uz uodegos nutverti.... smile.gif

o kodėl gi ne g.gif visai svarstytinas variantas rolleyes.gif
tik gal dėl savo dygliukų per daug ant tako gautųsi unsure.gif visgi pagrindinis judėjimas čia vyksta ax.gif reikėtų dėliotis už/prieš
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 27 lapkričio 2008 - 14:32
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 14:19)
pas mus nestebuklingai vietos tarp kelio ir tvoros liks... gyvenam uzmiesty, kelias vietinio kaimo reiksmes biggrin.gif
dar vat reiktu kad neiskilnotu savo saknimis tvoros ir viso kito...
dabar rasausi visus variantus smile.gif

beje sermuksnis svedinis man prie sono esanciame Raudondvario medelyne 1.5-1.7 m kainuoja 20 lt... kaip nori vazone arba ne...

ir jei kam idomu. eglute vazone (bet kaip jie patys issireiske 'tik kaledom'), neseniai pasodinta, i smeli... zodziu tam kartui.  20-40 lt priklausomai nuo dydzio. didziausia kiek maciau, tai mano ugio, ~1.7 m. sidabrine dvigubai.

iskilnoja topoliai , gluosniai , egles............daugiau ant smugio nepisimenu, bet kazkur buvau skaiciusi straipsni apie tuos kilnojancius....
o i koki atstuuma turetum tuos 7 augalus sukisti?
Papildyta:
o ar nori nuo vidurdieni seselio ar tik visai i vakara........cia medeliu aukstis nuo to priklausys......ir aisku jei ten augalu juosta kazkokia bus, taituomet augalus turesi rinktis atitinkamus seselinius......... smile.gif
Papildyta:
ai...pacios cia viska kuo geriausiai mokat smile.gif man kad tik paplepeti smile.gif
Papildyta:
namu darbus turiu eiti daryti,, o taip tingiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 27, 14:24)
o kodėl gi ne g.gif visai svarstytinas variantas rolleyes.gif
tik gal dėl savo dygliukų per daug ant tako gautųsi unsure.gif visgi pagrindinis judėjimas čia vyksta ax.gif reikėtų dėliotis už/prieš

jo jei pagrindinis judejimas, tai galejo sita mintis ir pro sali nueiti ir galejau as jos visai negaudyti smile.gif
Atsakyti
Jolaxus reikia dar vienos foto kur būtų matyt bendras tos visos pusės vaizdas su kita takelio puse. Tada būtų lengviau komentuoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Siūlau išlaisvinti savo kūrybines mintis planuojant mano reprezentacinę zoną priekyje namo. Kiemo gabaliuko planas (pasididinimui kliktelkite ant paveiksėlio):
user posted image
Taigi, matote vakarų ir šiaurės pusėje augančias egles (planelyje vakarai namui priekyje, šiaurė iš šono), už jų slepiasi sodas, prie namo kampo jazminas, o netoli kaulenių+tujų gyvatvorės 3 vienišos vyšnaitės.

Šiokie tokie apribojimai net ir pačioms lakiausioms jūsų mintims:
1) reikalingas takelis nuo palikto gyvatvorėje tarpelio iki laiptų į namą;
2) dirvožemis priesmėlis;
3) apželdinimui naudoti nedangstomus nuo šalčių augalus;
4) gėlės tik daugiametės.

Būtų puiku, jei pradėtumėt siūlyti išplanavimo variantus (kokios formos takelis, kur sodinami želdiniai, kokia jų plotelių forma, kur medžiai, krūmai, gėlės ir pan.) O paskui jau lįst į augalų detalizavimą.

P.S. 1 langelis=1 metras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 27 lapkričio 2008 - 15:03