Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 11 27, 11:39)
O as dar negavau vario sulfato. Nezinau kodel taip ilgai siuncia g.gif Tikiuosi ne per velu bus purksti jeigu gausiu dar uz kokios savaites.

as irgi dar purksti galvoju, kai oras atsils... niekas praeita karta nesigavo su tuo purkstuvu, o ir koncentrata dabar stipresni darysiu.
Atsakyti
Man tai labai patinka klevai, o ypac rudeni wub.gif
Ir kastonai pavasari wub.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų patarti,kaip išsaugoti svogūnėlius Muscari botryoides 'Album'? Galvojau, gal susodinti į vazonus ir išnešti į balkoną, o pavasarį galėčiau į lauką išnešti? Klausiu todėl, kad gyvename bute, o vasarą sodyboje, į kurią jau neplanuojame artimiausiu metu važiuoti...
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 26, 23:38)
Pirma mintis man šovusi - švediniai šermukšniai.

jauciu kad apsispresta del sermuksniu... dabar tik rusi reiks issirinkti... bet tam laiko dar yra biggrin.gif
o leidime parasyta, kad turesim atsodinti 7 AUGALUS (!!!). kaži pienė irgi augalas lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos, noriu iš anksto paskelbti paieška pavasariniam sodinimui.

Rokoko užrodė, o aš ir užsigeidžiau: Kekinės Blakėžudės [cimicifuga racemosa] ir Širdžalapės Balžos [crambe cordifolia]. Gal kas turit? Svajonių svajonė būtų blakėžudė bordiniais lapais ('atropurpurea') wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 27, 12:36)
Merginos, noriu iš anksto paskelbti paieška pavasariniam sodinimui.

Rokoko užrodė, o aš ir užsigeidžiau: Kekinės Blakėžudės [cimicifuga racemosa] ir Širdžalapės Balžos [crambe cordifolia]. Gal kas turit? Svajonių svajonė būtų blakėžudė bordiniais lapais ('atropurpurea')  wub.gif

grazus augalai, ypac ta raudona blakezude wub.gif , rodos tokios nesu niekur maciusi.
Atsakyti
o kiti šaltiniai dar žadėjo širdžialapę maklėją (macleaya cordata) pakasėti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 25, 15:03)
tiesioginis reportažas su visais atspindžiais per langą iš antro aukšto biggrin.gif

user posted image

as dar kaip ir noreciau viena viszali tarp ar salia sermuksniu ikisti, o kadangi sermuksniai rutuline laja turi, tai noretusi koloninio, o gal kugisko........tuju ar kadagiu kazkodel neisivaizduoju cia, o vat eglute sidabrine man kaip ir ziuretusi.....
Papildyta:
o del tos alejos, pasiemiau toki dokumenta...vadinasi "urbanizuotoms teritorijoms skirtu sodmenu minimalus kokybes reikalavimai"
jei ten pas tave tarp saligatvio ir tvoros mazai vietos tai gal grauzeline gudobele is to saraso pasiulyciau........zydi graziai, nebijo genejimo, ir pigi palyginus su kitais, aisku isskyrus sermuksni, kuri gali parsitempti is misko.......

sarasiuka siulau todel, kad ne visi augalai tinka miestams, dalis nepernesa uzterstumo, nors itariu kad uzmiestyje gyveni, o ne senamiestyje smile.gif
Atsakyti
Su sidabrinėm eglėm truputį atsargiau, nes jų šaknys paviršinės ir plačiai eina, gali pakenkti kitiems augalams. Joms reikia daug vietos. Bet jos man labai gražios.
Kitoj temoj buvau įmetusi nuorodą kur apie augalų magiją ir energiją rašo, http://www.kompiuter...ugalumagija.htm
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 27, 14:33)
as dar kaip ir noreciau viena viszali tarp ar salia sermuksniu ikisti, o kadangi sermuksniai rutuline laja turi, tai noretusi koloninio, o gal kugisko........tuju ar kadagiu kazkodel neisivaizduoju cia, o vat eglute sidabrine man kaip ir ziuretusi.....

visžaliai man lyg rutuliojasi palei įvažiavimą, kur matosi šilokų kepurės... ax.gif tačiau aš nenoriu koloninių, nenoriu aukštos sienos ax.gif kažkodėl svarstau kadagių variantą, bet ne taisyklingos lajos, o tų išdarkytų tokių, ne gulsčių, bet ir ne koloninių, tokie, kur auga iki kokių max 0,6-0,8 m... galbūt... g.gif tik spalvinės gamos dar nesvarsčiau... mat kitoje įvažiavimo pusėje ketinu gulsčiais kadagiais kelis kv.m. tarp vrtelių ir šuns voljero užleisti, tai galvoju būtų šiokia tokia sąsaja...
Papildyta:
tiesa, tą planuojamą "išdarkytų" kadagių eilutę galvoju šiek tiek karpyt, neleist jiems į šonus drikti be saiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 27, 11:42)
visžaliai man lyg rutuliojasi palei įvažiavimą, kur matosi šilokų kepurės... ax.gif tačiau aš nenoriu koloninių, nenoriu aukštos sienos ax.gif  kažkodėl svarstau kadagių variantą, bet ne taisyklingos lajos, o tų išdarkytų tokių, ne gulsčių, bet ir ne koloninių, tokie, kur auga iki kokių max 0,6-0,8 m... galbūt... g.gif

labai gražiai žemi ten atrodytų, erdvės nesuskaldytų thumbup.gif Tik aš galvienodus sodinčiau iš abiejų tako pusių blush2.gif Ta prasme, kad įvairovė yra gerai, bet kai jos perdaug, tai gaunasi marmalynas blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 27 lapkričio 2008 - 13:48
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 27, 14:47)
labai gražiai žemi ten atrodytų, erdvės nesuskaldytų  thumbup.gif Tik aš galvienodus sodinčiau iš abiejų tako pusių  blush2.gif  Ta prasme, kad įvairovė yra gerai, bet kai jos perdaug, tai gaunasi marmalynas  blink.gif

man irgi panašios mintys sukasi, galvoju kaip suderinti, kad nebūtų labai jau išlaižyta, tačiau ir susieta kažkaip gautųsi. Laiko dar turiu tai ir gyvenu paskendusi "žieminiuose svarstymuose", iki pavasario reikia sprendimą priimti.
Beje, labai teisingai suformulavai - "erdvės nesuskaldytų", dėl to nenoro skaldyti aš ir neplanuoju koloninių alėjų kieme... smile.gif
Atsakyti