Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Mamce @ 2008 11 26, 12:21)
As drisciau siulyti savo zagreni, kuri tu realiai matei pas mane. Bet jei bijai saknu paraziciu, tai gal tada slepiuosi su savo pasiulymu. Ir gal jis per aukstas jums butu  g.gif  Bet koks grozis, kai iskelia tas savo raudonas zvakes  wub.gif

bet tikrai ne aukstesnis uz sermuksni ax.gif . Tik kazin ar jis ilgaamzis g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 lapkričio 2008 - 12:49
Tai va, svarbiausia, kad ne darze butu pasodintas, kur ravedamas gali kokia sakni uzciuopti ir "pakrutinti" smile.gif
Atsakyti
jei is rimtu medziu, tai man turbut labiausiai alejai patiktu skroblas (Carpinus betulus "Fastigiata"). Taisyklinga kompaktiska forma, smulkus lapeliai, ilgai rudeni besilaikantys ant medziu :

http://www.dasumwelt...B1163235474.jpg

http://i199.photobuc...777/CaF-737.jpg
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 26, 14:35)
jei is rimtu medziu, tai man turbut labiausiai alejai patiktu skroblas (Carpinus betulus "Fastigiata").

tikrai labai dailūs medžiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 26, 13:35)
skroblas (Carpinus betulus "Fastigiata")

Labai grazi medzio forma. Dievinu taisyklingas formas.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 26, 14:35)
jei is rimtu medziu, tai man turbut labiausiai alejai patiktu skroblas (Carpinus betulus "Fastigiata"). Taisyklinga kompaktiska forma, smulkus lapeliai, ilgai rudeni besilaikantys ant medziu :

Dabar net suabejojau g.gif ar as esu juos macius "gyvai", bet siaip tai medeliai wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 26, 09:57)
o čia apie rožių ruošimą žiemai "dlia čainikov"  lotuliukas.gif

viska perskaiciau atidziai, bet zinai ko pasigedau - cainikams nebuvo aiskiai isdestyta, ka daryti su lapais biggrin.gif , kiek zinau, rudeni reikia pasalinti visus roziu lapus g.gif ?
kasiopeja, inesk aiskumo...
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 26, 10:57)
Vat tik pabandykit pasakyti, kad negražu  cool.gif

labai wub.gif
esu irgi bandzius serksna fotkint ax.gif (ne tokios profesonalios foto,bet man vistiek wub.gif )
user posted image

user posted image

Atsakyti
Tikrai ziema galima nerealiu fotokadru pagaut.

O tai kaip su tais roziu lapais? Negi plest juos dabar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 26, 09:57)
o čia apie rožių ruošimą žiemai "dlia čainikov"  lotuliukas.gif

aciu 4u.gif
ir uz grozi wub.gif
ir uz info thumbup.gif
rytoj bersiu durpes.
pas mane rozes nugenetos ir be lapu. nes kai persodinau spali, tai 2 krumai is 3 apvyto, ir genedama nuskyniau lapus.

palikit tuos lapus ramybeje 4u.gif
maniske didzioji irgi lapuota - nieko nereikia daryti.

user posted image

kairej toleliau matyti persodintos ir nugenetos rozes.

desinej uz zibinto - nugeneta ragane iki 130cm, zydinti ant antrameciu ugliu.

tik didziosios rozes nelieciau vario sulfatu neklauskit priez.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 26 lapkričio 2008 - 20:31
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 25, 14:03)
jolaxus aciu uz pasiulyma.  4u.gif  mano sirdis kazkaip ir linksta i sermuksnius, bet vis dar galvoju gal kas ka nors tokio pasakys ir persigalvosiu biggrin.gif

Pirma mintis man šovusi - švediniai šermukšniai.
Paskui dar prisiminiau Betula pendula 'Gracilis'. Laja ažūrinė.
Arba kad ir eilė uolinių kadagių Skyrocket.
Gražu būtų ir klevai Globosum. Ir dar n variantų būtų galima prigalvot - pasirenkant pagelbėtų šviežiai pasirodžiusi M.Navasaičio knyga "Medžiai ir krūmai parkams bei sodyboms".

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 26, 13:03)
nu va ir man nuojauta vis kuzda, kad jie per daug visi vienoj kruvoj "suspausti".

Reiktų žinot prieš komentuojant, kas kiek metrų jie susodinti - foto gali ir "apgauti". Norint, kad lajos susilietų galima sukišt kas 3m.
Dar buvo pasvarstymų, kad kaži ar gražu prie įvažiavimo šermukšnių giraitė - man labai gražu smile.gif O be to, jei prisimintumėm, kur mūsų šaknys (lietuviai ir pan.), tai paaiškėtų, kad būtent šermukšnius sodindavo prie įvažiavimo į kiemą, kad apsaugotų namus.
Dar buvo komentarų apie tai, kad vienas šermukšnis per arti keliuko. Ir čia aš manau ne bėda - galima kol jaunas suformuot ilgesnį kamieną (iki pirmų apatinių šakų), paliekant pvz. 2-2,5m. Užtektų sočiai. Tik reiktų genėt jaunas apatines šakeles (greičiau gyja, nelieka negražių buvusių žaizdų žymių) ir po nedaug kasmet, nes šermukšniai nelabai mėgsta genėjimą. (daugiau info apie genėjimą galima rast E.Navio knygelėje "Dekoratyviųjų medžių, krūmų ir lianų genėjimas").
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 26, 21:27)

tik didziosios rozes nelieciau vario sulfatu neklauskit priez.

O as dar negavau vario sulfato. Nezinau kodel taip ilgai siuncia g.gif Tikiuosi ne per velu bus purksti jeigu gausiu dar uz kokios savaites.
Atsakyti