QUOTE(MAMICY @ 2008 11 25, 14:03)
jolaxus aciu uz pasiulyma.
mano sirdis kazkaip ir linksta i sermuksnius, bet vis dar galvoju gal kas ka nors tokio pasakys ir persigalvosiu
Pirma mintis man šovusi - švediniai šermukšniai.
Paskui dar prisiminiau Betula pendula
'Gracilis'. Laja
ažūrinė.
Arba kad ir eilė uolinių kadagių
Skyrocket.
Gražu būtų ir klevai
Globosum. Ir dar n variantų būtų galima prigalvot - pasirenkant pagelbėtų šviežiai pasirodžiusi M.Navasaičio knyga "Medžiai ir krūmai parkams bei sodyboms".
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 26, 13:03)
nu va ir man nuojauta vis kuzda, kad jie per daug visi vienoj kruvoj "suspausti".
Reiktų žinot prieš komentuojant, kas kiek metrų jie susodinti - foto gali ir "apgauti". Norint, kad lajos susilietų galima sukišt kas 3m.
Dar buvo pasvarstymų, kad kaži ar gražu prie įvažiavimo šermukšnių giraitė - man labai gražu
O be to, jei prisimintumėm, kur mūsų šaknys (lietuviai ir pan.), tai paaiškėtų, kad būtent šermukšnius sodindavo prie įvažiavimo į kiemą, kad apsaugotų namus.
Dar buvo komentarų apie tai, kad vienas šermukšnis per arti keliuko. Ir čia aš manau ne bėda - galima kol jaunas suformuot ilgesnį kamieną (iki pirmų apatinių šakų), paliekant pvz. 2-2,5m. Užtektų sočiai. Tik reiktų genėt jaunas apatines šakeles (greičiau gyja, nelieka negražių buvusių žaizdų žymių) ir po nedaug kasmet, nes šermukšniai nelabai mėgsta genėjimą. (daugiau info apie genėjimą galima rast E.Navio knygelėje "Dekoratyviųjų medžių, krūmų ir lianų genėjimas").