Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(DeeDee @ 2008 11 24, 10:25)
tarkim ( net pamenu, kas subalamutino )  tongue.gif

Zinot ka swoon.gif trukt uz vadziu, vel is pradziu. Turbut apsispresiu juos visus vadinti "оно". doh.gif Kodel man atrodo, kad is pradziu as buvau pavadinus erika, paskui jus nustatet kad tai yra virzis. O cia erika, nors man atrode, kad virzis: http://public.fotki....namo/viris.html g.gif
Atsakyti
ir čia erica - jų lapukai panašūs į spygliukus, o viržių į žvynelius.
Atsakyti
As ziuriu, kad tie virziai man kitokie. Bet galvojau, kad komisijai nustatcius ir uztvirtinus turiu tiket. Viskas pasitaisau paskutini karta ir daugiau prie to niekada negrisiu. Idomiausia, kad viena is tu eriku vis apsala ziema, o sita visa savo grozi parodo. Skirtingos jos matyt. Varau i fotoalbuma redaguot.
Bet jau taip dabar man aiskiai tie zvyneliai ir spygleliai nugule, galit mane testuot dabar. Tikrai atskirsiu kur erika, o kur virzis.
Papildyta:
Na va pasitaisiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 24, 15:20)
Tikrai atskirsiu kur erika, o kur virzis.
[

lotuliukas.gif jusu pasiskaicius ir mane pradejo abejone kamuot ka as auginu. Sodinau virzius, issityrinejau, akurat- virziai. Dabar rami, as juos kirpsiu pavasary rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 24, 15:04)
Zinot ka swoon.gif trukt uz vadziu, vel is pradziu. Turbut apsispresiu juos visus vadinti "оно".  doh.gif Kodel man atrodo, kad is pradziu as buvau pavadinus erika, paskui jus nustatet kad tai yra virzis. O cia erika, nors man atrode, kad virzis: http://public.fotki....namo/viris.html  g.gif

Erika - spygliuotis, viržis - žolinis augalas. Erikų lapeliai panašūs į spygliukus, o viržių truputėlį suplotį, panašesni į tujos. Erikų genėti nereikia, o viržius būtina. viržių nepatartina genėti visai prieš žiemą, o rugsėjį spalį galima, nes žaizdos spėja užsitrukti. O sulčių tekėjimas visiems augalams prasideda pavasarį, bet tikrai ne rudenį. Čia kažkas kažką supainiojo.
Atsakyti
Reiskias iki siol as auginau tik erikas, o rudeni prisipirkau virziu. Ju lapelius sudejus greta yra labai akivaizdus skirtumas. O kaip man dabar viskas aisku, nes kol ta erika vadinau virziu, tai nieks neaisku buvo, o dabar jau neklysiu tikrai.
Papildyta:
Erika
user posted image
Viržis
user posted image

Papildyta:
Na jau uzejo man knist doh.gif Pagal mane ta baltoji yra Erica x darleyensis WHITE GLOW ax.gif
Atsakyti
4u.gif ar nukirpti silageliu lapus?
neauginau, todel ir klausiu blush2.gif
pirkau rudeni, jie pagelto, tik matyti prie pagrindo kazkokie lyg ir pumpurai, pukuoti tokie.

Papildyta:

Straipsniukas apie IMPERATA, kas auginate 4u.gif

http://www.rojaussod.../tema.php?s=597

Žiemą šaknis rekomenduojama mulčiuoti durpėmis, užkloti eglišakėmis ar lapais.

turbut durpiu pabersiu ax.gif , nes maziuka plotuka pas mane kol kas uzima, -neapklosiu eglisakem kitu augalu nepaliesdama, kuriu nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 24 lapkričio 2008 - 20:10
QUOTE(Tina* @ 2008 11 24, 10:13)
Uzrsayta Virzis, prasom ziureti po nuotrauka  smile.gif O erika likusi failiuko pavadinime, kuris yra senai ikeltas, kai dar vyko aiskinimaisi.

jeigu jau failiuke gatavai pavadinimas yra, tai ko tu dar abejoji ax.gif .

QUOTE(rokoko @ 2008 11 24, 12:44)
na as pati db galvoju, kad kirpt ankstyva pavasari turetu but gerai rolleyes.gif

paskaiciau vok. psl., tai ten raso geneti iskart po zydejimo, arba anksti pavasari, dar nepradejus naujiems ugliams zelti.
Beje, apie erikas rasoma taip pat - is karto po zydejimo butina stipriai nugeneti!

QUOTE(Tina* @ 2008 11 24, 14:20)
Idomiausia, kad viena is tu eriku vis apsala ziema, o sita visa savo grozi parodo. Skirtingos jos matyt.

pas tave net parasyta, kad veisles skirtingos:
Erica darleyensis - erika gausiaziede
Erica gracilis - erika grakscioji

visur rasoma, kad Erica gracilis yra labai neatspari salciams, tai jei pernai ji pas tave ir perziemojo, esant saltai ziemai nerizikuok, geriau pridenk wink.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 11 24, 20:08)
Straipsniukas apie IMPERATA, kas auginate :4u

aciu rokoko uz straipsni, buciau bijojus durpiu pilti, kad nesuputu, bet pasirodo, ji dregmes nebijo thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 24, 17:19)
Reiskias iki siol as auginau tik erikas, o rudeni prisipirkau virziu. Ju lapelius sudejus greta yra labai akivaizdus skirtumas. O kaip man dabar viskas aisku, nes kol ta erika vadinau virziu, tai nieks neaisku buvo, o dabar jau neklysiu tikrai.
Papildyta:
Erika
user posted image
Viržis
user posted image
Papildyta:
Na jau uzejo man knist  doh.gif Pagal mane ta baltoji yra Erica x darleyensis WHITE GLOW   ax.gif

nu pirmoji foto, tai čia tikrai ne erikos, o andromedos. Andromeda polifolia, jei neklystu ji priklauso erikų šeimai, bet tik tiek.

http://images.google...d...sa=N&tab=wi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 24 lapkričio 2008 - 21:46
knifofija..tingiu zinynuose ieskoti gal mintinai zinai..........
andromeda lietuvoje 4 zonoje ziemoja ir ar megsta rugscia dirva?
Papildyta:
sory pati radau
http://www.rojaussod.../tema.php?s=516
Papildyta:
nieko neparasyta apie isplitimo galimybes............sad.gif
Papildyta:
ir prie viso to patartina nesodinti ten kur yra mazu vaiku.........

NETINKA man i rododendryna sad.gif
Atsakyti
pasnekejau pati sus savimi.........smile.gif
linksmiau pasidare smile.gif

gal koki eilerastuka suskelti?

rododendru miskas zelia
virziai erikos tik ziedus kelia
kas suzysta rudeneli,
kas gi mirga pavasareli
tik beda didi uzpuole
nerandu kas zydi vasara smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 24 lapkričio 2008 - 22:45
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 11 24, 23:44)
pasnekejau pati sus savimi.........smile.gif
linksmiau pasidare smile.gif

gal koki eilerastuka suskelti?

rododendru miskas zelia
virziai erikos tik ziedus kelia
kas suzysta rudeneli,
kas gi mirga pavasareli
tik beda didi uzpuole
nerandu kas zydi vasara smile.gif

jo, pasišnekėjai thumbup.gif bet ne šiaip sau pasišnekėjai, ir išsiaiškinai ir sprendimą priėmei thumbup.gif
Atsakyti