QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 14:41)
Tik vietoj bijūnų tarp
kolononės formos tujų sodinčiau kokius nors žydinčius krūmelius: gal
pilkąją lanksvą 'Grefsheim', gal
japoninę lanksvą 'Anthony Waterer', o gal kokius nors
sidabrakrūmius.
as i sita foto irgi ilgai akis spiginau - labai grazu
.
Labai daug apziurejau tuju, puskiparisiu ir kukmedziu suaugusiu (kol jaunos, jos visos grazios) gyvatvoriu, ir priejau isvada - nieko nera grazesnio uz "smaragd" tuju gyvatvore. Pas mano kaimyne auga jau gal 10 metu, o grazios, tiesios kaip zvakes ir visai neplacios
, neuzima daug vietos. Ir kaip ji, visiskai neturedama nuovokos apie augalus, pataike jas isirinkt, as ir dabar neatsistebiu. Man ypac grazu, kad jos visai nekarpomos, ir auga naturaliai skirtingu auksciu "zvakemis".
O tu nori krumelius i tuju tarpus vienoj linijoj su tujom sodint, ar daryt antra linija sachmatiskai? Krumeliai graziau butu ivairus, nei vienos rusies, o jei ilga linija, atsikartojantys.
Sidabrakrumis (turiu omeny ta aukstaugi, geltonai zydinti) manes sitoj vietoj nevilioja, nors ir ilgai zydi, bet nuzydejes jis man nedekoratyvus, kazkoks issidarkes. Ypac, jei tai butu istisa ju eile.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 04, 15:10)
Vietoj bijūnų galima rinktis šalčiams atsparių (žiemą nedengiamų) rožių krūmus. Yra tokių, kurie žydi visą vasarą, o rudenį pasipuošia spalvingomis uogomis (beje, ne tik raudonomis, bet ir pvz. juodomis).
lb gera ideja
.
Pas mane uz tvoros - "erskeciu rojus" su raudonom ir juodom uogom, tai galiu pasakyt, kad tos juodos atrodo kaip supuvusios, o raudonos - super. Be to, labai grazios ten auga ersketrozes bordiniais lapais irgi raudonom uogom.
Tik as galvoju, ar tuju saknys nevargintu salia auganciu krumeliu, nes pas mane tu paprastu vakariniu tuju saknys driekiasi toliausiai, ir visai pavirsiuj
?