Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(Tina* @ 2008 10 31, 11:16)
O kokia sita skaitosi? Didzialape? Ji pas mane perziemojo. Apsalo tiktais, bet kaip matot zydejo.
http://public.fotki....0718121345.html
Papildyta:
Ir siuo metu ji dar susigalvojo zydet  doh.gif

maniske irgi sukrovusi dar zieda g.gif
user posted image
kaip manot ar galiu dar dabar persodint hortenzija...
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 03, 10:51)
siūlyčiau visų pirma pažiūrėti ar spygliuotis žiemos mūsų klimate - pastarasis niekaip  smile.gif

Kaip tik ir ruošiaus išsiaiškint smile.gif , ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mano hortenzijos zieda jau pakando salna, ir lapai jau nuraudo.
Atsakyti
Šiandien kilo mintis, kad gyvatvorę nuo kaimynų pusės galėčiau įsiregti tokiu stiliumi:

user posted image

Tik vietoj bijūnų tarp kolononės formos tujų sodinčiau kokius nors žydinčius krūmelius: gal pilkąją lanksvą 'Grefsheim', gal japoninę lanksvą 'Anthony Waterer', o gal kokius nors sidabrakrūmius.

Kaip manot, ar realybėje gerai žiūrėtųsi? Ką iš žydinčių krūmelių geriau rinktis tarpams? Kokiais atstumais sodinti, kad augdami netrukdytų vieni kitiems, bet suaugę susilietų į vientisą "tvorą"?
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 14:41)
Šiandien kilo mintis, kad gyvatvorę nuo kaimynų pusės galėčiau įsiregti tokiu stiliumi:
user posted image

gera ideja busimam mano sodui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 04, 12:41)

Vietoj bijūnų galima rinktis šalčiams atsparių (žiemą nedengiamų) rožių krūmus. Yra tokių, kurie žydi visą vasarą, o rudenį pasipuošia spalvingomis uogomis (beje, ne tik raudonomis, bet ir pvz. juodomis).

Aš ieškočiau ko nors iš rugosa, kanadietiškų rožių tipų 4u.gif Pvz.
Fruhlingsduft, Fruhlingsmorgen, Stanwell Perpetual, Hanza, Prairie Joy, Ritausma, Zaiga ir t.t., ir pan. wub.gif

Man dar patinka pimpinellifolia rožės, bet jos žydi tik pavasarį arba vasaros pradžioj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 04 lapkričio 2008 - 15:15
Vienai "Smaragd" tujai skirti nemažiau 70-80 cm, t.y. griežtai laikytis sodinimo atstumų, antraip suvalgys tujos bet kurį augalą;

Jei reiktų rinktis tarp lanksvų ir sidabrakrūmių, rinkčiausi sidabrakrūmius - žydi visą sezoną.
Atsakyti
user posted image

Tik vietoj bijūnų tarp kolononės formos tujų sodinčiau kokius nors žydinčius krūmelius: gal pilkąją lanksvą 'Grefsheim', gal japoninę lanksvą 'Anthony Waterer', o gal kokius nors sidabrakrūmius.

as i sita foto irgi ilgai akis spiginau - labai grazu wub.gif .
Labai daug apziurejau tuju, puskiparisiu ir kukmedziu suaugusiu (kol jaunos, jos visos grazios) gyvatvoriu, ir priejau isvada - nieko nera grazesnio uz "smaragd" tuju gyvatvore. Pas mano kaimyne auga jau gal 10 metu, o grazios, tiesios kaip zvakes ir visai neplacios thumbup.gif , neuzima daug vietos. Ir kaip ji, visiskai neturedama nuovokos apie augalus, pataike jas isirinkt, as ir dabar neatsistebiu. Man ypac grazu, kad jos visai nekarpomos, ir auga naturaliai skirtingu auksciu "zvakemis".
O tu nori krumelius i tuju tarpus vienoj linijoj su tujom sodint, ar daryt antra linija sachmatiskai? Krumeliai graziau butu ivairus, nei vienos rusies, o jei ilga linija, atsikartojantys.
Sidabrakrumis (turiu omeny ta aukstaugi, geltonai zydinti) manes sitoj vietoj nevilioja, nors ir ilgai zydi, bet nuzydejes jis man nedekoratyvus, kazkoks issidarkes. Ypac, jei tai butu istisa ju eile.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 04, 15:10)
Vietoj bijūnų galima rinktis šalčiams atsparių (žiemą nedengiamų) rožių krūmus. Yra tokių, kurie žydi visą vasarą, o rudenį pasipuošia spalvingomis uogomis (beje, ne tik raudonomis, bet ir pvz. juodomis).

lb gera ideja thumbup.gif .
Pas mane uz tvoros - "erskeciu rojus" su raudonom ir juodom uogom, tai galiu pasakyt, kad tos juodos atrodo kaip supuvusios, o raudonos - super. Be to, labai grazios ten auga ersketrozes bordiniais lapais irgi raudonom uogom.
Tik as galvoju, ar tuju saknys nevargintu salia auganciu krumeliu, nes pas mane tu paprastu vakariniu tuju saknys driekiasi toliausiai, ir visai pavirsiuj g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 lapkričio 2008 - 18:31
user posted image
Kokiais atstumais sodinti, kad augdami netrukdytų vieni kitiems, bet suaugę susilietų į vientisą "tvorą"?

QUOTE(DeeDee @ 2008 11 04, 15:51)
Vienai "Smaragd" tujai skirti nemažiau 70-80 cm, t.y. griežtai laikytis sodinimo atstumų, antraip suvalgys tujos bet kurį augalą;

QUOTE(vida777 @ 2008 11 04, 18:28)
Pas mane uz tvoros - "erskeciu rojus" su raudonom ir juodom uogom, tai galiu pasakyt, kad tos juodos atrodo kaip supuvusios,
Tik as galvoju, ar tuju saknys nevargintu salia auganciu krumeliu, nes pas mane tu paprastu vakariniu tuju saknys driekiasi toliausiai, ir visai pavirsiuj  ?

iisiterpsiu ir as ax.gif
pirma, parodytoje foto yra palikti DIDELI tarpai tarp tuju [gal yra dar antra eile kairiau - nelabai matyti, bet kokiu atveju, pakankamai erdviai pasodinta]. todel ir vos vos issikisusios geles turi pakankamai vietos bujoti. [Bijunu saknys stambios plius sarmingos dirvos reikia].
2, Deedee nurodyti 70-80 cm tarpai reikalingi patiems medziams augti, nes priesingu atveju pernelyg trindamiesi sonais gali negraziai nuskursti/nuruduoti. o paauge ta 70-80 ir ''uzpildo''.
3, is tiesu kai kuriu spygliuociu saknys niekam neleidzia salia buti, pas mane vakariniu tuju karpoma gyvatvore, pasiekusi metra aukscio ir daugiau - viska nustume nuo saves per metra.
4, taigi, norint susiglaudusiu tuju, geliu/krumu eile butu ne tarp, o lygiagreti spygliuociams. Ir atvirksciai, ziureti pirma sakini smile.gif

Dar, Vida777, pas Kasiopeja yra rozes su ypac zaviai atrodanciomis juodomis uogomis wub.gif na tikrai neatrodo supuve nei kaip kitaip pagede.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 04 lapkričio 2008 - 18:59
ir vėl vieną rašiau, o mintys buvo kitur - matytos senų Smaragd tujų gyvatvorės leidžia teigti, kad jos mėgsta turėti kelis stiebus, t.y. nuo apačios auga, ir nuotraukoj gali klaidingai atrodyti, kad susodinta labai arti kelios tujos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 04, 18:55)
Dar,  Vida777, pas Kasiopeja yra rozes su ypac zaviai atrodanciomis juodomis uogomis wub.gif na tikrai neatrodo supuve nei kaip kitaip pagede.. lotuliukas.gif

eik tu , negali buti lotuliukas.gif ... pas mane tai papuve lotuliukas.gif .
Jei rimtai, is arti puse bedos atrodo, bet is tolo jokio ispudzio, o raudonos tai ohoho thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 04, 19:07)
matytos senų Smaragd tujų gyvatvorės leidžia teigti, kad jos mėgsta turėti kelis stiebus...

sakai g.gif , reikes nuslinkt pas kaiminka paziuret...
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 04, 19:07)
ir vėl vieną rašiau, o mintys buvo kitur - matytos senų Smaragd tujų gyvatvorės leidžia teigti, kad jos mėgsta turėti kelis stiebus, t.y. nuo apačios auga, ir nuotraukoj gali klaidingai atrodyti, kad susodinta labai arti kelios tujos  4u.gif

drinks_cheers.gif del keliu kamienu.
tik pabreziu, kad aptariamoje foto TIKRAI nemazi tarpai tarp medziu.
Atsakyti