Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(rokoko @ 2008 11 19, 17:53)
Del ziliu... na man uzteko vieno sezono jomis ''persirgt'', kad is viso ju nebenoreciau. Geriau jau vilnotoji notra.

Kodel tau ziles neitiko? As kazkaip gundausi kokia baltai balta kompozicija kokiam kampe suregzti ir planavau kitiems metams zile...
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 11 20, 12:43)
Kodel tau ziles neitiko? As kazkaip gundausi kokia baltai balta kompozicija kokiam kampe suregzti ir planavau kitiems metams zile...

As irgi uz zile thumbup.gif grazi+ nereikalauja jokios prieziuros+ issilaiko iki pat salnu= vizualiai graziai ziurisi
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 11 20, 12:35)
As irgi uz zile thumbup.gif  grazi+ nereikalauja jokios prieziuros+ issilaiko iki pat salnu= vizualiai graziai ziurisi

man irgi ziles grazu , as pernai buvau stipriai apkaupusi durpemis, puikiausiai perziemojo, o pavasari is pasaknu prileido nauju atzalu thumbup.gif . Pameginkit jas gerai pridengti, gal ir pas jus perziemotu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 20, 14:06)
man irgi ziles grazu , as pernai buvau stipriai apkaupusi durpemis, puikiausiai perziemojo, o pavasari is pasaknu prileido nauju atzalu  thumbup.gif . Pameginkit jas gerai pridengti, gal ir pas jus perziemotu  g.gif .

peržiemoja, pas brolienę antrais metais sužydo, tačiau... pastarosios žiemos pas mus gi labai nerimtos buvo, o šiemet girdėjau meteorologo prognozes, kad žiema bus "artima daugiametei", pakomentavo, kad tikrai nebus tokia, kaip pastarodios žiemos, bus ir sniegiuko ir šaltuko. gal ir gerai, tam žiema ir yra, kad žiema būtų, o ne ištisas "kažkas", nei ruduo, nei pavasaris unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 11 20, 11:43)

tai planuok 4u.gif
neturiu jokio nusistatymo ziles atzvilgiu [ta prasme, kad ji tikrai dekoratyvi, estetiska visa sezona]. Dar pabresiu, kad auginau tokia zemauge, kuri kupsteliu zemu tankiu augo, neisstyso kaip kitos veisles.

nebenoriu stai del ko - baisiai man ji balta, tokia jau balta plius dar lapija karpyta ryskiu piesiniu - gal tiesiog del to g.gif REZIA ji man aki labai, kitos pilkalapes man mielesnes.
tiesiog vieni augalai limpa mums, kiti - ne mirksiukas.gif
[man pvz serenciai nelimpa dar schmoll.gif , isskyrus smulkiuosius zemus; bet skoniai keiciasi su metais, visokiu ''mylimu-nemylimu'' augalu periodai keiciasi]

zile labai graziai sudziuva wub.gif ikista tarp zurnalo lapu, floristikai,pvz.

user posted image

ploksti sudziovinti lapai virtuveje nuo dregmes siek tiek susiraite, vasario men:
user posted image

o stai kur ta zile augo 2004 metais - pirmaisiais mano savarankisko gelininkavimo metais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 lapkričio 2008 - 18:03
QUOTE(rokoko @ 2008 11 19, 23:34)
As eziuole paprasta rozine pasidziovinau siek tiek. Tai tos viduriuku ''siskutes'' taip ir lieka sveikos bigsmile.gif
isimeti i puodeli 3 ''siskas''  lotuliukas.gif , o ziedlapiai kaip graziai issiskleidzia arbatoje  wub.gif skani labai, kitamet visus ziedus taip panaudosiu thumbup.gif
stikliniame dideliame puodelyje tokia arbata ypac dekoratyvi wub.gif
plotas nedid. smile.gif

O koks skonis? As tai labai atsargi su vaistiniais augalais, bijau nusinuodyt doh.gif Tai taip ir nuzydi jie pas mane... Kiek zinau reikia tiksliai zinot kada juos rinkt - ne tik menesiais, savaitemis, bet vienus ryte, kitus - vakare. Kitaip poveikio gali nebuti arba jis gali buti netinkamas.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 11 19, 15:56)
Violetine. Mes ja nupjovem dabar ziuriu sekmingai atzelia. Ziuresim kokia forma igaus vasara, nes palikom tik kelma apie puse metro nuo zemes. Jeigu negraziai atzels rudeni pjausim iki pat zemes.

Jei dabar atželia, tai tie jauni, nesumedėję ūgliai nušals doh.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 20, 21:11)
Jei dabar atželia, tai tie jauni, nesumedėję ūgliai nušals  doh.gif

kad pas ja salciu nera, tikrai nenusals ax.gif .
Atsakyti
Foto lobynai
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 20, 18:48)
O koks skonis? As tai labai atsargi su vaistiniais augalais, bijau nusinuodyt  doh.gif Tai taip ir nuzydi jie pas mane... Kiek zinau reikia tiksliai zinot kada juos rinkt - ne tik menesiais, savaitemis, bet vienus ryte, kitus - vakare. Kitaip poveikio gali nebuti arba jis gali buti netinkamas.

is tu 3 ''sisku'' ziedu dideliam puodeliui - svelnus, malonus, nera kartumo.
Eziuoles - imuniteto stiprinimui.

Ziedus skiname pilnai issiskleidusius. Cia vasara ejo apie tai kalba, tai buvo issakyta nuomone apie zydinciu vaistazoliu skynima butent taip. smile.gif

Del ryto/vakaro ziniu ir nuomones neturiu.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 21, 01:22)
is tu 3 ''sisku'' ziedu dideliam puodeliui - svelnus, malonus, nera kartumo.
Eziuoles - imuniteto stiprinimui.

Vakar jusu paskatinta kaip tik vaistinej nusipirkau raudonuju eziuoliu arbatos...bet dar neragavau, bet faktas-eziuole tikrai geriama, nenusinuodysi Tinacka mirksiukas.gif
Atsakyti
Zinau, kad geriama. Bet turbut tik ta tikroji echinacea purpurea. Jos skirtingos dalys naudojamos sveikatai. O tu dekoratyviu, spalvotu geriau turbut nevartoti. unsure.gif
Siaip esu vartojus visokius papildus su eziuole.
Atsakyti