Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 22:48)
Na paskaičiau aš  Vidos 777 nuorodą, tai gal ir pas mane Austino  g.gif

as beveik 100 pro isitikinus, kad pas mane "Graham Thomas", o ne "English Elegance" . Elegance dar niekur neradau geltonos, o pas mane geltona - augo ir siaurej ir pietuose, bet spalvos nepakeite wink.gif .
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 16:00)
Aciu, labai gera naujiena thumbup.gif
vadinasi, man dengti lieka tik rozes ir imperata.

O kaip tavo juka laikosi?Nieko jai nedarei?Nerisai , nedengei?

Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 11 11, 16:57)
O idomu mano sitie kartu zydes:

Tokiu as neturiu, mano visi zemaugiai.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 20:48)
Na paskaičiau aš  Vidos 777 nuorodą, tai gal ir pas mane Austino  g.gif
user posted image

Nenoriu liūdinti, bet Austino (angliškų) rožių specifiniai žiedai - bijūno formos ax.gif

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 15:17)
pagal pavadinima turiu Angliska (Austino) roze "English Elegance":
http://www.rosebook.....php?sortID=602

o pas mane ji zydi geltonai su persiko atspalviu ir atrodo taip :

user posted image

nezinau, ka as su ja padariau ne taip, bet jau pavasari ji neisleido nei vienos atzalos apacioj, 2 metus augo gelyne, siemet perkeliau i vazona. Kaip man ja (ir kada) nugenet, kad tiketis daugiau atzalu, o tai tuoj ji pavirs stiebine roze  doh.gif  verysad.gif .

Kuoja, o čia tik man taip atrodo, ar iš tiesų skiepo vieta virš žemės? Su rožėm taip negalima, čia ne obelis nono.gif Skiepo vieta turi būti bent 5 cm po žeme (kitur rašo iki 10 cm).

Jeigu nebūtų gaila prarastri augalo, siūlyčiau imtis žiaurių priemonių - sodinti normaliai į žemę, kad skiepo vieta pasislėptų ir nurėžti kotą trumpai. Ataugs, niekur nedings mirksiukas.gif Beje, gautąsias dalis galima supjaustyti gabaliukais ir ėginti įšaknydinti ax.gif

Tik visa tai daryti reiktų pavasarį 4u.gif

Ir šiaip nesiūlau skudėti rožių genėti. Palaukit, kol peržiemos. Galbūt užteks tik nušalusias šakas išpjaustyti... Nes tarkim dabar nugenėsit, o paskui dar ir likutis iššals, juk graudu bus, tiesa?
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 16:25)
...Mūsų klimato sąlygomis tinkamiausias laikas rudens genėjimui yra spalio lapkričio mėnuo. Tikslus laikas gali įvairuoti atsižvelgiant į rudens orus. Įvairių sodinių grupių rožės yra genimos skirtingai. Besidriekiančių rožių genėti beveik nereikia, tik nukarpomi ilgų, išbėgusių ūglių galai. Miniatiūrinių rožių patrumpinami nesumedėję stiebų galiukai, ne daugiau 1/3 ilgio. Arbatinių-hibridinių rožių krūmeliai apkarpomi paliekant 20-30 cm. ilgio stiebus, floribundinių – šiek tiek (30-40 cm.) ilgesni....

Rokoko, bet juk nėra tavo uošvis taip jau absoliučiai neteisus, a? blush2.gif
Beje, jūsų rožės man kaip tik ir panašiausios į floribundines (arba arbatines hibridines)...
Atsakyti
Juniperus x media 'Gold Coast' - teorinis plotis apie 1m
Juniperus x media 'Mordigan Gold' - teorinis plotis apie 2m
Juniperus x media 'Gold Star' - teorinis plotis apie 2,5m
Juniperus x media 'Mint Julep' - teorinis plotis apie 3m

Dairausi tarpinio kadagio, kuris suaugęs nelabai kėsintųsi išsiplėsti labiau nei 2,5m. Ir mąstau, ar čia nenoriu neįmanomo? lotuliukas.gif Gal kuri auginate kurį nors iš aukščiau paminėtų? Per kiek metų kiek išsiplėtė?
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 11 12, 09:28)
Juniperus x media 'Gold Star' - teorinis plotis apie 2,5m
Dairausi tarpinio kadagio, kuris suaugęs nelabai kėsintųsi išsiplėsti labiau nei 2,5m. Ir mąstau, ar čia nenoriu neįmanomo? lotuliukas.gif Gal kuri auginate kurį nors iš aukščiau paminėtų? Per kiek metų kiek išsiplėtė?

Šitą turiu, per metus paaugo kokius 10 cm, aš tuo labai džiaugiuosi, nes man jie atraminę sienelę uždenginėja, o jei nenori, kad plėstųsi visada gali gerai apkarpyti pavasarį, nuo to tik tankesni bus ir gražesni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 12, 08:05)
Kuoja, o čia tik man taip atrodo, ar iš tiesų skiepo vieta virš žemės? Su rožėm taip negalima, čia ne obelis  nono.gif  Skiepo vieta turi būti bent 5 cm po žeme (kitur rašo iki 10 cm).

Jeigu nebūtų gaila prarastri augalo, siūlyčiau imtis žiaurių priemonių - sodinti normaliai į žemę, kad skiepo vieta pasislėptų ir nurėžti kotą trumpai. Ataugs, niekur nedings  mirksiukas.gif  Beje, gautąsias dalis galima supjaustyti gabaliukais ir ėginti įšaknydinti  ax.gif

Tik visa tai daryti reiktų pavasarį  4u.gif

Ir šiaip nesiūlau skudėti rožių genėti. Palaukit, kol peržiemos. Galbūt užteks tik nušalusias šakas išpjaustyti... Nes tarkim dabar nugenėsit, o paskui dar ir likutis iššals, juk graudu bus, tiesa?

kaip as tavo zodzio laukiau, aciu sirdingai, kad atsakei, tik as ne kuoja ... biggrin.gif
taigi pati jau supratau del to skiepo virs zemes, kai persodinau (nebepavyko giliau jos igrusti blush2.gif ), bet sansu pasodinti atgal i dirva kaip ir nebera, kitamet vistiek reiketu rauti lauk. Manau darysiu taip - desiu i koki didesni inda, pripilsiu zemiu i sonus ir ant virsaus, ane g.gif ? Nebus gerai?
Del genejimo, pernai rudeni trumpinau perpus, bet pavasari niekas is apacios net neketino zelti. Dabar pavasari (dieve, jeigu as ja dar islaikysiu) resiu trumpai...nuspresta.
Sita roze, rimtai - brangiausias mano turimas augalas visom prasmem ( 17€ + MB dovana), gelbesiu is paskutiniuju... karsta.gif .
Va, kasiopeja, tokios nesekmes ir atbaido nuo roziu auginimo verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 12 lapkričio 2008 - 11:31
QUOTE(vida777 @ 2008 11 12, 12:29)
kaip as tavo zodzio laukiau, aciu sirdingai, kad atsakei, tik as ne kuoja ...  biggrin.gif
taigi pati jau supratau del to skiepo virs zemes, kai persodinau (nebepavyko giliau jos igrusti  blush2.gif ), bet sansu pasodinti atgal i dirva kaip ir nebera, kitamet vistiek reiketu rauti lauk. Manau darysiu taip - desiu i koki didesni inda, pripilsiu zemiu i sonus ir ant virsaus, ane  g.gif ? Nebus gerai?
Del genejimo, pernai rudeni trumpinau  perpus, bet pavasari niekas is apacios net neketino zelti. Dabar pavasari (dieve, jeigu as ja dar islaikysiu) resiu trumpai...nuspresta.
Sita roze, rimtai - brangiausias mano turimas augalas visom prasmem ( 17€ + MB dovana), gelbesiu is paskutiniuju... karsta.gif .
Va, kasiopeja, tokios nesekmes ir atbaido nuo roziu auginimo  verysad.gif .

Vida 777, tikgal kai pilsi zemiu, tai ne betkokiu, o komposto. Pernai ir maniskes skiepas buvo virs zemes, apskritai zeme buvo labai labai supuolus. Kai uzpyliau komposto pradejo mano roze augt kaip isprotejus, net negalvojau, kad tokie tempai imanomi. Dabar jau as ja nukreipiau virs virtuves lango augti, o buvo tokia apgailetina.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 11 12, 12:03)
Vida 777, tikgal kai pilsi zemiu, tai ne betkokiu, o komposto.

butinai taip padarysiu aciuks.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 12, 09:29)
kaip as tavo zodzio laukiau, aciu sirdingai, kad atsakei, tik as ne kuoja ...  biggrin.gif
taigi pati jau supratau del to skiepo virs zemes, kai persodinau (nebepavyko giliau jos igrusti  blush2.gif ), bet sansu pasodinti atgal i dirva kaip ir nebera, kitamet vistiek reiketu rauti lauk. Manau darysiu taip - desiu i koki didesni inda, pripilsiu zemiu i sonus ir ant virsaus, ane  g.gif ? Nebus gerai?
Del genejimo, pernai rudeni trumpinau  perpus, bet pavasari niekas is apacios net neketino zelti. Dabar pavasari (dieve, jeigu as ja dar islaikysiu) resiu trumpai...nuspresta.
Va, kasiopeja, tokios nesekmes ir atbaido nuo roziu auginimo  verysad.gif .

Persiprašau baisiausiai, susibalamūtijau blush2.gif galva truputį kitkuo užsiėmusi blush2.gif

Dėl žemi tai gerai sugalvojai thumbup.gif O kad kitamet iš apatinių akučių kas nors augtų, galima pamėginti patepti tas vietas kokiu augimo satimuliatorium g.gif Su orchidėjom esu darius panašų eksperimentą, tik tepiau šaknijimosi stimuliatorium. Puikiausiai išleido ataugas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 11 11, 23:10)
O kaip tavo juka laikosi?Nieko jai nedarei?Nerisai , nedengei?

nieko dar nedariau. orai nešlapi. nerišu dar.
rišiu po kiek laiko... o pašalui atėjus, iš šonų pridengsiu lengvai eglišakėm įsmeigus - juk pirmoji mano jukos žiema rolleyes.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 12, 08:05)
Nenoriu liūdinti, bet Austino (angliškų) rožių specifiniai žiedai - bijūno formos 

Rokoko, bet juk nėra tavo uošvis taip jau absoliučiai neteisus, a?  blush2.gif
Beje, jūsų rožės man kaip tik ir panašiausios į floribundines (arba arbatines hibridines)...

tai jau tikrai nenuliūdinai 4u.gif pati pažiūrėjau, kad žiedlapių kraštai garbanoti. kada nors ''atseksiu'' veislę..

Pasikartosiu, kad neteisus ta prasme, jog be išlygų pjauna tas rožes rudenį iki žemės [dešimt cm palieka].
Aš pati dabar apgenėjau vieną būtent kaip Arbatinę-hibridinę 20-30cm [ji tikrai tokia], o kitas kaip floribundines biškį aukščiau.
JEigu tos ''flor.'' yra krūminės /parko - nepakenks apgenėjimas, nes ką tik persodintos.
tik reik pakoreguot pjuvio vietą dėl būsimų ūglių krypties, nes neseniai ''apsišviečiau'' blush2.gif uoj, ne - pavasarį tą padarysiu bigsmile.gif thumbup.gif juk galiukai gali ir pašalt..

Liuks tavo patarimai Vidai777 thumbup.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 11 12, 11:29)
Sita roze, rimtai - brangiausias mano turimas augalas visom prasmem ( 17€ + MB dovana), gelbesiu is paskutiniuju...
Va, kasiopeja, tokios nesekmes ir atbaido nuo roziu auginimo .

jokios čia nesėkmės neįžiūriu. Rėžk, ir viskas bus gerai 4u.gif

Ar jau purškėt Vario sulfatu savo rožes ir raganes? JUk reiktų, ar ne? blush2.gif

Ir vaismedžius reiktų balint, ane?
tik kaži ar MB bepasirašys šiam darbeliui, nes kažkaip jis jau ''užrišo'' sodo reikalus.. padarytų tą ''baliklį'' - pati nubalinčiau bigsmile.gif ale neduos man bobai tokių ''kapitalinių'' darbų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 12 lapkričio 2008 - 15:49
QUOTE(rokoko @ 2008 11 12, 13:42)
JEigu tos ''flor.'' yra krūminės /parko - nepakenks apgenėjimas, nes ką tik persodintos.

Krūminės/parko yra virš metro ūgio ir kaip tikri krūmai - tankios, vešlios. Jeigu turėtum, iš karto matytum, kad ten "krūminė". Na bent jau man taip atrodo ax.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 11 12, 13:42)
tik reik pakoreguot pjuvio vietą dėl būsimų ūglių krypties, nes neseniai ''apsišviečiau''  blush2.gif uoj, ne - pavasarį tą padarysiu bigsmile.gif  thumbup.gif juk galiukai gali ir pašalt..

dėl pjūvio tai man naujiena bigsmile.gif Toj "senolių" knygoj labai daug info, gal net perdaug, kad viską atsimintum doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 12, 17:42)
dėl pjūvio tai man naujiena  bigsmile.gif 

dėl pjūvio, kad reikia žiūrėt kur paskutinis pumpuras nukreiptas, man tą pačią teoriją kažkada obelaites perkant sodininkas išaiškino, taigi ta taisyklė galioja genint bet kuriuos formuojamus augalus.
Atsakyti