QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 20:48)
Na paskaičiau aš Vidos 777 nuorodą, tai gal ir pas mane Austino
Nenoriu liūdinti, bet Austino (angliškų) rožių specifiniai žiedai - bijūno formos
Papildyta:QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 15:17)
pagal pavadinima turiu Angliska (Austino) roze "English Elegance":
http://www.rosebook.....php?sortID=602o pas mane ji zydi geltonai su persiko atspalviu ir atrodo taip :
nezinau, ka as su ja padariau ne taip, bet jau pavasari ji neisleido nei vienos atzalos apacioj, 2 metus augo gelyne, siemet perkeliau i vazona. Kaip man ja (ir kada) nugenet, kad tiketis daugiau atzalu, o tai tuoj ji pavirs stiebine roze
.
Kuoja, o čia tik man taip atrodo, ar iš tiesų skiepo vieta virš žemės? Su rožėm taip negalima, čia ne obelis
Skiepo vieta turi būti bent 5 cm po žeme (kitur rašo iki 10 cm).
Jeigu nebūtų gaila prarastri augalo, siūlyčiau imtis žiaurių priemonių - sodinti normaliai į žemę, kad skiepo vieta pasislėptų ir nurėžti kotą trumpai. Ataugs, niekur nedings
Beje, gautąsias dalis galima supjaustyti gabaliukais ir ėginti įšaknydinti
Tik visa tai daryti reiktų pavasarį
Ir šiaip nesiūlau skudėti rožių genėti. Palaukit, kol peržiemos. Galbūt užteks tik nušalusias šakas išpjaustyti... Nes tarkim dabar nugenėsit, o paskui dar ir likutis iššals, juk graudu bus, tiesa?
Papildyta:QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 16:25)
...Mūsų klimato sąlygomis tinkamiausias laikas rudens genėjimui yra spalio lapkričio mėnuo. Tikslus laikas gali įvairuoti atsižvelgiant į rudens orus. Įvairių sodinių grupių rožės yra genimos skirtingai. Besidriekiančių rožių genėti beveik nereikia, tik nukarpomi ilgų, išbėgusių ūglių galai. Miniatiūrinių rožių patrumpinami nesumedėję stiebų galiukai, ne daugiau 1/3 ilgio. Arbatinių-hibridinių rožių krūmeliai apkarpomi paliekant 20-30 cm. ilgio stiebus, floribundinių šiek tiek (30-40 cm.) ilgesni....
Rokoko, bet juk nėra tavo uošvis taip jau absoliučiai neteisus, a?
Beje, jūsų rožės man kaip tik ir panašiausios į floribundines (arba arbatines hibridines)...
Skelbimų vieta - Skelbimų lentoje.