Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 17:41)
tai mano rozei matai jau uosvio pararimai tinka, ane  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ? Tai kad pumpuru nera, kaip man juos atrast ant to pagalio  g.gif ?
sitas pats, buvau ir foto idejus, ir pavadinima, nu tikrai dar apie ji kalbejom... mastau.gif .

tai tie ''pumpurai'' tokie vos iziurimi- tieszog kazkada buvusiu sakeliu vietos.. praktiskai kažkaip ten nuo žemės naujos šakos užauga.. g.gif
[na matai, mūsiškės rožės labai senos, net sunku suprast skiepo vietą... pagrindas kaip du mano riešai. tai auga ir nurėžtos ...]

jo, buvo kalba apie tą Jazminą... tik nežinojau, kad ir aš tokį turiu blush2.gif
Dabar, kai praregėjau, kad ten žieminį jazminą auginu wub.gif , tikslingesnę jam vietelę reik per žiemą sugalvot g.gif
pagalvosiu, pasitarsiu su jumi... 4u.gif

Sid/kuoja,palauk, dėl rožių genėjimo kai ką parašysiu....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 lapkričio 2008 - 18:01
laukiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 17:41)
ir butent jis auga ''šiaurinėje sodo tvoros pusėje."
jetus bigsmile.gif  eisiu kast iš po sniego bigsmile.gif
kada turėtų pražyst???

pas mane dar ziedeliai neprasiskleide, o pas mano kaimyne jau pradejo zydet - visas "turtas" gi is jos, pas ja augalai auga laisvai doh.gif , tai ka as nugeniu nuo savo puses, ta ir turiu...
Atsakyti
apie rožių genėjimą rudenį ir paruošimą žiemai gerai parašyta čia:
http://www.roziu-sod.../?page=v_winter
citata:
Mūsų klimato sąlygomis tinkamiausias laikas rudens genėjimui yra spalio lapkričio mėnuo. Tikslus laikas gali įvairuoti atsižvelgiant į rudens orus. Įvairių sodinių grupių rožės yra genimos skirtingai. Besidriekiančių rožių genėti beveik nereikia, tik nukarpomi ilgų, išbėgusių ūglių galai. Miniatiūrinių rožių patrumpinami nesumedėję stiebų galiukai, ne daugiau 1/3 ilgio. Arbatinių-hibridinių rožių krūmeliai apkarpomi paliekant 20-30 cm. ilgio stiebus, floribundinių – šiek tiek (30-40 cm.) ilgesni. Kamieninės rožės apkarpomos paliekant 20-25 cm. nuo skiepijimo vietos. Parko rožių tik iškarpomi seni, ligoti ir kreivi stiebai. Vijoklinių rožių šakų taip pat nereikia trumpinti, nes, kaip žinoma, jos žydi ant antramečių ūglių. Jų, kaip ir parko rožių, tik pašalinamos senos, apmirusios šakos. Gerai, kai nuo genėjimo iki uždengimo yra apie 2 savaičių tarpas užsigydyti ir apdžiūti, nes šviežiai nupjautų ir iškart uždengtų stiebų sultingi galai daugiau iššąla.

pagrindinis genėjimas vis dėl to yra pavasarį - apie tai, ir apie vasarinį genėjimą čia:
http://www.roziu-sod....lt/?page=v_gen

Dar.
gal aš kai ko nepastebėjau ten, kur ką tik nurodžiau, bet savo knygoje atkreipiau dėmesį štai į ką:

Reikiamose vietose augančių ūglių stimuliavimas [kitaip - krūmo formavimas bigsmile.gif ]

Pažvelkite iš arti į rožės stiebą ir pamatysite, kad išilgai stiebo pražangiai išsidėstę pumpurai. Genėdami rožę, kirpkite įstrižai virš tinkamoje pusėje esančio pumpuro, ir būtent ta kryptimi augs naujas ūglis. Paprastai pasirenkamas išorinėje pusėje esantis pumpuras, kad į krūmo išorę augantys ūgliai gautų pakankamai šviesos ir oro.

''Senolių sodininkavimo paslaptys ir patarimai'', vert. iš anglų k.[D. Matulevičiūtė], - Vilnius, Alma litera, 2008, p.110.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 lapkričio 2008 - 18:30
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 18:25)

gal aš kai ko nepastebėjau ten, kur ką tik nurodžiau, bet savo knygoje atkreipiau dėmesį štai į ką:

Reikiamose vietose augančių ūglių stimuliavimas [kitaip - krūmo formavimas bigsmile.gif ]

Pažvelkite iš arti į rožės stiebą ir pamatysite, kad išilgai stiebo pražangiai išsidėstę pumpurai. Genėdami rožę, kirpkite įstrižai virš tinkamoje pusėje esančio pumpuro, ir būtent ta kryptimi augs naujas ūglis. Paprastai pasirenkamas išorinėje pusėje esantis pumpuras, kad į krūmo išorę augantys ūgliai gautų pakankamai šviesos ir oro.

ta as zinau, nes si genejimo taisykle galioja visiems augalams , bet kiek skaitau apie roziu genejima, visur akcentuojamas skirtingas genejimas pagal roziu grupes, bet praktiskai niekur prie isvardintu grupiu nera paminetu anglisku roziu laugh.gif , itariu, kad ju zemai geneti nereikia, bet mano atveju gal reiketu pasielgti drastiskiau, kad ta kruma atnaujinti g.gif . Stai kur dilema...

cia siek tiek is "Rojaus sodu" apie angliskas rozes:
http://www.rojaussod...nis.php?id=1579
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 11 lapkričio 2008 - 18:50
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 17:04)
kartu , ir dar bordalapis (aukstaugis) kartu zydi  ax.gif .

va mano būsimai banguotai šilokų jūrai ko gero trūks tokio bordalapio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 11 11, 18:57)
Tas kazkas dabar pas mane visas apsipyles geltonais ziedais, ir ziedeliu vis daugiau atsiranda thumbup.gif

ne nezinojau kad tokiu metu gali kazkas zydeti doh.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 16:51)
p.s. manau, jis sekmingai pas tave perziemos, jei ne - turiu dar pakankamai atliekamu biggrin.gif .

Vida777 ir aš rasčiau tokiam vietos blush2.gif gal kitąmet susitiksim ar dar kaip nors jis mane pasiektų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 11, 19:57)
ne nezinojau kad tokiu metu gali kazkas zydeti  doh.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif daugiameciai ir net vienmeciai dar dar zydi, o va medziu zydejimas is tiesu stebina blink.gif
Begsiu rytoj to savo jazmino daigiuko ziuret bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 lapkričio 2008 - 21:36
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 19:25)
apie rožių genėjimą rudenį ir paruošimą žiemai gerai parašyta čia:
http://www.roziu-sod.../?page=v_winter
citata:
Mūsų klimato sąlygomis tinkamiausias laikas rudens genėjimui yra spalio lapkričio mėnuo. Tikslus laikas gali įvairuoti atsižvelgiant į rudens orus. Įvairių sodinių grupių rožės yra genimos skirtingai. Besidriekiančių rožių genėti beveik nereikia, tik nukarpomi ilgų, išbėgusių ūglių galai. Miniatiūrinių rožių patrumpinami nesumedėję stiebų galiukai, ne daugiau 1/3 ilgio. Arbatinių-hibridinių rožių krūmeliai apkarpomi paliekant 20-30 cm. ilgio stiebus, floribundinių – šiek tiek (30-40 cm.) ilgesni. Kamieninės rožės apkarpomos paliekant 20-25 cm. nuo skiepijimo vietos. Parko rožių tik iškarpomi seni, ligoti ir kreivi stiebai. Vijoklinių rožių šakų taip pat nereikia trumpinti, nes, kaip žinoma, jos žydi ant antramečių ūglių. Jų, kaip ir parko rožių, tik pašalinamos senos, apmirusios šakos. Gerai, kai nuo genėjimo iki uždengimo yra apie 2 savaičių tarpas užsigydyti ir apdžiūti, nes šviežiai nupjautų ir iškart uždengtų stiebų sultingi galai daugiau iššąla.

pagrindinis genėjimas vis dėl to yra pavasarį - apie tai,  ir apie vasarinį genėjimą čia:
http://www.roziu-sod....lt/?page=v_gen
Dar.

''Senolių sodininkavimo paslaptys ir patarimai'', vert. iš anglų k.[D. Matulevičiūtė], -  Vilnius, Alma litera, 2008, p.110.

Aciu Rokoko 4u.gif . Nusirasysiu viska ir genesiu pavasari. Gal tada aiskiau matysiu, kuriu sakeliu nereikia, nes dabar dar lapu yra. Mano roze vijokline (clambes), tai reiks tik negrazias sakas ispjaut
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 11, 20:57)
ne nezinojau kad tokiu metu gali kazkas zydeti  doh.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Pernai visa ziema zydejo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 19:41)
ta as zinau, nes si genejimo taisykle galioja visiems augalams , bet kiek skaitau apie roziu genejima, visur akcentuojamas skirtingas genejimas pagal roziu grupes, bet praktiskai niekur prie isvardintu grupiu nera paminetu anglisku roziu  laugh.gif , itariu, kad ju zemai geneti nereikia, bet mano atveju gal reiketu pasielgti drastiskiau, kad ta kruma atnaujinti  g.gif . Stai kur dilema...

cia siek tiek is "Rojaus sodu" apie angliskas rozes:
http://www.rojaussod...nis.php?id=1579

Kai man atsiunte angliska Austino roze buvo parasyta kaip ja geneti t.y apie puse. Taip ir rase cut about half
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 11, 21:01)
Vida777 ir aš rasčiau tokiam vietos blush2.gif  gal kitąmet susitiksim ar dar kaip nors jis mane pasiektų g.gif

paliksiu kur nors pakeliui biggrin.gif .
Atsakyti
Na paskaičiau aš Vidos 777 nuorodą, tai gal ir pas mane Austino g.gif

user posted image

nors turbūt iš nuotraukos sunku nustatyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 lapkričio 2008 - 22:51