Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 14:02)
wub.gif kaip gražu wub.gif noriu tokių šilokų, o kokia čia rūšis? Jie visada būna raudoni?

atrodo čia puošnieji šilokai (sedum spectabile arba sedum telephium).
Čia raudoni šilokų žiedai, jie pražįsta rudeniop. Yra ir veislių spalvota lapija, ryškesni bordo atspalvių yra veslės "Matrona" ir "Purple emperor"
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 11, 13:13)
atrodo čia puošnieji šilokai (sedum spectabile arba sedum telephium).
Čia raudoni šilokų žiedai, jie pražįsta rudeniop. Yra ir veislių spalvota lapija, ryškesni bordo atspalvių yra veslės "Matrona" ir "Purple emperor"

Sedum 'Purple Emperor' wub.gif ir ‘Elizabeth’ Tik įdomu, jų pas mus galima nusipirkti ir ar jie žiemoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 11, 10:37)
Kadangi jis yra skiepytas, tai tikrai neišaugs didžiuliu medžiu, neužžels įėjimo be saiko, o lają karpydama paformuosi kiek norėsis.

Tai reiskias gerab jam vieta pas save parinkau smile.gif kazkaip abejojau del jo dydzio, nes cia stai ka raso: http://www.sodinukai.lt/katalogas.htm

Tiesa maniskis jau be lapu, gal kad tik simet pasodintas g.gif Uztat uogos kabo ir geltonuoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 14:25)
Sedum 'Purple Emperor' wub.gif ir ‘Elizabeth’ Tik įdomu, jų pas mus galima nusipirkti ir ar jie žiemoja g.gif

Ziemoti, tai ziemoja, jei cia tie patys, kaip pas mane, turiu triju rusiu: sviesiai ruzava, ryskesni ir bordo, bet vasara zydi sviesesni, o tas ryskusis jau i vasaros pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 11, 10:56)
O kur ja gaut?  ax.gif

"Trial" versiją lengvai gali parsisiųst iš interneto (pagooglink, pvz. gali parsisiųst kad ir iš čia). O norint galima ir raktus ilgalaikiam vartojimui susižvejot.
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 11:24)
4u.gif labai ačiū  :4u:Galvoju, gal reikėtų kokios kitos spalvos akcentinio aukšto medžio g.gif

Aš dešiniausiai esantį gelsvą kupstelį perkelčiau link galo dešinėje pusėje (kažkur iškart prieš nuotraukoje esantį šiukšlių maišą), kairėje netoli tvoros (bet kiek arčiau priekio nei perkeltas spygliuotis) sodinčiau kokį super dideliu neužaugantį raudonlapį medelį (gal plaštakiškąjį klevą 'Crimson Queen' arba 'Atropurpureum'), o likusius plotelius užpildyčiau kokiu kilimu (rinkčiausiu gal žalios spalvos, tik kad žydėtų pvz. baltai).

Kitas variantas būtų žali su baltu pamarginimu medžio lapai - irgi galima tarp klevų kažką rast. Tada jau kilimui leisčiau subujot purpurinėm spalvom arba palikt santūrųjį žalią kilimo variantą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 11 lapkričio 2008 - 14:10
QUOTE(Tina* @ 2008 11 11, 14:27)
Tai reiskias gerab jam vieta pas save parinkau smile.gif kazkaip abejojau del jo dydzio, nes cia stai ka raso: http://www.sodinukai.lt/katalogas.htm

Tiesa maniskis jau be lapu, gal kad tik simet pasodintas  g.gif Uztat uogos kabo ir geltonuoja  wub.gif

maniškis irgi be lapų, tačiau jie laikėsi ilgai, aplinkui paprasti šermukšniai jau buvo pametę lapus.
o dėl dydžio tai man atrodo visai normalu tie 4 m, juk tai nėra labai jau daug. Apie 2 m stiebas ir dar maždaug tiek gali šakos ištįsti, jei nekarpysi. Juk ne 10 m aukščio medis...
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 10, 00:23)
Ačiū labai visoms 4u.gif  dėl sedum rupestre Angelina
ale pažiūrėjau, kad zona 6,  o dažniausia nurodo 7-10 blink.gif  verysad.gif . Tai jau tikėtis Kaput?..  Na apdengsiu eglišakėm unsure.gif gal išgyvens..
Dar turiu analogišką pilkąjį brolį [turbūt  s.r.Blue Spruce],  tai dengsiu abu.

O dėl to ''neatpažinto'' čiobrelio - tai pati buvau 90proc. tikra, reikėjo taško ant ''i'' blush2.gif
švyti, švyti   wub.gif
Ta jap.plukė ir man graži, neseniai tik ją pastebėjau  blush2.gif - viename sklype netoliese švelniai rausva, aukšta, ir lapija ispūdinga vasarą. Didokas plotas jos - liuks žiūrisi, nors ir jokio pavėsio ten  g.gif
Dar dėl baltos spalvos - Mb šią vasarą man akis ''atvėrė'' - kai kurios baltos gėlės vysdamos ''praranda'' prekinę išvaizdą del nurudavimų/nugeltonijimų/taškiukų ir pan, ypač po lietaus. Tai visą sezoną karksėjo, kad nesodinčiau baltų gėlių. Reik pripažint, kad yra tiesos - bent jau pilnavidurių begonijų ir rožių žiedlapiai būtent taip ''nukenčia''. Kitų spalvų tos pačios gėlės vizualiai šiuo aspektu geriau atrodo.
Žinoma, neketinu dėl šito klausyti MB ax.gif , bet turėsiu galvoj vis tiek..

Citrininis čiobrelis - ne tas margas, pastarasis visą  sezoną margas. O citrininis vasarą gaiviai žalias,  po šalnų geltonas wub.gif  per visą žiemą iki pavasario vidurio.
ar jis žiemoja pas mus? 4u.gif
Papildyta:
Kasiopėja, na aš fitolakos atsisakiau, kaip ir ricinos - dėl nuodingumo.
tiesiog tokie galintys vilioti vaikus man atrodo  ax.gif

Tikrai žiemos ir šitas ir pilkasis, ik jokiu būdu nedenk, nes iššus.
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 09:37)
Sveikutės,

Turiu nebaigtą apsodinti vieną plotelį, jis yra vakarinėje pusėje, gal galėtumėte patarti, ką galėčiau dar pasodinti, labai norėčiau hortenzijos, bet nežinau, ar ji čia derės g.gif Būčiau labai dėkinga už idėjas 4u.gif
user posted image

Hortenzija cia pagal savo spalviskuma, faktura, stiliu tiktu (mano nuomone). Nezinau kurios tiksliai nori, yra megstanciu tik pavesi (sluoteline pvz), yra visai nereikliu, yra pas mus neziemojanciu, yra ziemojanciu, bet dengiamu. Telieka issirinkti:)
Atsakyti

QUOTE(Knifofija @ 2008 11 11, 14:26)
Tikrai žiemos ir šitas ir pilkasis, ik jokiu būdu nedenk, nes iššus.

Aciu, labai gera naujiena thumbup.gif

vadinasi, man dengti lieka tik rozes ir imperata.
Atsakyti
Mergaites, ka daryt. Mano ragane Ville de leon isprotejo. Nupjoviau ja pries menesi, dabar ziuriu, kad gi uglius leidzia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 11 lapkričio 2008 - 15:27
ačiū labai visoms už geras idėjas mano kampučio tvarkymui, viską išsisaugojau ir pavasariop bandysiu kažką įgyvendinti, kaip pasiseks parodysiu 4u.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 11 11, 15:15)
Mergaites, ka daryt. Mano ragane Ville de leon isprotejo. Nupjoviau ja pries menesi, dabar ziuriu, kad gi uglius leidzia doh.gif

Pas mane daug kas kvailioja, žemuogės dar vis žydi ir uogas augina, pražydo levanda doh.gif Tuoj pašals ir bus viskas biggrin.gif O jūs raganes nupjaunate?
Atsakyti