O kur ja gaut?
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 00:05)
o dar koki aukstaugi balta radau Sedum spectabile "Stardust" (Weiße Pracht-Fetthenne):
tikras gražuolis vienam pakrašty planuoju šių aukštaūgių šilokų bangas, tai dabar man jie visi labai gražūs
QUOTE(rokoko @ 2008 11 11, 00:59)
Jolaxus, gal jau zinai, tas silokas ant tavo kalniuko - Auksaziedis [s.Floriferum]. turbut veisle 'Weihenstephaner' Gold
Mano knygoj raso, kad ''puikiai atrodantis bet kuriuo metu laiku'' - turbut viszalis
Mano knygoj raso, kad ''puikiai atrodantis bet kuriuo metu laiku'' - turbut viszalis
ačiū išsisaugojau info ir foto, reikės įsižiūrėti pavasarį, kai po žiemos iš naujo prasibudins, bet dėl visžalumo abejoju, dabar tai toks apspangęs... na, matysiu pavasariop
Papildyta:
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 09:37)
Sveikutės,
Turiu nebaigtą apsodinti vieną plotelį, jis yra vakarinėje pusėje, gal galėtumėte patarti, ką galėčiau dar pasodinti, labai norėčiau hortenzijos, bet nežinau, ar ji čia derės Būčiau labai dėkinga už idėjas
Turiu nebaigtą apsodinti vieną plotelį, jis yra vakarinėje pusėje, gal galėtumėte patarti, ką galėčiau dar pasodinti, labai norėčiau hortenzijos, bet nežinau, ar ji čia derės Būčiau labai dėkinga už idėjas
aš tai vietoj to tamsiai žalio kupstelio sodinčiau kokį nors visžalį siaura kolonine laja augalą - tują ar puskiparisį. O aplink kad ir pamulčiuoti galima, perkrauti neverta, nes plotelis nedidukas
Arba būtų galima kasmet su vienmetėm pažaisti, jei norėtųsi kokio ryškesnio akcento ir ne tokios tuščios vietos, pvz. sprigių vieną-kitą kelmelį pasodinti
QUOTE(Srove @ 2008 11 11, 09:51)
As tai cia kur kanai matosi pasodinciau koki maumedi ir nuo jo per tarpus beganti koki rausva siloka, o kitam tusciam kampe kokia ryskiai raudona daugiamete lobelija.Jau isivaizduoju, kaip man grazu butu
labai ačiū Tik dėl maumedžio nesu tikra. Šitoje nuotraukoje nesimato, bet dešiniame kampe yra visa siena tujų, o centre įskiepyta pušis, daug žalumo. Galvoju, gal reikėtų kokios kitos spalvos akcentinio aukšto medžio
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 11:24)
labai ačiū Tik dėl maumedžio nesu tikra. Šitoje nuotraukoje nesimato, bet dešiniame kampe yra visa siena tujų, o centre įskiepyta pušis, daug žalumo. Galvoju, gal reikėtų kokios kitos spalvos akcentinio aukšto medžio
na štai, kadangi yra daugiau aplinkybių, vadinasi reikia tikrai apie kažką kitą galvoti na iš mano siūlytos versijos nebent štao tokis pilkas lausono puskiparisis galėtų derėti.
nebent tu apskritai visžalių čia jau nenori?
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 11:24)
Bet vistiek man noretus, kad tai butu is auksto kritimas zemyn kazko, juolab, kad ten tuju daug matos
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 11, 10:21)
aš tai vietoj to tamsiai žalio kupstelio sodinčiau kokį nors visžalį siaura kolonine laja augalą - tują ar puskiparisį. O aplink kad ir pamulčiuoti galima, perkrauti neverta, nes plotelis nedidukas
Arba būtų galima kasmet su vienmetėm pažaisti, jei norėtųsi kokio ryškesnio akcento ir ne tokios tuščios vietos, pvz. sprigių vieną-kitą kelmelį pasodinti
Aš dabar esu ten prikaišiojus svogūnų, pavasarį turėtų būti gražu, bet ateityje norečiau kažkokių didesnių medelių, kurie kažkiek užstotų smalsius kaimynus ir vartų mechanizmą, tik niekaip neapsisprendžio kokių Tas žalias kupstelis, tai rutulinė tuja, kurią užgožė vegėlė, tai atnešiau čia. Gal ir verta kažką aukštesnio vietoj jos sodinti
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 11 11, 10:30)
na štai, kadangi yra daugiau aplinkybių, vadinasi reikia tikrai apie kažką kitą galvoti na iš mano siūlytos versijos nebent štao tokis pilkas lausono puskiparisis galėtų derėti.
na o jei iš lapuočių, tai kad ir mano meilė šermukšnis - juk sako ir nuo blogos akies saugo, o čia kaip tik "sargas" prie vartelių būtų
štai mano "augintinis" sorbus 'Joseph Rock' - geltonos uogos, rudenį žavingai bordinė lapija, o ir lapai kaip šiemet atkreipiau dėmesį, gerokai ilgiau laikosi ant šakų nei paprastų šermukšnių. Kadangi jis yra skiepytas, tai tikrai neišaugs didžiuliu medžiu, neužžels įėjimo be saiko, o lają karpydama paformuosi kiek norėsis.
štai mano "augintinis" sorbus 'Joseph Rock' - geltonos uogos, rudenį žavingai bordinė lapija, o ir lapai kaip šiemet atkreipiau dėmesį, gerokai ilgiau laikosi ant šakų nei paprastų šermukšnių. Kadangi jis yra skiepytas, tai tikrai neišaugs didžiuliu medžiu, neužžels įėjimo be saiko, o lają karpydama paformuosi kiek norėsis.
Aš galvoju, o gal pūslenis raudonlapis visai neblogai žiūrėtusi
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 08:37)
Pries derinant toliau, mano nuomone reiketu dar sita siek tiek patvarkyti ...
Kas tie gelsvi krumeliai - zirniavaisis puskiparisis, ar ne? Jei taip, tai ar kokia zemauge forma, nes siaip jie uzauga virs 2 m. Mano akim visi 3 priekyje nelabai ziurisi, viena is kaires puses kelciau i kanu vieta prie tvoros (kontrastas su tamsia tvora), arba visai i kita puse takelio. Jei jie uzaugs auksti, ziurint is kiemo, tu prarasi visa ta plota (paprasciausiai uzstos) tarp ju ir tvoros. Daugiau nesiplesiu, nes nzn kas per augaliukai cia pas tave. Siaip derinant reiketu atsizvelgti ir i tai, kas auga uz sito gelyno...
Papildyta:
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 10:24)
del medelio man butu priimtiniausias Sroves variantas - skiepytas svyrantis maumedis labai grazus ir zaluma jo nera tamsi, o rudeni taip pageltonuoja, kad tikrai issiskirs is visu augalu. Be to maumedzio spygliukai ir svyrancios sakeles labiausiai deretu su tavo siuliniais kupsteliais.
Raudonlapis puslenis susilies su tvora...
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 11:17)
Pries derinant toliau, mano nuomone reiketu dar sita siek tiek patvarkyti ...
Kas tie gelsvi krumeliai - zirniavaisis puskiparisis, ar ne? Jei taip, tai ar kokia zemauge forma, nes siaip jie uzauga virs 2 m. Mano akim visi 3 priekyje nelabai ziurisi, viena is kaires puses kelciau i kanu vieta prie tvoros (kontrastas su tamsia tvora), arba visai i kita puse takelio. Jei jie uzaugs auksti, ziurint is kiemo, tu prarasi visa ta plota (paprasciausiai uzstos) tarp ju ir tvoros. Daugiau nesiplesiu, nes nzn kas per augaliukai cia pas tave. Siaip derinant reiketu atsizvelgti ir i tai, kas auga uz sito gelyno...
Čia Chamaecyparis pisifera Sungold, jie dideli neauga iki 1 m, 10 metų 0,3-0,4 m. Už šito plotelelio į dešinę yra veja, iš šonų apsodinta vakarinėmis tujomis ir centre aukšta kokių 2 m skiepo pušis- rutulys.
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 11:20)
Čia Chamaecyparis pisifera Sungold, jie dideli neauga iki 1 m, 10 metų 0,3-0,4 m. Už šito plotelelio į dešinę yra veja, iš šonų apsodinta vakarinėmis tujomis ir centre aukšta kokių 2 m skiepo pušis- rutulys.
cia puskiparisis, raudonu siloku apsuptas - turetu tikti prie tavo pilku plyteliu ( dabar - virusas "silokai" ):
QUOTE(vida777 @ 2008 11 11, 12:01)
cia puskiparisis, raudonu siloku apsuptas - turetu tikti prie tavo pilku plyteliu ( dabar - virusas "silokai" ):
kaip gražu noriu tokių šilokų, o kokia čia rūšis? Jie visada būna raudoni?