Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 10, 09:48)
yra baltų rožių veislių, kurios atsparios lietui,

aciu uz info 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 11 10, 10:16)
Jau kuris laikas mastau, ka man reiks pasodint ant cesnaku virsaus, kai jie nuzydes. O gal nieko negalima?  g.gif Kaip pagaut "momenta", kad vieni ziedai pakeistu kitus?

1.kokie konkreciai cesnakai?
2.kartoju Smth1 klausima - kaip tankiai pasodinai?
3.kokiame gylyje sodinai? stambieji paprastai sodinami labai giliai - 20cm, todel vienmecius augalus drasiai ant ju, kad ir neseniai aptartas gazanijas.

As cesnakus, kaip ir dauguma svoguniniu, metau i tarpus.
O zydejimo kaita pagausi su metais ir ''isgyventais'' augalais. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 11 10, 09:48)
Beje, iš visų mano rastų rožių aprašymų, šita svetainė yra viena informatyviausių  4u.gif

kasiopeja, itariu ateity turesi tu cia darbelio..., kai visos susirgs roziu manija (bet sita kazko ne taip greit plinta, kaip kitos tongue.gif ). Mano ateities vizija, irgi rozynas, bet negaliu pakest tu nuplikusiu stagaru, tai jei tik rasciau vesliai zaliuojancias, manau abejoniu nekiltu. Ne visos gi turi beribius pkotus biggrin.gif , o mazam sklypely viskas ant akiu, tai dekoratyvumas butu kaip ir salyga Nr.1 verysad.gif . O tas nuplikimas kazin nuo veisles priklauso, ar dar nuo ko (pvz. amziaus, dirvozemio)?

QUOTE(Tina* @ 2008 11 10, 10:16)
Jau kuris laikas mastau, ka man reiks pasodint ant cesnaku virsaus, kai jie nuzydes. O gal nieko negalima?  g.gif Kaip pagaut "momenta", kad vieni ziedai pakeistu kitus?

cesnaku nereikia sodint gelyno prieky, geriausia, jei juos uzstotu koks aukstesnis (ar net viszalis) augelis. Jei nuzydejusiu cesnaku plotas (kuri laika buna dar lapai) nera didelis ir tustuma nekrenta i akis, gali nieko nesodint, arba uzdet kokia medzio saka kaip dekoracija... Nezinau kur tavo cesnakai, ar alpinariume, ar prie spygliuociu biggrin.gif , todel sunku pasakyt, kas ten tiktu ir ar is viso reikia...
Zydejimo "momenta" pagausi tik augindama ir stebedama, kaip tai ir daro rokoko, nes jis turi dar ir tarpusavy dereti, o ne tik zydeti...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 11 10, 10:56)
O tu tuos cesnakus po viena ispraudei tarp kitu geliu, ar visa guota vienoj vietoj?

Sodinau tuos dekoratuvinius, ratuku. Vidury gigantea. Jam is nugaros lanku kiek zemesni su bumbulinem galvom. O lanku is priekio zemi bumbulinem galvom. Tarpeliai tarp ju siokie tokie yra. Nezinau kokie buna ju lapai, jei dideli ir nulepe kaip zuikio ausys, tai kazin ten ar ka pavyks pasodint, kol jie nenunyks. Vienu zodziu pazinimo procesas dar tik vyksta blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 11 10, 11:14)
3.kokiame gylyje sodinai? stambieji paprastai sodinami labai giliai - 20cm, todel vienmecius augalus drasiai ant ju, kad ir neseniai aptartas gazanijas.

As ir masciau nupirkt gazaniju daigus ir susodint, kai jie prades nykt. Dar dievinu smulkiojo serencio geltonus debeselius wub.gif
Papildyta:
Stai wub.gif http://public.fotki..../20060824b.html
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 10, 09:16)
kasiopeja, itariu ateity turesi tu cia darbelio..., kai visos susirgs roziu manija (bet sita kazko ne taip greit plinta, kaip kitos  tongue.gif ). Mano ateities vizija, irgi rozynas, bet negaliu pakest tu nuplikusiu stagaru, tai jei tik rasciau vesliai zaliuojancias, manau abejoniu nekiltu. Ne visos gi turi beribius pkotus  biggrin.gif , o mazam sklypely viskas ant akiu, tai dekoratyvumas butu kaip ir salyga Nr.1  verysad.gif . O tas nuplikimas kazin nuo veisles priklauso, ar dar nuo ko (pvz. amziaus, dirvozemio)?

būtent toj svetainėj prie rožių aprašymų galima pažiūrėti - yra paveiksliukas, kaip kiekviena rožė auga: ar natūraliai formuojasi kupstas/krūmas, ar tiesiog leidžia aukštas pavienes šakas mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 10, 12:33)
Sodinau tuos dekoratuvinius, ratuku. Vidury gigantea. Jam is nugaros lanku kiek zemesni su bumbulinem galvom. O lanku is priekio zemi bumbulinem galvom. Tarpeliai tarp ju siokie tokie yra. Nezinau kokie buna ju lapai, jei dideli ir nulepe kaip zuikio ausys, tai kazin ten ar ka pavyks pasodint, kol jie nenunyks. Vienu zodziu pazinimo procesas dar tik vyksta  blush2.gif
Papildyta:

As ir masciau nupirkt gazaniju daigus ir susodint, kai jie prades nykt. Dar dievinu smulkiojo serencio geltonus debeselius  wub.gif
Papildyta:
Stai  wub.gif http://public.fotki..../20060824b.html

Nesupyk 4u.gif , bet man rodos, kad padarei klaida su tais cesnakais. Jokiu ratuku, kvadratuku, eiliu ir guoteliu su aukstom svoguninem! Ta prasme gali buti krokai, zydres as kokios kitos smulkmes, bet tik ne tulpes, narcizai ar cesnakai. Cia as jau grieztai, nes is patirties smile.gif
As asmeniskai nerizikuociau ten kisti vienmeciu, nes kokia tikimybe, kad kaisiodama jas tu svogunu neiskapstysi? Lengva nebus, bet tu pedantiskesne nei as, tai gal ir pavyks mazus daigelius su pincetu tarp cesnaku:)
Atsakyti
Nepykstu, nes keliaus dar tie mano augalai vieta is vietos ne vienus metelius. Matysim kas ten pas mane gausis. Parodysiu, nors ir broka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 23:36)
as dar turiu toki pat, tik raudonai rudos spalvos, kazi kaip tas vadinasi  g.gif .

bigsmile.gif as irgi turiu toki ruda siloka,o vadinas jis Sedum "Chocolate Ball" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 11 10, 20:49)
bigsmile.gif as irgi turiu toki ruda siloka,o vadinas jis Sedum "Chocolate Ball"    mirksiukas.gif

as tiesa pasakius, net nezinau , kuris is ju yra pas mane - dar visai mazas, toks raudonos plytos spalvos dabar.

cia uolinis silokas - Sedum reflexum ( Felsen-Fetthenne arba Tripmadam) :

user posted image

o sitas Sedum hakonense "Chocolate Ball" ( Dunkelbraune Fetthenne):

user posted image

o dar koki aukstaugi balta radau bigsmile.gif Sedum spectabile "Stardust" (Weiße Pracht-Fetthenne):

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 10, 11:33)
Sodinau tuos dekoratuvinius, ratuku. Vidury gigantea. Jam is nugaros lanku kiek zemesni su bumbulinem galvom. O lanku is priekio zemi bumbulinem galvom. Tarpeliai tarp ju siokie tokie yra. Nezinau kokie buna ju lapai, jei dideli ir nulepe kaip zuikio ausys, tai kazin ten ar ka pavyks pasodint, kol jie nenunyks. Vienu zodziu pazinimo procesas dar tik vyksta  blush2.gif
Papildyta:

As ir masciau nupirkt gazaniju daigus ir susodint, kai jie prades nykt. Dar dievinu smulkiojo serencio geltonus debeselius  wub.gif

zodziu, bumbulu ratas lotuliukas.gif thumbup.gif
O ''pamaina'' kaip ir esi jau apsigalvojus 4u.gif
tik Didiji paminejai - jis labai anksti pavasari zelia stambiu graziu ugliu. paskui tas uglis lieka..
na o kiti - ''bumbulinem'' galvom:
Jei tie aukstesni - Iraniniai: ju lapija panasi i narcizu, ilgai stovi zali estetiski. Pas mus jie vejos pakrasty prie svarainiu, tai nelaukiam kol nudzius - nusienauja MB, ir viskas - nieko baisaus.
Jei tie zemesni - Keratavio: tai ju neauksta lapija labai dekoratyvi iki rudens turetu but.

Noreciau lengvai papriestaraut Smth1 - as pvz, narcizus tankiai i eile susodinus n metu. paskui praktiskai ant virsaus tas gazanijas pasodinu atsargiai, ir viskas.

QUOTE(vida777 @ 2008 11 10, 23:05)
as tiesa pasakius, net nezinau , kuris is ju yra pas mane - dar visai mazas, toks raudonos plytos spalvos dabar.

Bet kas pasakys protingai - ar tie pazeme sliauziantys [gal ir svyrantys] ''spygliuoti'' silokai ziiemoja pas mus??? [''Angelina'', pvz]

Nes stai ir prie to ''sokoladinio'' pazymeta: Winter hardy - Yes
Papildyta:

Jolaxus, gal jau zinai, tas silokas ant tavo kalniuko - Auksaziedis [s.Floriferum]. turbut veisle 'Weihenstephaner' Gold
Mano knygoj raso, kad ''puikiai atrodantis bet kuriuo metu laiku'' - turbut viszalis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 lapkričio 2008 - 00:04
Sveikutės,

Turiu nebaigtą apsodinti vieną plotelį, jis yra vakarinėje pusėje, gal galėtumėte patarti, ką galėčiau dar pasodinti, labai norėčiau hortenzijos, bet nežinau, ar ji čia derės g.gif Būčiau labai dėkinga už idėjas 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 11 11, 09:37)
Sveikutės,

Turiu nebaigtą apsodinti vieną plotelį, jis yra vakarinėje pusėje, gal galėtumėte patarti, ką galėčiau dar pasodinti, labai norėčiau hortenzijos, bet nežinau, ar ji čia derės g.gif Būčiau labai dėkinga už idėjas 4u.gif
user posted image

As tai cia kur kanai matosi pasodinciau koki maumedi ir nuo jo per tarpus beganti koki rausva siloka, o kitam tusciam kampe kokia ryskiai raudona daugiamete lobelija.Jau isivaizduoju, kaip man grazu butu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 09, 12:43)
II etapas
Surenkama reikalinga info apie turimus augalus. ( nesiplėsiu, čia yra ką veikt PRIEŠ planuojant );
Ir vėl visas turtas suskirstomas į medžius, krūmus, daugiametes ( dvimetes), vienmetes. Yra noras - galima atskirt svogūnines, o jas dar labiau susmulkinti.

Yra tokia programa Garden Organizer Deluxe - galima puikiai darytis augalų archyvą - galima įdėti foto, pasirinkti, kokią info dėti, paskui pagal ją atlikt paiešką. Namų vartojimui visai nebloga.
Atsakyti