Sveikos. Aš kaip keliauninkė pasidalinsiu savo patirtimi.
Anksčiau, prieš kokį 10 m., kelionėse valgydavau užpilamus makaronus, košes etc., bet nuo jų galima greitai susigadinti skrandį. Draugė pasiūlė alternatyvą - smulkiausias kus-kus kruopas, kurias užtenka užpilti verdančiu vandeniu. Tam tereikia turėti termosinį puodelį, karšto vandens (įdėti kelis šaukštus kruopų, užpilti, kad vos apsemtų, įdėti šaukštelį ghee sviesto, pamaišyti, uždengti ir 5 min palaukti, kol išbrinks. Įberti tarkuoto kieto sūrio ir valgyti). Dar vežuosi ghee sviesto nedidelį indelį (jis šilumoje negenda) ir tarkuoto kieto sūrio mažais pakeliais (džiugo ar pan., irgi gerai atlaiko kelionę). Na ir prieskoniai - druska, pipirai ar mėgstami. Taip pat galima įsidėti sausų jūros dumblių lapų (sušiams gaminti kur būna) ir juos paprastai "pagraužti" vietoj daržovių (ypač jei ilgesnė kelionė, o prekybcentrių šalimais nėra).