QUOTE(ramčiukas @ 2008 11 08, 22:25)
mes turim tokia ideja sitaip pamineti kaledas su draugais. jiems sita ideja bus labai labai super. visu tuo dekoru uzsiimsiu as pati, tai dabar jau suku galva kaip cia kuo graziau viska papuosus ir kaip ta stala pasidarius
Aha, kalėdoms su draugais tai idealus variantas- nes supermamų draugai turbūt daugiausiai jauni, tai jiems nieko tokio truputį pasirangyti ant grindų- bet aš manau, kad kažką žemo padėti vis tiek reikia, nes ilgiau taip pabuvus ir pasirangius ant grindų paskausta kojas, norisi jas ištiesti- tai reik ar matrasų storesnių kokių, ar kokių žemų pufų- na, pavyzdžiui, jei sofa susitumdo iš tokio atidaromų pufų, tai tų pufų viršų (dangčius) nuimti galima ir iš tų dangčių gaunasi tokios labai žemos minkštos kėdutės- sprindžio didumo- nežinau ar patogu, bet pas mane tokia sofa, tai kilo mintis, kad gal praverstų.
Dar gi šiais laikais būna tokių kaip pagalvinių ne pagalvinių- labai žemų kėdučių- na jos net ne kėdutės, o tokios minštos, be jokių rėmų kietų- tik pasiūtos iš kokio porolono, netaisyklingos formos, specialiai skirtos ant grindų sėdėti- kaip keistos formos pagalvės, ar pripučiamų foteliukų , jie irgi kartais būna labai žemi.
Aš tai galvojau plastikinį stalą atnešti, nuimti kojas, ir ant ko nors šiek tiek pakelti, kad vos vos aukščiau nuo žemės būtų- ir aišku, užtiesti kuo gražiu.
Dar prie tokio dekoro, man rodos, tiktų pastatyti kokią jaukią, dekoruotą kalėdiškai širmą- na tokią pastatomą, arba pakabintą ant virvės audeklo ar agroplėvelės gabalą- ypač jei reikia ką nors užstoti, kas netinks prie tokio dekoro- gal kokį baldą taip užmaskuoti- ir šiaip jaukumo priduoda- už širmos galima pastatyti lempą, ir ji taip jaukiai, romantiškai persišvies, neerzins akių, o prie žemo stalo viskas matysis - bus vietoj centrinio apšvietimo- nes centrinia aukštai, ir per šviesu dažnai būna, žvakių šviesoje, pastebėjau, baliukuose daug kas neišsėdi- kam nors būtinai parūpsta uždegti šviesą- o ta centrinė šviesa man tokia nekalėdiška, eglutės lempučių šviesos gali nepakakti, tai tokia šviečianti sienelė gali pagelbėti. Širmą galima puošti lengvais, nukarusiais audiniais ar kokia agropėvele- arba tokios pat spalvos audiniais kaip grindys bus papuoštos, arba kaip staltiesė, papuošti eglutės žaisliukais, apsnigtomis šakelėmis.