sveikos,stai siigyjau siandien tokiu puosmeneliu
<--kaledinsi vainikiukas mazas tai,,tabletinei'' zvakutei ---> zvake
tad viska pirkau Jysk Kaune ir kainos 1.99Lt/vnt
stai lempos gaubtas taipat JYkinis kaina 2.99(akcija) buvau kazka sumasciu kaledoms bet pamirsau ,gal kas turi ideju?
papuošk gaubtą kalėdine atributika- va tau ir idėja o ta atributika-tai jau tavo fantazijos valia kai papuoši parodyk ir mum
Na, daug kas sako, kad tas su žaliais žasiliukais ant stalo gražus, bet nekalėdiškas vaizdelis- nu o aš žiūriu žiūriu kas man ten nekalėdiška- nes gražu, ir spalvos kalėdiškos visai, ir žasiliukų pamėtyta- ale gi dvylikos patiekalų nėra Tam stalui trūksta patiekalų- kurių gi dažniausiai būna nemažai, net mažose šeimose- mums, pvz, didelio stalo bna beveik mažai- lėkštės viena prie kitos, ir jei dar ten pamėtyti žaisliukų, tikrai būtų perkrauta, ir po lėkštėmis nesimatytų viso dekoro- o kadangi ant šio stalo nėra patiekalų, tai tas jam ir suteikia tokio oficialumo- todėl žiūri žiūri, atrodo kalėdiška lyg ir- žaisliukai, vsio takoje, žalia spalva- bet kotai pernelyg oficialu- ogi patiekalų nėra Ir manau, jei būtų tie patiekalai, toks dekoras paskęstų tarp lėkščių- todėl jis labiau tinkamas kokiems naujiems metams gal, kai nereikia dvylikos patiekalų ant stalo, ir galima prasisukti gana minimalistiškai- pateikiant kokį vieną kepsnį gerą, ir tortą vieną kokį, ir truputį šio bei to Tada gal ir žaisliukai matytųsi ant stalo, ir tas dekoras. Bet matyt tai ne lietuviškoms kalėdoms, kur tradicijos tokios -daug patiekalų. Todėl lietuvojestalui, manau geriausia yra ne dėti kažkokių gausių dekoracijų, o geriau patiekalus gražiau papuošti- iš jų tai eglutę, tai trobelę suformuoti, tai salotas kokiomis nors rožėmis iš daržovių papuošti ir pan. Bo tokiam gausiam stalui dekoras neretai atroso perkrautas, ir paskęsta tarp patiekalų Nebent ant stao kokia viena didelė puokštė, ar kompozicija- viso kito, nesimatys vis tiek
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 05, 21:25)
papuošk gaubtą kalėdine atributika- va tau ir idėja o ta atributika-tai jau tavo fantazijos valia kai papuoši parodyk ir mum
super ideja deku i taip ir darysiu ir rezultata (jei gausis) ikelsiu jums
QUOTE(Fregata @ 2008 11 05, 03:19)
nea, kaimynai turi toki pati virtuves baldu komplekta
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 05, 05:10)
na vakarais jei jie laisvi tai zinoma kad galima, o ka daryt kai trys pajodzargos ant galvos lipa...
jau su helovynu bandziau panas itraukt, kad kartu kazka padaryt - dalyvavo kol rankas susitept moliugo vidumi reikejo - tada atsisake
jau su helovynu bandziau panas itraukt, kad kartu kazka padaryt - dalyvavo kol rankas susitept moliugo vidumi reikejo - tada atsisake
jo, sunkiau, jei vaikai nelinke i tokius darbelius .susodink juos kaledinius atvirukus daryti, o tuo metu pati galesi savo dekoracijom uzsiimti
QUOTE(RaimaMarisa @ 2008 11 05, 12:34)
stai lempos gaubtas taipat JYkinis kaina 2.99(akcija) buvau kazka sumasciu kaledoms bet pamirsau ,gal kas turi ideju?
as apipurksciau aukso ar sidabro spalvos dazais (priklausomai, kokia pagrindine akcento spalva naudosi ), skirtais medziagai. jie neturetu buti per daug tirsti, tad vis tiek galesi ji panaudoti, kaip lempos gaubta. gal kai isdzius pagrindinis sluoksnis, dar apipurkciau raudonos, zalios, gal melynos spalvos dazais turinciais blizguciu - lyg kaledu eglutes burbulais (aisku, gali kokiom tik nori splavom purksti...
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 11 05, 13:49)
Na, daug kas sako, kad tas su žaliais žasiliukais ant stalo gražus, bet nekalėdiškas vaizdelis- nu o aš žiūriu žiūriu kas man ten nekalėdiška- nes gražu, ir spalvos kalėdiškos visai, ir žasiliukų pamėtyta- ale gi dvylikos patiekalų nėra
bet juk 12 patiekalu tai tik kucioms . ar ir Kaledu vakariene valgydami stala apkraunate 12 patiekalu? . mes kaledu diena dazniausiai kepam zasi ar vista, ar kimsta zuvi ar kazka panasaus - visai kitokia Kaledu vakariene pas mus nei Kuciu vakara - va tada ir gali padekoruoti stala ne vien patiekalais, bet ir zaisliukais, Kaledinem puokstem
Nu dvylikos nededame kalėdų rytą- bet dedame kas liko nuo kūčių- visada. o mums dažniausiai lieka visų dvylikos po truputį. O jie pas mus universalūs tokie- mišrainės, grybai, kūčiukai- tai juos dedame būtinai, jei būna likę nuo kūčių- nes per kūčias mes karštų negaminame dažniausiai, o tokius, kurie neabejotinai tinka ir rytojaus dieną- pvz. mišrainės prie mėsos patiekalų tos pačios pas mus, ryte naujų daržovių salotų nedarome tikrai- tai pas mus ryte praktiškai dasideda tik kokia kepta višta ir saldumynai, dar kokio mėsos vyniotinio, o visa kita lieka, ir suvalgoma kaip garnyrai prie mėsos- tai vis tiek būna apie dvylika
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 11 06, 00:48)
Nu dvylikos nededame kalėdų rytą- bet dedame kas liko nuo kūčių- visada. o mums dažniausiai lieka visų dvylikos po truputį. O jie pas mus universalūs tokie- mišrainės, grybai, kūčiukai- tai juos dedame būtinai, jei būna likę nuo kūčių- nes per kūčias mes karštų negaminame dažniausiai, o tokius, kurie neabejotinai tinka ir rytojaus dieną- pvz. mišrainės prie mėsos patiekalų tos pačios pas mus, ryte naujų daržovių salotų nedarome tikrai- tai pas mus ryte praktiškai dasideda tik kokia kepta višta ir saldumynai, dar kokio mėsos vyniotinio, o visa kita lieka, ir suvalgoma kaip garnyrai prie mėsos- tai vis tiek būna apie dvylika
namatote cia lietuviai megsta prikimsti skrandzius iki negalejimo.
Mes darome 12 patiekalu per kucias,taip,kad nebutu per daug......kad susivalgytu po truputi ta pati vakara...o sv.Kaledu rytui kepam svieziai idaryta ar kalakuta,ar vista...is anksciau buna pasiruosta saldumynu...ant stalo daug vaisiu ir viskas.....po sventiniu pietu einame ka nors idomaus veikti su vaikais,tat turime buti saikingai pavalge
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 06, 08:24)
namatote cia lietuviai megsta prikimsti skrandzius iki negalejimo.
Mes darome 12 patiekalu per kucias,taip,kad nebutu per daug......kad susivalgytu po truputi ta pati vakara...o sv.Kaledu rytui kepam svieziai idaryta ar kalakuta,ar vista...is anksciau buna pasiruosta saldumynu...ant stalo daug vaisiu ir viskas.....po sventiniu pietu einame ka nors idomaus veikti su vaikais,tat turime buti saikingai pavalge
Mes darome 12 patiekalu per kucias,taip,kad nebutu per daug......kad susivalgytu po truputi ta pati vakara...o sv.Kaledu rytui kepam svieziai idaryta ar kalakuta,ar vista...is anksciau buna pasiruosta saldumynu...ant stalo daug vaisiu ir viskas.....po sventiniu pietu einame ka nors idomaus veikti su vaikais,tat turime buti saikingai pavalge
Per Kūčias ir mes 12 patiekalų pasiruošiam, ir stengiamės, kad būtų po labai nedaug, kad tą patį vakarą susivalgytų. O per Kalėdas visad važiuojam pas senelius, tai visi atsiveža kas ką gamino, ir gaunasi, kad stalas lūžta nuo maisto. man tas labai nepatinka
o Jūsų šventiniai pietūs
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
http://www.goodhouse.../pinecone-decor
čia nemažai idėjų su konkorėžiais
Papildyta:
Papildyta:
Labai prašau gal kas įmestų nuorodą kaip daryti tuos burbulus iš siūlų,buvau ir pati kažkada užėjus bet neįsidėmėjau kur.Ačiu.
QUOTE(Lady Dy @ 2008 11 06, 15:25)
Labai prašau gal kas įmestų nuorodą kaip daryti tuos burbulus iš siūlų,buvau ir pati kažkada užėjus bet neįsidėmėjau kur.Ačiu.
Aš taip darau:
Paimu balioną, pripučiu, tada ant jo vynioju klijais sušlapintą siūlą (lipalas ar PVA tinka). Gan standžiai, tankiai privynioju ir palieku džiūti. Kai išdžiūva, išsprogdinu balioną, jį ištraukiu per kurią nors baliono skylutę (jis kaip tinklas tampa), ir turim burbulą Nuo to, kam norisi jį vartot, manau, priklauso ir vyniojimo tankumas, ir siūlų storumas. (Jei norisi kaip karkaso, rėmo, manau, geriau jau būtų privynioti tankiai ir standžiai, gal storesniais siūlais, kad būtų tvirtesnė forma
QUOTE(Raseliuke @ 2008 11 06, 08:40)
Per Kūčias ir mes 12 patiekalų pasiruošiam, ir stengiamės, kad būtų po labai nedaug, kad tą patį vakarą susivalgytų. O per Kalėdas visad važiuojam pas senelius, tai visi atsiveža kas ką gamino, ir gaunasi, kad stalas lūžta nuo maisto. man tas labai nepatinka
o Jūsų šventiniai pietūs
o Jūsų šventiniai pietūs
stalas luzta nuo maisto(juk aisku visos seimininkes nori nustebinti,pamaloninti tiek saviskius,tiek kitus artimuosius,tad stengiasi,kepa,verda,......gamina kazka naujo,ar iprastai)persivalgoma,apsunkstama....aisku visko nesuvalgoma,tad tenka priruostu patiekalus valgyti keleta dienu.Mes irgi anksciau taip darydavome,stengdavomes,kad stalas butu pilnas......bet dabar to seniai jau nebedarome darome minimaliai,tiek kiek uztektu sventiniems pietums...aisku,vaisiu ir saldumynu buna nemazai man svarbiau pats stalo papuosimas,bendravimas,poto turiningas likusios dienos praleidimas su seima,su artimaisiais ar su draugais