Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošime namus kalėdoms?

O to vaško niekaip neįmanoma nudažyt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Staudra @ 2008 11 25, 16:34)
O to vaško niekaip neįmanoma nudažyt?  rolleyes.gif
Įmanoma, tik reikia rasti informacijos. Iš ugnį galima "nudažyt", bet reikia tam tikrų cheminių medžiagų...
Atsakyti
[FONT=Times][SIZE=1][COLOR=deeppink] Na,as is vilnos veliu angeliukus ir tik... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Staudra @ 2008 11 25, 17:34)

Aš kadangi nežinau, kur ir kokių ten specialių dažų žvakėms ieškot (o ir neturiu tam nei laiko, nei noro), tai nusipirkau tamsiai mėlynų, pasmulkinau ir po truputį įmaišiau. Gavosi šviesiai melsvos. Jei taip darysit - neapsirikit. Kai kurios žvakės tik iš išorės spalvotos, o viduje - baltos. Geriausiai naudot tas, kur visa mąsė dažyta.
Atsakyti
QUOTE(Staudra @ 2008 11 26, 03:34)

galima su vaikiškom vaškinėmis kreidelėmis biggrin.gif

o aš norėjau paklausti kai jūs tas "ledo" žvakes deginat jos nespragsi ax.gif , nes kai pernai buvau padarius tai man nelabai kaip degė ir tokios kaip kaip su vandeniu g.gif
user posted image
Atsakyti
Sakykit merginos o kaip jus padarot kad tos zvakes tokios kaip koretos gaunasi na skyletais sonais? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(QWERTI @ 2008 11 25, 19:53)
galima su vaikiškom vaškinėmis kreidelėmis  biggrin.gif

o aš norėjau paklausti kai jūs tas "ledo" žvakes deginat jos nespragsi  ax.gif , nes kai pernai buvau padarius tai man nelabai kaip degė ir tokios kaip kaip su vandeniu  g.gif
user posted image

O va degint tai dar nebandžiau - gaila hihihi.gif
Ir darydama tikrai apie tai pagalvojau - kažin, ar visas vanduo išbėga ir išdžiūsta g.gif Bet aš labiausiai norėjau ne deginimui, o dekorui. O jei dar nors kiek degs - visai bus gerai. Kad ir spragsėdamos ir šnypšdamos - bus dar naturaliau hihihi.gif

Papildyta:
QUOTE(niukse @ 2008 11 25, 20:11)
Sakykit merginos o kaip jus padarot kad tos zvakes tokios kaip koretos gaunasi na skyletais sonais? unsure.gif

Atsiverskit ankstesnį puslapį
Atsakyti
išlydyti vašką, truputį įpili į formą. įstatai knatą, palauki kol sustigs.. tada suskaldyti ledukus(šaldytus kameroje), bet ne per daug smulkiai..
suberti ledukus i formą,užpilti karštu vašku. ledukai reikalingi tam ,kad žvakė išeitų skylėta.kai vaškas visiškai sustings,išimti žvakę. ledukai bus jau ištirpę ir pavirtę vandenu , tai jį paprasčiausiai išpilti..
šia tema buvo daug diskututa rankdarbiu temoje.
4u.gif
Papildyta:
Pašnekute , prasilenkėm .. wink.gif (o ir man reikėjo prieš aiškinant aną psl atsiverst.. blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(niukse @ 2008 11 26, 06:11)

čia visa tema apie žvakes mirksiukas.gif
http://www.supermama...
Atsakyti
QUOTE(justytja @ 2008 11 25, 20:36)
išlydyti vašką, truputį įpili į formą. įstatai knatą, palauki kol sustigs.. tada suskaldyti ledukus(šaldytus  kameroje), bet ne per daug smulkiai..
suberti ledukus i formą,užpilti karštu vašku. ledukai reikalingi tam ,kad žvakė išeitų skylėta.kai vaškas visiškai sustings,išimti žvakę. ledukai bus jau ištirpę ir pavirtę vandenu , tai jį paprasčiausiai išpilti..
šia tema buvo daug diskututa rankdarbiu temoje.
4u.gif
Papildyta:
Pašnekute , prasilenkėm ..  wink.gif (o ir man reikėjo prieš aiškinant aną psl atsiverst.. blush2.gif )

Na, jau vien tik apie žvakes mes čia kažkaip... doh.gif
Dalinkitės, dalinkitės ir kitomis puošybos idėjomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2008 11 23, 19:53)
Informacija aelsinų džiovinimui, papuošimams su gvazdikėliais ir pan.
Oranžinės smulkmenos
Kalėdas ir Naujuosius metus sunku įsivaizduoti be mandarinų kvapo, nes jų būna ant kiekvieno stalo. Mandarinai, apelsinai bei kiti citrusiniai augalai ne tik skanūs, bet ir kvapnūs, dera su kitais kvapiais augalais, todėl jais ypač tinka puošti namus. Lengviausia pasigaminti kvapnių "ežiukų" - apelsinai, citrinos ar kiti citrusiniai augalai su stora odele prismaigstomi prieskonių gvazdikėlių.
Kai vaisiaus odelė stora, gvazdikėliai gerai laikosi, neiškrinta, tačiau juos sunku įsmeigti. Kad žievelė suminkštėtų, sudėti apelsinus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 2-3 min. išgriebkite, palaukite kol pravės ir nedegins rankų, ir susmaigstykite gvazdikėlius. Gvazdikėlius galima smaigstyti įvairiais ornamentais, visą apelsiną arba jo pusę. Nuplikytų aplesinų odelė ne tik minkštesnė, bet ir kvapnesnė.
Labai dailiai atrodo džiovintos apelsinų riekelės, jos tinka stalui papuošti, iš jų gaminami eglutės žaisliukai. Apelsinai pjaustomi labai plonomis riekelėmis ir džiovinama prie radiatoriaus, mikrobangėje arba atviroje orkaitėje (160-180oC). Natūraliai apelsinų riekelės džiūva ilgai, pusę jų supūva ar supelyja, nes yra labai sultingos. Paprasčiau džiovinti orkaitėje ant grotelių, tai užtrunka apie 6 val., kartais ilgiau.
4-5 riekelės perduriamos stora adata, yla arba bambukiniu iešmeliu, perkišamas špagatas, storas siūlas arba rafijos žolė, viename gale užrišamas mazgas (1). Riekelės duriamos ne lygiai per centrą, bet kiekviena truputį kairiau ar dešiniau, kad gautųsi netvarkingas bokštelis.
Perverkite 3 apelsino riekeles adata prie pat žievės ir sukabinkite rafijos žole arba virvele (špagatu), paskui į pundelį suriškite keletą javų varpų ir 2 didesnes cinamono lazdeles (2). Tokios kvapnios nedidukės puokštelės tinka staltiesės kampams papuošti.
Jeigu mėgstate apelsinų sultis arba darote koktelius su citrina ir spaudžiate sultis patys, neismeskite likusių žievės puselių. Padarykite iš jų krepšelius, įberkite razinų, riešutų ar žirnelio formos saldainiukų ir pakabinkite ant eglės (3). Vaikai tikrai įvertins.

Aciu uz tokia issame informacija 4u.gif
As dabar bandau dziovinti ant radiatoriaus apelsino zieveles,bet jeigu cia taip ilgai ir dar supelyja kitos,jauciu teks bandyti i orkaite kisti ax.gif
Atsakyti
g.gif o kur jus gvazdikeliu gaunat?
Atsakyti