Štai ką radau keliuose interneto šaltiniuose:
http://www.twigscraf...ts/projects.htmApelsinas - įsitikinkite, kad apelsinas yra geras, t.y. nesugedęs ir nepernokęs.
Apelsiną supjaustome 0,25-0,5 cm. storio riekutėmis, stengiantis, kad jos būtų kuo vienodesnio storio.
Nusausinti kiekvieną riekutę.
1. Riekeles vienodais tarpais išdėstome ant grotelių karščiausiame solid fluel burner lygyje. Po grotelėmis dedame skardą. Džiūsta 1 diena. Tikrinti kas valandą.
2. Riekeles vienodais tarpais išdėliojame ant skardos. Elektrinę orkaitę įkaitiname iki mažiausios temp., t.y. 50°C. Džiūsta apie 6 val. Tikrinti, kas pusę val.
3. Mikrobanginėje džioviname keisdami virtuvinį popierių (4-5 sluoksnius), esantį tarp riekelių sliuoksnių kelis kartus. Vienam kartui džiovinama naudojant 50 proc. mikrobangės galingumo 8 min. Paskui keičiami popieriaus sluoksniai, stebint ar neliko popieriaus ant riekelių. Iš mikrobangės išimame, kai beveik išdžiuvę ir dar palaikome sausoje vietoje.
Jei vaisių nenaudojant iš karto, tai sudėkite į dėžę ir įdėti drėgmės sugertuką.
http://www.momsbudge...rangeslices.htmPlonai supjaustome apelsiną. Kepimo skardą išpurškiame nelinpančiu kepimo laku (pažodinis vertimas. Tai gal atitinka aliejų) ir riekeles išdėstome ant skardos. Orkaitę įkaitiname iki 170 C ir džiovinti apie 2 val., patikrinant. Išėmus iš orkjaitės dar palaikyti sausoje vietoje.