Turiu prikastu krienu nemazai,tik ne visai gerai zinau kaip paruosti ziemai juos konservavimo budu.Kad butu kaip parduotuvej panasiai. Lygtais acto truputi deda i sutarkuotus Bet anyta bande kazkaip daryt,o jie sugedo Gal kuri mokate kaip is tikro juos skaniai paruosti?
jei gerai pamenu mama darydavo taip,krienus sutarkuodavo per bulviu tarkavimo masina,idedavo cukraus,druskos ir acto pagal skoni.viska sumaisydavo ir i mazus stiklainiukus.laikydavo saldytuve.
O vandens ipilt nei kiek nereikia?
nu as manau kad ne,is ju paciu yra sulciu,tik jei nori raudonu krienu,tada reikia ipilti burokeliu sulciu.
QUOTE(faustina @ 2008 10 30, 21:40)
O vandens ipilt nei kiek nereikia?
Reikia,bet nedaug,manasis darė prieš kelias dienas,tai ant 3 0.25 stiklainiukų pylė mažiau nei pusę stiklinės
Sveiki, merginos
Gal kas turit gera receptuka kaip padaryti krienu kad butu labai stiprus .???Kiek ant kiek viska reikia?
Gal kas turit gera receptuka kaip padaryti krienu kad butu labai stiprus .???Kiek ant kiek viska reikia?
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
prisikasiau krienu saknu o google nieko gero nerandu kaip paruosti ziemai, patarkite, prasau
http://www.virejai.l...i...id2=&page=2
cia yra info apie krienu paruosima
cia yra info apie krienu paruosima
na neradau deja, kazkaip akis neuzkliuvo tai dariau is galvos ir 1 didelis minusas kad as ju nemirkiau, tokie sausi gavosi ech jau vis tik geriau sumoketi kelis litukus ir nusipirkti, kazkokie netokie jie man isejo, dejau ir acto ir druskos ir vandeniuko, zdz kaip pirma karta dariau tai turbut ir paskutini
Aš tai darau taip: sutarkuotus krienus užplikau verdančiu vandeniu-marinatu, kad nebūtų tokie aštrūs, kuriame jau pridėta druskos, citrinos rūgšties ir cukraus pagal skonį. Proporcijų nepasakysiu, darau iš akies". Daugiau nieko nedarau, tik laikau šaldytuvo lentynoj. Bet manau, kad laikytųsi ir taip kur vėsu, rūsy kokiam, nebandžiau. Dėl spalvos, kaip ir rašė-burokėlių sultys. Neilgam laikymui į taip paruoštus krienus įsidedu majonezo, bet nepadauginti reik, nes bus neskanu- atsiskiedžia. Šiaip daug neprisidarau, o gumbus iškastus per žiemą laikau rūsy. Jis pas mus drėgnas, tai neišdžiūna. Viduržiemy vėl pasidarau, taip vis turiu šviežių.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 30, 19:17)
jei gerai pamenu mama darydavo taip,krienus sutarkuodavo per bulviu tarkavimo masina,idedavo cukraus,druskos ir acto pagal skoni.viska sumaisydavo ir i mazus stiklainiukus.laikydavo saldytuve.
Dar galima įdėti pagal nuožiūrą grietinės,kad nebūtu labai aštrūs