Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

QUOTE(..vijana.. @ 2009 01 05, 14:58)
Labas merginos smile.gif  labai seniai nesilankiau cia pas jus.
Merginos, gal kuri kepate netikra zuiki, kazkaip uzsinorejau ir dar niekad nebuvau kepusi, gal kas receptuku pasidalintu ax.gif
Ir dar galvoju ka padaryti is bredienos doh.gif

Labai dažnai kepu "zuikį". Ir šiandien kepsiu, jau faršas atšilinėja smile.gif
Paruošiu faršą: įmušu 1-2 kiaušinius, įdedu mirkyto batono, prieskonių (druskytės, pipirų, maltos mėsos prieskonių), burokine tarka įtarkuoju 2-3 morkas. Viską išminkau ir suformuoju didelį kotletą. Dedu į skardą ir kepu priklausomai nuo dydžio, kol gražiai apskrus. Mūsų šeimynai labai patinka smile.gif
Briedienos nesu nei gaminus, nei ragavus.
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2009 01 05, 15:30)
Aš ir gal norėčiau visai išsikepti "zuikį". Nes atsargų turim užtektinai pilnas šaldiklis visko.
O gal kuri verdate greitpuodyje. Kaip juom naudojatės ir kaip viską darote.Nes  maniškis parsivežė tą senovinį iš tėvų. Kaži naudojimasis juom toks pats kaip ir naujų  g.gif  Labai daug kas džiaugiasi juom, kad greit išverda mėsa, bet man labai kažkaip baisu su juo. Nes dar vaikas būdama, atsimenu kaip diedukai kažką virė, ir tik užvėrus dieiukui duris tas puodas išovė  doh.gif tai kaip dabar atsimenu visos sienos ir lubos buvo tapetuotos mėsa.

Aš kauliukus, arba kepenis kepeninei, verdu greitpuodyje. Mūsų irgi toks senybinis. Svarbu gerai uždaryti, kad guma prisispaustų ir pradėjus šnypšt primažint ugnį.
Atsakyti
JETA O tu verdi kaip ir normaliam puode su visais prieskoniai? kIEK TEN REIKIA UŽPILDYTI TO PUODO? Kiek esu girdėjus tik trečdalį ar kaip. Būk gera parašyk viską smulkiau. Kiek laiko reikia virti?
Atsakyti
Aciu, Jeta 4u.gif savaitgali kepsiu zuiki ir as. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 05, 17:02)
JETA O tu verdi kaip ir normaliam puode su visais prieskoniai? kIEK TEN REIKIA UŽPILDYTI TO PUODO? Kiek esu girdėjus tik trečdalį ar kaip. Būk gera parašyk viską smulkiau. Kiek laiko reikia virti?

Taip, aš sudedu visus prieskonius, vandens pilu daugiau nei trečdalį, kad beveik apsemtų kauliukus (kokie 10 cm iki kauliukų viršaus - nežinau ar aiškiai išsireiškiau) po to užverdu ir primažinu ugnį. Virti reikia priklausomai nuo to ką verdi - pvz troškinukui užtenka 15 min, kauliukams smulkiems - apie 20 min, stuburo kaulus verdu apie 30 min., kepenis su šonine virsiu irgi apie 25- 30 min. Besinaudodama pajausi kaip skaniau ir kiek virti reikia. Slėgis puode susidaro didelis, tai reikia virti mažiau nei įprastam puode.
Kai viskas išvirta, iškart puodo nereikia atidaryt, nes jis ir neatsidarys. (dėl slėgio), kai truputį atvės,tai ir lengvai atsidarys. Garus galima nuleisti ir taip greičiau atvėsinti pajudinus ant dangčio esantį vožtuvėlį - tą per kurį eina garas ir kuris šnypščia. Tik atsargiai, kad nenusidegintum rankų.
Atsakyti
Dar pasitikslint noriu. Visas turinys: vanduo su mėsa turi buti trečdalis puodo? Daugiau nei puse puodo tuščia? ar taip?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 05, 17:43)
Dar pasitikslint noriu. Visas turinys: vanduo su mėsa turi buti trečdalis puodo? Daugiau nei puse puodo tuščia? ar taip?

ne - gali būti daugiau nei pusė puodo pilno.
Atsakyti
viskas aišku. Ačiū. Bandysim
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 05, 18:49)
viskas aišku. Ačiū. Bandysim

tik kai dėsi daugiau nei pusę puodo, virk ant labai mažos ugnies. Bandyk, parašyk kaip seksis
Atsakyti
Labas visomas 4u.gif
Vakar MB buvo sėkminga medžioklė. Bus šernienos dešrų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 01 06, 09:24)
Labas visomas  4u.gif
Vakar MB buvo sėkminga medžioklė. Bus šernienos dešrų  thumbup.gif

Na saunuolis TB thumbup.gif O desrytes tai niam niam wub.gif tas kvapas, tas skonis wub.gif

Musu kaimynas vis link mariu lekia ir lekia kiekviena diena, bet kai grizta tai per balkona su MB pasikalba, tai stintu dar ner verysad.gif Uztat MB siryt isleke i Latvija ant ledo pazvejot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdinga @ 2009 01 06, 10:34)
Na saunuolis TB  thumbup.gif O desrytes tai niam niam wub.gif tas kvapas
Uztat MB siryt isleke i Latvija ant ledo pazvejot doh.gif

Aha, tikrai niam good.gif
Baltai pavydžių jam tos žvejybos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 01 06, 09:40)
Baltai pavydžių jam tos žvejybos  ax.gif

lotuliukas.gif o as tai juodai pykstu doh.gif bet jau susitaikiau lotuliukas.gif
Atsakyti