QUOTE(..vijana.. @ 2009 01 05, 14:58)
Labas merginos labai seniai nesilankiau cia pas jus.
Merginos, gal kuri kepate netikra zuiki, kazkaip uzsinorejau ir dar niekad nebuvau kepusi, gal kas receptuku pasidalintu
Ir dar galvoju ka padaryti is bredienos
Merginos, gal kuri kepate netikra zuiki, kazkaip uzsinorejau ir dar niekad nebuvau kepusi, gal kas receptuku pasidalintu
Ir dar galvoju ka padaryti is bredienos
Labai dažnai kepu "zuikį". Ir šiandien kepsiu, jau faršas atšilinėja
Paruošiu faršą: įmušu 1-2 kiaušinius, įdedu mirkyto batono, prieskonių (druskytės, pipirų, maltos mėsos prieskonių), burokine tarka įtarkuoju 2-3 morkas. Viską išminkau ir suformuoju didelį kotletą. Dedu į skardą ir kepu priklausomai nuo dydžio, kol gražiai apskrus. Mūsų šeimynai labai patinka
Briedienos nesu nei gaminus, nei ragavus.
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2009 01 05, 15:30)
Aš ir gal norėčiau visai išsikepti "zuikį". Nes atsargų turim užtektinai pilnas šaldiklis visko.
O gal kuri verdate greitpuodyje. Kaip juom naudojatės ir kaip viską darote.Nes maniškis parsivežė tą senovinį iš tėvų. Kaži naudojimasis juom toks pats kaip ir naujų Labai daug kas džiaugiasi juom, kad greit išverda mėsa, bet man labai kažkaip baisu su juo. Nes dar vaikas būdama, atsimenu kaip diedukai kažką virė, ir tik užvėrus dieiukui duris tas puodas išovė tai kaip dabar atsimenu visos sienos ir lubos buvo tapetuotos mėsa.
O gal kuri verdate greitpuodyje. Kaip juom naudojatės ir kaip viską darote.Nes maniškis parsivežė tą senovinį iš tėvų. Kaži naudojimasis juom toks pats kaip ir naujų Labai daug kas džiaugiasi juom, kad greit išverda mėsa, bet man labai kažkaip baisu su juo. Nes dar vaikas būdama, atsimenu kaip diedukai kažką virė, ir tik užvėrus dieiukui duris tas puodas išovė tai kaip dabar atsimenu visos sienos ir lubos buvo tapetuotos mėsa.
Aš kauliukus, arba kepenis kepeninei, verdu greitpuodyje. Mūsų irgi toks senybinis. Svarbu gerai uždaryti, kad guma prisispaustų ir pradėjus šnypšt primažint ugnį.