[quote=zirziliaZ,2011 06 14, 12:26]
[quote=ADREV,2010 02 22, 17:33]
stintu ezere nebuna , ju yra tik juroje
Papildyta:
stintu ezere buna (ne visuose ezeruose). Nera jos tokios kvapnios kaip juros stintos, bet tai vis tiek stintos
MB bent jau prigaudo, tikiuos ne is parduotuves
[/quote]
tai yra stinteles, kiek man zinoma
Labutis, keliu temą į viršų, kaip sekasi, ką naujo gaminat?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 11:02)
Labutis, keliu temą į viršų, kaip sekasi, ką naujo gaminat?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?
mes išbandę ir labai skaniai gaunasi prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 11:26)
mes išbandę ir labai skaniai gaunasi prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu
O kokio storio jusotelėm pjaustai irkiek laiko džiovini maždaug ir kokioj tempertūroj?
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 12:35)
O kokio storio jusotelėm pjaustai irkiek laiko džiovini maždaug ir kokioj tempertūroj?
pjaustau nestorom juostelėm, apie 1cm. taip jos greičiau išdžiūna. temperatūra maksimali (pas mane 3 lygis), ir dar džiovinimo eigoj tuos sietelius pakeičiu vietomis o laikas, tai žinok, žiūriu pagal pačią mėsytę, ploniau supjaustyti gabalėliai greičiau išsivytina, anksčiau išimu, storesnius dar palieku ilgėliau, taip, kad gaunasi nuo 12 val iki 16 val, bet tą laiką žiūrėk pati, pagal mėsytę ir puodo galingumą ir svarbu neperdžiovint, tada bus neįkandama .
beje, ne į temą, šią vasarą išsivytinau ir pomidorus, tik dar neteko paragaut, kol kas nepradariau dar nė vieno stiklainiuko, atrodo tai labai gražiai, tikiuosi , kad ir skonis bus neprastesnis už vaizdą.
Prie žvėrienos juk tinka ir pomidorai, tai gali parašyti kaip gaminai viską Jei skanu reiks ir man kitamet pabandyti.
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 13:25)
Prie žvėrienos juk tinka ir pomidorai, tai gali parašyti kaip gaminai viską Jei skanu reiks ir man kitamet pabandyti.
skonį parašysiu kai paragausim, ir man labai smalsu kaip gavosi Pomidorus džiovinau su sėklom, supjauscius smulkesnius į 4 dalis, stambesnius smulkiau. Sudėjau į džiovyklę, pabarsčiau druska, pipirais, Italiskom žolelėm ir džiovinau. laiko irgi neparašysiu, nes skirtingai gabaliukai džiuvo. vienus išėmiau anksčiau, kitus dar gan ilgai džiovinau. iš esmės pomidorai gan sunkiai džiuvo. Jau išdžiuvusius mirkiau (vos keletai sekundžių) virintame baltąjame acte, kad gautų rūgštumo. tiesiog į puodą su vyno actu įmečiau pomidorų skilteles ir su kiaurasamčiu po kelių sekundžių ištraukus dėdavau į stiklainius. tada į stiklainiukus įmečiau česnako skiltelių, užpyliau viską alyvuogių aliejum ir sterilizavau apie 20 min. Dabar laikau šaldytuve ir laukiu progos
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 12:26)
mes išbandę ir labai skaniai gaunasi prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu
Kazi, o orkaitej pavyktu isdziovinti?
Pomidorus tai dziovinau orkaitej irgi su prieskoninem zolelem, paskui i alieju. Super Tai sakau gal ir su mesa pavyktu, nes dziovykles neturiu...
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 17, 15:04)
Kazi, o orkaitej pavyktu isdziovinti?
Pomidorus tai dziovinau orkaitej irgi su prieskoninem zolelem, paskui i alieju. Super Tai sakau gal ir su mesa pavyktu, nes dziovykles neturiu...
Pomidorus tai dziovinau orkaitej irgi su prieskoninem zolelem, paskui i alieju. Super Tai sakau gal ir su mesa pavyktu, nes dziovykles neturiu...
džiovina džiovina, paskaitinėk nete. aš ir kai neturėdavau džiovyklės ir grybus ir obuolius džiovindavau orkaitėje, tai manau ir su mėsa turėtų pavykt Pati neišbandžiau. o dar geriau, paprašyk Kalėdų senio dovanų džiovyklės, tai galėsi nuo iki , net ir prieskonines žoleles pati džiovint
Papildyta:
Va pažiūrėk:
http://kitokiafeja.b...e-foto-492.html
pavertus gabaliukus džiovina. pabandyk, parašysi kaip sekėsi
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 16:24)
džiovina džiovina, paskaitinėk nete. aš ir kai neturėdavau džiovyklės ir grybus ir obuolius džiovindavau orkaitėje, tai manau ir su mėsa turėtų pavykt Pati neišbandžiau. o dar geriau, paprašyk Kalėdų senio dovanų džiovyklės, tai galėsi nuo iki , net ir prieskonines žoleles pati džiovint
Papildyta:
Va pažiūrėk:
http://kitokiafeja.b...e-foto-492.html
pavertus gabaliukus džiovina. pabandyk, parašysi kaip sekėsi
Papildyta:
Va pažiūrėk:
http://kitokiafeja.b...e-foto-492.html
pavertus gabaliukus džiovina. pabandyk, parašysi kaip sekėsi
Aciu, bandysiu tik kol kas mesytes nera, valgom saldyta o saldytos turbut neverta dziovint, jau ne tas skonis bus...
ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?
tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 17, 16:24)
Aciu, bandysiu tik kol kas mesytes nera, valgom saldyta o saldytos turbut neverta dziovint, jau ne tas skonis bus...
ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?
tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai
ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?
tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai
šaldytos nedžiovinau , nebandžiau, bet manau, kad pavyktų, pasimaruotų mėsytė ir viskas
Prieskonius aš naudoju tradicinius, plius džiovinimui dar žolelių dedu: Itališkų, bazilikų, mairūnų, dar nesenai nusipirkau bajorišką stirnienos marinatą (visai patiko).
kambario temperatūroj nebandžiau, jaučiu turi būt geras vėdinimas, nu nerizikuočiau mėsos gadint. bet girdėjau, kad daug kas prie radijatorių, šildymo sezonu džiovina, bet irgi nebandžiau
Na dėl orakitėje mėsos džiovinimo nežinau nebadžiau ir negirdėjau, kad kas taip džiovintų ten obuolius, grybus tai taip.
mes kartais ir iš kameros išėmę mėsą vytinam ir nieko, skirtumo nejaučiam. O mes tik ir vytinom lig šiol virtuvėje pakabintą mėsą. Pamarinuojam šaldytuve, ir į mano suplyšusias pėdklenes sudedam ir džiaunam. Dabar jau seniai savo paėjusisų pėdklenių nemetu, išskalbiu ir į mašelį sudėjus virtuvėj pasidedu, kad jau turėt mėsai sukt
mes kartais ir iš kameros išėmę mėsą vytinam ir nieko, skirtumo nejaučiam. O mes tik ir vytinom lig šiol virtuvėje pakabintą mėsą. Pamarinuojam šaldytuve, ir į mano suplyšusias pėdklenes sudedam ir džiaunam. Dabar jau seniai savo paėjusisų pėdklenių nemetu, išskalbiu ir į mašelį sudėjus virtuvėj pasidedu, kad jau turėt mėsai sukt