Anksciau, kai dar buvom nepazystami, labai megdavo zvejot, bet buvo ta pomegi pamirses iki vieno tokio ivykio. Buvom nuvaziave pas toki drauga i soda ir pasiule tas pazvejot, tai taip isejo, kad sedejom mes ten kelias valandas, o po to dar nakti susimaste pazvejot, sedejau as su jais dantis sukandus, nebuvo kur detis daugiau gerai tik, kad lietus pliaupt pradejo ir baigesi ta zvejyba Tai po to karto vis dazniau manasis zvejot lekia .. Si savaitgali net juroj susiorganizavo pazvejot .. na labai tikiuosi, kad i manija tai nepavirs, tuo labiau, kad zuvies tai jis nevalgo
Labutis
Savaitgalį gaminau kelis žvėrienos patiekalus.
Stirnienos kepenėlės.
Palaikiau parą šaltame vandenyje keisdama vandenį, nuploviau, supjausčiau gabaliukais ir kepiau įkaitintame aliejuje papipirinus ir padruskinus kol apkeps iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus sudėjau į keptuvę ir ant viršaus išspaudžiau keletą skiltelių česnako, įdėjau žolinių ir ožragės miltelių prieskonių. Dar pakelpiau, per tą laiką pusračiais plonai susipjauščiau svogūną, sudėjau svogūną ant kepenų ir troškinau kol jie pasidarė permatomi. Tada supyliau 35 % grietinėlės induką ir išjungiau. gavosi super skanu
Kitas receptukas - bebras.
Turėjau šaldiklyje bebro nugarinė (taip MB draugas sakė, kai davė mums), atšildžius paaiškėjo, kad stuburkaulis su mėsa. Tai va ją nusipjausčiau, prispaudžiau česnako, pridėjau žvėrienos prieskonių, išspaudžiau citrinos, dar pipiriukų ir palikau parai. Kitą dieną dar pridėjau majonezo ir palikau iki ryto. Prisipjausčiau morkyčių, pamirkiau slyvas, jas supjausčiau, sudėjau į kepimo rankovę, ant viršaus mėsytę. Kepiau apie 40 min. orkaitėje, kiek laipsnių nepasakysiu, nes pas mus krosnelė senoviška elektrinė (orkaitė nusibaigus), baigus kepti prakirpau rankovę, pridėjau pomidorų padažo ir dar patroškinau šiek tiek. Gavosi super skanu
Savaitgalį gaminau kelis žvėrienos patiekalus.
Stirnienos kepenėlės.
Palaikiau parą šaltame vandenyje keisdama vandenį, nuploviau, supjausčiau gabaliukais ir kepiau įkaitintame aliejuje papipirinus ir padruskinus kol apkeps iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus sudėjau į keptuvę ir ant viršaus išspaudžiau keletą skiltelių česnako, įdėjau žolinių ir ožragės miltelių prieskonių. Dar pakelpiau, per tą laiką pusračiais plonai susipjauščiau svogūną, sudėjau svogūną ant kepenų ir troškinau kol jie pasidarė permatomi. Tada supyliau 35 % grietinėlės induką ir išjungiau. gavosi super skanu
Kitas receptukas - bebras.
Turėjau šaldiklyje bebro nugarinė (taip MB draugas sakė, kai davė mums), atšildžius paaiškėjo, kad stuburkaulis su mėsa. Tai va ją nusipjausčiau, prispaudžiau česnako, pridėjau žvėrienos prieskonių, išspaudžiau citrinos, dar pipiriukų ir palikau parai. Kitą dieną dar pridėjau majonezo ir palikau iki ryto. Prisipjausčiau morkyčių, pamirkiau slyvas, jas supjausčiau, sudėjau į kepimo rankovę, ant viršaus mėsytę. Kepiau apie 40 min. orkaitėje, kiek laipsnių nepasakysiu, nes pas mus krosnelė senoviška elektrinė (orkaitė nusibaigus), baigus kepti prakirpau rankovę, pridėjau pomidorų padažo ir dar patroškinau šiek tiek. Gavosi super skanu
QUOTE(Rubinele @ 2009 10 26, 16:27)
Savaitgalį gaminau kelis žvėrienos patiekalus.
receptukus nusikopinau, reiks kada išbandyt
QUOTE(Jeta @ 2009 10 27, 12:00)
receptukus nusikopinau, reiks kada išbandyt
Skanaus
Sveikos žvėrienos gamintojos.
Kas dėl rūkytos ar vytintos mėsos laikymo jau kitoj temoj atsakiau, kad laikom kameroj, ir išėmus kaip šviežia.
Bebrą mes bandom į kamerą sutalpinti cielą ir jį vežam rūkinti, nes pas mus yra vietelė, kur nuvežus žalią bebrą pasiimi rūkintą, super skonis. Arba darom šašlykus, guliašą, priklauso nuo mėsos kiekio.
Kas dėl rūkytos ar vytintos mėsos laikymo jau kitoj temoj atsakiau, kad laikom kameroj, ir išėmus kaip šviežia.
Bebrą mes bandom į kamerą sutalpinti cielą ir jį vežam rūkinti, nes pas mus yra vietelė, kur nuvežus žalią bebrą pasiimi rūkintą, super skonis. Arba darom šašlykus, guliašą, priklauso nuo mėsos kiekio.
QUOTE(uolma @ 2009 10 29, 15:57)
Sveikos žvėrienos gamintojos.
Kas dėl rūkytos ar vytintos mėsos laikymo jau kitoj temoj atsakiau, kad laikom kameroj, ir išėmus kaip šviežia.
Bebrą mes bandom į kamerą sutalpinti cielą ir jį vežam rūkinti, nes pas mus yra vietelė, kur nuvežus žalią bebrą pasiimi rūkintą, super skonis. Arba darom šašlykus, guliašą, priklauso nuo mėsos kiekio.
Kas dėl rūkytos ar vytintos mėsos laikymo jau kitoj temoj atsakiau, kad laikom kameroj, ir išėmus kaip šviežia.
Bebrą mes bandom į kamerą sutalpinti cielą ir jį vežam rūkinti, nes pas mus yra vietelė, kur nuvežus žalią bebrą pasiimi rūkintą, super skonis. Arba darom šašlykus, guliašą, priklauso nuo mėsos kiekio.
Aš irgi tavo patarimu kelis gabaliukus kameron sukišau
Laba
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
Gaminau vakar anties krūtinėles:
mėsytę supjausčiau šiaudeliais, paskaninau druska ir juod. pipirais, palaikiau pora val. Tada iš abiejų pusių apkepinau svieste. Vėliau įpyliau sultinio ir jame dar patroškinau apie 20 min. Paskaninau petražolėm.
Labai skanu
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
Gaminau vakar anties krūtinėles:
mėsytę supjausčiau šiaudeliais, paskaninau druska ir juod. pipirais, palaikiau pora val. Tada iš abiejų pusių apkepinau svieste. Vėliau įpyliau sultinio ir jame dar patroškinau apie 20 min. Paskaninau petražolėm.
Labai skanu
QUOTE(Oxen @ 2009 09 01, 16:26)
...ta proga anekdotas...
Paryčiais, vyras asikelia ir išsiruošia žvejybon.Žmona lieka miegot šiltoj lovoj.
Išeina laukas,...oras bjaurus, šalta, dargana....Apsigalvoja, gryžta, nusirengia ir atgal, lovon...žmonai taria: ui ...orelis tai tooooks šlykštus....
O žmona pro miegus: nu jooo....o mano durnelis žvejot išėjo....
Paryčiais, vyras asikelia ir išsiruošia žvejybon.Žmona lieka miegot šiltoj lovoj.
Išeina laukas,...oras bjaurus, šalta, dargana....Apsigalvoja, gryžta, nusirengia ir atgal, lovon...žmonai taria: ui ...orelis tai tooooks šlykštus....
O žmona pro miegus: nu jooo....o mano durnelis žvejot išėjo....
geras
QUOTE(Jeta @ 2009 10 30, 19:21)
Laba
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
Gaminau vakar anties krūtinėles:
mėsytę supjausčiau šiaudeliais, paskaninau druska ir juod. pipirais, palaikiau pora val. Tada iš abiejų pusių apkepinau svieste. Vėliau įpyliau sultinio ir jame dar patroškinau apie 20 min. Paskaninau petražolėm.
Labai skanu
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
Gaminau vakar anties krūtinėles:
mėsytę supjausčiau šiaudeliais, paskaninau druska ir juod. pipirais, palaikiau pora val. Tada iš abiejų pusių apkepinau svieste. Vėliau įpyliau sultinio ir jame dar patroškinau apie 20 min. Paskaninau petražolėm.
Labai skanu
Įsivaizduoju Norėčiau antytės
QUOTE(Jeta @ 2009 10 30, 21:21)
Laba
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
kaip medžiotojų žmonelės laikosi?
Labukas,
na laikomes po truputi, storejam Laukiam dekretiniuuuuuu........
QUOTE(Fregata @ 2009 11 03, 15:24)
Linkiu gražiai ir sėkmingai pastorėti ir pasiekti gražų, prasmingą, patį mieliausią krykščiantį finišą
Mano vyras irgi zvejys ,man tai netrugdo juolab kad as taip pat megstu zvejot
Ir kartais pagaunu daugiau nei jis
Ir kartais pagaunu daugiau nei jis