QUOTE(uolma @ 2009 07 23, 18:04)
O kiek laiko tą mėsą sukt reikia? Papaskok veikimo principą. Ir kokio maždaug dydžio tie mėsos išmatavimai? Na labai jau čiudnas tas vytinimo būdas, gal ir geras, nes mes ir tik prie radiatoriaus džiovinam
na, aš kaip minėjau, pati dar nedžiovinau nieko, tik įsigijom tą puodą. Bet draugai labai džiaugiasi, ir jų mašinka dar nesugedo.
Mėsos gabaliukai turi būti supjaustyti juostelėmis, kažkur 1 cm storio. Čia, be abejo neišvytinsi viso gabalo, čia išvytinti galima tik juosteles. Mes mėsytę prieš vytinimą marinuojame - apie 2 paras laikome. Tada tą mėsytę reikia sudėtį ant tinklelių (pilno tinklelio negalima pridėti - kažkur trečdalį) ir įjungti džiovyklę. Viso yra 9 tinkleliai. čia džiovyklė džiovinanti šilto oro srautu/ Šioje yra 3 temperatūros lygiai :
1 lygis - maždaug 20 laipsn. aukštesnė, nei aplinkos temperatūra
2 lygis - maždaug 40 laipsn. aukštesnė, nei aplinkos temperatūra
3 lygis - maždaug 60 laipsn. aukštesnė, nei aplinkos temperatūra
Ši džiovyklė mėsai nėra pritaikyta, bet gi mes lietuviai - gabūs
Džiovinama ant 3 lygio, o kiek negaliu pasakyti - kol išdžius. Kai jau pati išbandysiu, galėsiu pasakyti, kiek man užėmė laiko. Manau, kad tai priklauso nuo to, kiek mėsytės bus prikrauta į džiovyklę, kokiais gabaliukais supjaustyta ir pan. Bet įsivaizduoju, kad kokias 2-3 paras tai tikrai, nemanau,kad reiks ilgiau. tinkliukus reikėtų karts nuo karto pakeisti vietomis, tam, kad užtikrinti tolygų džiuvimą. O kur Fregata minėjo, kad obuoliai džiuvo tiek parų, tai ten gal nesireguliavo temperatūros lygiai ir vytinosi ant labai mažos temperatūros ir taip atsitiko
Yra tų puodų kelių rūšių, tačiau mes radom tik šį vienintelį, kur gali reguliuoti temperatūrą. Man tiesiog atsibodo prie radijatorių sukrauti mėsos gabalai, tiesiog noriu tvarkingai, virtuvėje išsivytinti mėsytę.
Oi kiek prirašiau
Tikrai neperšu aš jos jums, tiesiog pasidalinau naujausiomis savo idėjomis apdorojant mėsytę