Manoji tai bijo senelio balso, jis toks žemas ir riaumojantis, tai vaikas lūpą išpučia, nepatinka.Jai reikia švelniai ir su šypsena kalbėti.
Maniske labai itemptai ziuri kai pasibuciuojam ant juoku su MB toks jausmas kad pavydi ir tuoj pravirks
QUOTE(Adamo mamyte @ 2007 02 23, 18:09)
Suspausti kumsciukai rodo padidejusi raumenu tonusa. Visi naujagimiai laiko kumsciukus suspaude, bet to nebeturi daryti iki tam tikro laiko (berods iki 4 men turi jau atpalaiduoti). Jei ir toliau delniukai neatsipalaidave, neurologas skiria manksteles Mum taip buvo, bet po visu masazu ir manksteliu viskas liux Labai nepergyvenk
iki 3men tai normalu, ne iki 4. nuo 3men jei dar taip yra siulomos manksteles ir masazas- mes irgi eisim..... vis tas padidejes tonusas....
mes esam jau beveik triju menesiu, bet kumstukai dar suspausti, labai maziulis megsta palaikyti mano pirsta valgydamas. reikes pabandyti manksteles daryti rankeliu, vis atlenkineti pirsciukus... aciu uz patarimus
QUOTE(zemyna123 @ 2006 07 04, 22:13)
Labutis visiems!
Gal blogai ieskojau, bet lyg tokios temos neradau.. Mano mazyliui 2 men., o delniukus laiko vis suspaustus i kumstukus. Gal kas turit tokios patirties? Pasidalinkit...
Gal blogai ieskojau, bet lyg tokios temos neradau.. Mano mazyliui 2 men., o delniukus laiko vis suspaustus i kumstukus. Gal kas turit tokios patirties? Pasidalinkit...
Maniškė mėgdavo suspausti kumštukus berods iki 4 mėn. (be abejo, ne visą laiką). Atėjo laikas ir išaugo iš to. pastebėjau, kad gydytojai labai jau mėgsta ieškoti ligų mūsų laikais. Ko tik mums nebandė "pripaišyti" - užaugom be jokių masažų etc. Ir nors ji coliukė, vaikščioti pradėjo 10 mėn. Neiškokite ligų, mamytes
Papildyta:
QUOTE(Adamo mamyte @ 2007 02 23, 19:09)
Suspausti kumsciukai rodo padidejusi raumenu tonusa.
Nebūtinai. maniškei pripaišė sumažėjusį, o ji tiesiog gležnutė, mažutė ir tiesiog tokia yra. Kiekvienam savo laikas ir netikiu, kad, jei po 3 mėn. vaikas laiko kumštukus, jam kažkas negerai. Prisiminiai, ne iki 4, o iki 5 mėn. maniškė mėgdavo tuos kumštukus. Ir kas iš to?
Viskam savas laikas. O gyd. tik babkes traukia iš mūsų.
kiekvienam mažiukui kasmet prikaluso nemokamos mankštos+masažai. reikia kreiptis į savo apylinkės reabilitologą su siuntimu ir prašyti. Mankštos
QUOTE(Melisiukas @ 2007 03 04, 20:15)
Maniškė mėgdavo suspausti kumštukus berods iki 4 mėn. (be abejo, ne visą laiką). Atėjo laikas ir išaugo iš to. pastebėjau, kad gydytojai labai jau mėgsta ieškoti ligų mūsų laikais. Ko tik mums nebandė "pripaišyti" - užaugom be jokių masažų etc. Ir nors ji coliukė, vaikščioti pradėjo 10 mėn. Neiškokite ligų, mamytes
Papildyta:
Nebūtinai. maniškei pripaišė sumažėjusį, o ji tiesiog gležnutė, mažutė ir tiesiog tokia yra. Kiekvienam savo laikas ir netikiu, kad, jei po 3 mėn. vaikas laiko kumštukus, jam kažkas negerai. Prisiminiai, ne iki 4, o iki 5 mėn. maniškė mėgdavo tuos kumštukus. Ir kas iš to?
Papildyta:
jusu ziniai su siuntimu masazus daro nemokamai.
Maniskis irgi daznai laiko kumsciukus suspaustus, na jis dar maziukas, bet as manau, kad tai normalu, viskas issaugama. kaip viena mamyte sake, nereikia ieskoti vaikeliams ligu kur ju nera
QUOTE(Laava @ 2007 03 05, 15:49)
jusu ziniai su siuntimu masazus daro nemokamai.
Nežinau dėl masažų, bet baseinas mokamas. O net jei ir nemokamai - nematau reikalo, nebent rimtos bėdos. O sumažėjusį/padidėjusį tonusą dabar diagnuozuoja kiekvienam arba kas antram kūdikiui. Tai vat man ir įdomu, o kaipgi mūsų karta užaugo?
Kūdikiaiyra ant tiek skirtingi, kad aš netikiu tais rėmais, sakau taip, nes mum tikrai labai daug visko diagnozuodavo, aš mačiau, kad mano vaikas tiesiog kitoks, netelpa į tuos svorio ir kitus standartus. Užtat galiausiai ir gydytoja pripažino, kad ji tiesiog tokia yra. Be to, ne pagal amžių protiškai išsivysčiusi. Tikėkite savo intuicija.
QUOTE(*Rita* @ 2006 03 31, 23:44)
oho, niekad nepagalvojau kad vaikas galetu baldus draskyti
taip taip. manoji irgi baldus drasko, tapetus, kartais ir per dazytas sienas kaip katinukas nagus galanda, nespejam nagu karpyti ir juos dildinam dar su spec. vaikiska dilde nagams.
Sveikos mamytės.
Nuo kokiu 6 men mano dukryte nusipurto :)taip lyg drebuliukas krestu
sakiau gyditojai sako kad gal po sisiuko kai padaro, stebejau ir po sisiuko kartais nusipurto bet dazniauisiai siaip.Pagalvojau gal salta bet buna silta
Dabar jau beveik 8men ir vistiek taip daro kelis kartus per diena
Gal cia ir nieko blogo bet gal kurios mamos leliukui ir taip yra,ar buvo gal galit pasidalinti patirtimi Aciu
Tik dabar pastebėjau,kad kūdikis parašiau be ū . Atsiprašau
Nuo kokiu 6 men mano dukryte nusipurto :)taip lyg drebuliukas krestu
sakiau gyditojai sako kad gal po sisiuko kai padaro, stebejau ir po sisiuko kartais nusipurto bet dazniauisiai siaip.Pagalvojau gal salta bet buna silta
Dabar jau beveik 8men ir vistiek taip daro kelis kartus per diena
Gal cia ir nieko blogo bet gal kurios mamos leliukui ir taip yra,ar buvo gal galit pasidalinti patirtimi Aciu
Tik dabar pastebėjau,kad kūdikis parašiau be ū . Atsiprašau