Maniškiui jau 11 mėnesių,bet pradėjo taip elgtis irgi nuo pusės metų
Oi tikrai nelengva,nes dabar labai gerai supranta ką daro ir daro tai tyčia plaukus peša,žnaibosi,o apie spardymąsi net nešneku Taip pat labai patinka su kojom išspirti lėkštutę su maistu ,jei parodai niu niu negalima,tai arba dar labiau tai daro arba puola į isterišką žliumbimą...net nebežinau kaip elgtis
Spardosi, draskosi ir kandžiojasi ir maniškė. Tačiau niekad iš to nesijuokiu, visad bandau aiškinti, kad man skauda ir pan. Sutinku, kad ne viską jie supranta, bet 6 mėn amžiaus kūdikis, jau vis tik supranta nemažai. O "teisinimasis", jog kūdikis dar nieko nesupranta gali užsitęsti iki kelerių metukų - o tada jau vėlu bus aiškinti...
kudikiai atrade savo balsa megsta ji skleisit. ir kokiu tik garsu nesumasto ir pzzzzzzz ir buuu, ir aghhhhhha
Sveikos mamytes,nuo to laiko kai mano mazoji pamate savo rankutes ir pradejo zaisti imti ivairius daiktus atsirado problemele , mazoji noredama miegelio trina akytes, nu bet cia normalu, bet dar maskatuojasi tom rankelem ir prabudina save, suvynioju mazaja i koldra bet ji zut but nori jas iskrapstyt laukan ir pamaskatuot sau preie veidelio , o tada ir miegelis issiblasko ir pikta darosi verkia, pasidalinkit patirtim ?
Aš migdydama su kaldrele truputį prilaikau kad mažiau judintu, nes jei rankytės laisvos net neina užmigdyt. Kai rankenes prilaikai išpradžių labai supyksta, bet greit užmiega
QUOTE(virugie @ 2007 02 19, 20:57)
Aš migdydama su kaldrele truputį prilaikau kad mažiau judintu, nes jei rankytės laisvos net neina užmigdyt. Kai rankenes prilaikai išpradžių labai supyksta, bet greit užmiega
tai as irgi palaikau , bet ne taip jau svelniai prispaudziu gerokai nes kitaip tai ji kaip kirmeliukas issirango lauk, gal tiesiog truputi is pradziu apleidau , reikejo iskart kai tik pradejo taip daryt prilaikinet , nes dabar tai jau visa men kazkur maskatuojasi o prilaikau tik apie savaite nes jau neistveriau, galu gale abi piktos pasidarom , kazkaip teciui musu tai iseina viena ranka prilaikyt ir maze uzmiega , bet jis tik nakciai migdant gali padet dazniausiai , nes diena i darbeli
Suneliui puse metuku jau beveik, tai labai reaguoja i balso tona Jei laikau mazyli ant ranku ir reikia man garsiai pasaukti ka nors, tai suklusta ir tempia lupyte, matyt galvoja kad ant jo rekiu
Suspausti kumsciukai rodo padidejusi raumenu tonusa. Visi naujagimiai laiko kumsciukus suspaude, bet to nebeturi daryti iki tam tikro laiko (berods iki 4 men turi jau atpalaiduoti). Jei ir toliau delniukai neatsipalaidave, neurologas skiria manksteles Mum taip buvo, bet po visu masazu ir manksteliu viskas liux Labai nepergyvenk
QUOTE(Adamo mamyte @ 2007 02 23, 18:09)
Suspausti kumsciukai rodo padidejusi raumenu tonusa. Visi naujagimiai laiko kumsciukus suspaude, bet to nebeturi daryti iki tam tikro laiko (berods iki 4 men turi jau atpalaiduoti). Jei ir toliau delniukai neatsipalaidave, neurologas skiria manksteles Mum taip buvo, bet po visu masazu ir manksteliu viskas liux Labai nepergyvenk
mums tas pats buvo, tik dar papildomai ir kojytėse tonusą turėjom, mankstos labai geras dalykas