Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Gaziulka, man šitose (kaip ir gretimoj temoj) irgi purpuro ar magentos ryškiai per daug. atntroje foto berniuko plaukai, kaip...močiutės, kuri žilus plaukus tais tarybiniais dažais...sinka berods...dažosi. šešėlis ant veiduko nuo gelės irgi "feličitavas". jos tau dėl to ir atrodo "tikros", kad kartais minilabuose taip juostines spausdina. o gal jos nuo laiko tokios pasidaro?

bet užtaqt pagirtinas ryškumas ir man antroje bokeh įdomus. plonas vyteles kažkaip įdomiai nupaišė.... kažkuriame savo objektyvų tokį pastebėjau, kad apvalių konturų ir storus daiktus normaliai "išmuilina", o vat jei neduok dieve kokia kontrastingesnė plona linija paklius, tai ne tai, kad išbliurina, o kažkaip atvirkščiai, paryškina, traukia žvilgsnį....kažkur skaičiau net tokį apibūdinima: "kirminai". priklauso nuo nuotraukos, bet daugumoje atveju man nepatinka, nes tos ryškios linijos pradeda konkuruoti su pirmu planu. o bokeh turi būti fonas, kad akiai nebūtų už ko užsikabinti....
Atsakyti
Rytinis portretas ax.gif Nesedevras bigsmile.gif Pastabos, kritika laukiamos 4u.gif

user posted image
Atsakyti
man sunku vertinti nuotraukas, ypač kai jose yra vaikai (ypač kai jie - fotografavusio). aš labiau "techniškas" fotografas, nei "meniškas" (at susakiau tongue.gif ). gal kas ir pasakys apie nukirstą viršugalvį bei nukapotus sąnarius, bet man jie netrukdo. pripratino žurnalinės ir reklaminės nuotraukos, kurių tikslas pateikti svarbiausia. o čia ir yra svarbiausia akys bei emocionalus ežiuko apkabinimas. o dar baisiai patiko plaukų ir odos spalva. ir šviesa: tą raukšlė ant maikutės atrodo, kad styro iš plokščio lcd ekrano.

p.s. nesusilaikyčiau ir kiek pabalinčiau akių baltymus (vos vos, ypač kairės, kad nebūtų tokio pilkumo) ir gal kiek pašviesinčiau ir paryškinčiau raineles, kad spindėtų ir "blikai" švytėtų.... nu čia aš taip padaryčiau. tik tiek. nuotrauka tikrai aukščiau albumo lygio smile.gif
Atsakyti
Oj Andriuska blush2.gif aciu 4u.gif Akytes, tikrai reikia pakoreguoti, traukiau is seselio, ir gavosi toks nesvarumas. Nezinau ar iseis, nemoku juveliriskai tai daryti. O sviesa-langas man uz nugaros is kaires puses ir desines. Kai dabar tiek mazai sviesos, ploto fotografavimui liko labai mazai unsure.gif Ir ta proga, jau pradedu ieskoti blykste blush2.gif Gal Kaledoms kas atnes bigsmile.gif
Gal gali kas patarti, kokia blykste Canonui pirkti, labai brangios nenoriu (galvoju pats maximumas 800lt bet aisku norisi pigesnes ir geros doh.gif gal yra analoginiu firmu. 4u.gif
Atsakyti
Anasko, silta grazi foto. dar kiek pakausio nukirpciau (netelpa visa foto i ekrana, todel kazkaip visai ziurisi ir be tiek pakausio) ir su spalvomis kiek padirbeciau. o po to ieskociau remelio ir reminciau kuo greiciau smile.gif

laukineja, labai nekokybiska foto, kuriai visu pirma truksta kokybes, o siuzetas irgi nedominantis.

gaziulka - pirma man puikiai ziurisi, antra - pritariu andriuskai smile.gif kaip su "fantazija" (mano mama su ja daze) nudazyti plaukuciai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 02 lapkričio 2008 - 17:28
aciu uz komentarus. speju, kad skenuot dar nemoku - ten instrukcijoj parasyta, kad reikia kazko (speju, tu spalvos kodu, mask ar kaip ten jie vadinasi) neuzdengt, kad galetu teisingai spalvas atkurti. bet siaip tai as vis tiek uzsispyrusi - tai ok, galiu as patvarkyt spalvas (dabar su PS, veliau tikiuos, skenuot ismokt tvarkingai arba jeigu pati spausdinciau - nu cia is fantastikos srities cool.gif ) ir tada ta foto na kitaip ziurisi, vis tiek skirtingos tos spalvos, ne tokios sintetines kaip su skaitmena fotkinant. kol kas pritariu purienos kzk issakytai nuomonei, kad gyvesnes, tikresnes juostos spalvos. as taip matau, o techniskai nezinau, kaip ta paaiskint.

anasko portretukas turinio ir kompozicijos prasme - labai smagus, patinka. toks susiveles rytelis. gera veido israiska. o spalvos tokios kokios dabar yra, mane iki galo netenkintu. mano akim, saltokos ir siek tiek fakturos truksta (veido, kuno odos).
Atsakyti
už 800 lt išeis ex430 blykstė. namų ūkyje pats tas. pats turiu 420, tai jau kiek ir mažoka jos galimybių (ypač trūksta palaikymo serijų fotografavimui, nes su ja vos dvu kadrai išeina). galvoju apie ex580. bet tai jau labiau "komerciniais" sumetimais. namų ūkyje, t.y. megėjiškai foto - per akis.
o visokias sigma nepatarčiau. džiaugsmas nuo sutaupytų 200 lt greit užsimirš, o kartėlis nuo nekorektiškos ekspozicijos, WB ir konstruktyvo liks visam laikui.
Atsakyti
Sveiki visi.
Aciu, kad cia dar esate. Bandysiu po truputi pas jus vel pasibelst. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Pasiilgau senos geros temos. Tikiuosi priimsit atgal ax.gif
Atsakyti
o aš dėkoju už patarimus apie štatyvą, kuriuos kažkada kažkas susistemino į vieną vietą smile.gif
artimiausiu metu teks įsigyti o daug visko skaityti biškį tingiu, be to niekad neperku pigiausios prekės ir kažkaip iš intuicijos pavyksta išsirinkti gerą daiktą, gal ir snobiška bet iki šiol pasiteisino visi brangesni pirkiniai smile.gif
bet ir neišlaidausiu labai ax.gif

žodžiu subrendau štatyvui...

Vilbroje kažkaip visai nėra aprašymų, gal patarsite kur Vilniuje dar galima pirkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 02 lapkričio 2008 - 19:04
Valanda bigsmile.gif Kaip malonu kad uzsukai bigsmile.gif nepabek blush2.gif 4u.gif

Peppi, zinau tik fotohobis.lt g.gif ir canonui-sergita.lt

Aciu uz komentarus 4u.gif Odai nieko nedariau g.gif

Andriuska, aciu uz patarima 4u.gif

Vat dar Sansaros noriu paklausti ax.gif o tu namie (kai dar sveikas tavo draugas buvo) daug blica naudojai? Ar vis del to ji labiau buvo komercijai naudojamas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 11 02, 19:02)
Vilbroje kažkaip visai nėra aprašymų, gal patarsite kur Vilniuje dar galima pirkti?

Fototechnika yra Manfrotto atstovai, o ir kitokių jie berods turi g.gif Yra ir šiokie tokie aprašymai jų internetiniame psl.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 02, 18:25)
laukineja, labai nekokybiska foto, kuriai visu pirma truksta kokybes, o siuzetas irgi nedominantis.

taip... fotografuoti dar visai nemoku verysad.gif fotikas nėra profesionalus, o nustatymuose dar mažai gaudausi... doh.gif skaitau šitą fotografavimo skyrelį, gal ko išmoksiu... gal kada jus pasivysiu, nes nuotraukėlės tikrai nuostabios thumbup.gif

bet kiek gi jūs daug prirašėt g.gif o gal kalėdų senelis dar kokią knygą atneš... rolleyes.gif
Atsakyti