Na del canono, tai zinau, kad G10 jau yra ir skaiciau, kad buvo bandymas padarytas - nufotorafuotas peizazas su super truper Hasseliu ir su G10. Tai kiek pamenu tik berods 50% profeseonaliu fotografu skirtuma pamate. Va tau ir muiline
O del akmenuku. Techniskai tvarkinga, tik be jokios gilesnes minteles - atsidarei, pamatei, uzdarei
Papildyta:
Tiesa, Bitele, kirpt nuotrauka su vaikinuku man labai norisi
o šita?
Bite, pirmoji foto labai patiko
Friske, paziurejau visas keturias foto,tai su boruzele man liuks foto O su sirdim kokybiska, bet neidomi
Anasko, as be nuomones apie foto su suniuku
Pinga, be nuomones as del tavo paskutines foto, siuzetas lyg ir patinka, bet kokybe slubuoja
Visa nakti keletas klausimu kankino, tai galvoju paklausiu jusu, gal jau kalbejot apie tai tik as praleidau. Kai atiduodate klientams foto CD, ten nuotraukos buna pilno dydzio ar sumazinate jas kazkiek? jei mazinate,gal galite pasidalinti skaiciais Kai fotografuojate RAW white balance statot ant auto? ar pagal situacija?
Siandien mokiausi fokusavimo taskus kaitalioti, pries paspaudziant mygtuka , turbut pradesiu naudoti si buda, nei kad pusiau nuspaudus keisti kompozicija is centrinio tasko.
Turiu svajone ismokti isgauti svarius naturalius veidus,pvz kaip konkurse Av..ar Ca... isgavo ar Whyshnia ideda,mistika man dar tai
Friske, paziurejau visas keturias foto,tai su boruzele man liuks foto O su sirdim kokybiska, bet neidomi
Anasko, as be nuomones apie foto su suniuku
Pinga, be nuomones as del tavo paskutines foto, siuzetas lyg ir patinka, bet kokybe slubuoja
Visa nakti keletas klausimu kankino, tai galvoju paklausiu jusu, gal jau kalbejot apie tai tik as praleidau. Kai atiduodate klientams foto CD, ten nuotraukos buna pilno dydzio ar sumazinate jas kazkiek? jei mazinate,gal galite pasidalinti skaiciais Kai fotografuojate RAW white balance statot ant auto? ar pagal situacija?
Siandien mokiausi fokusavimo taskus kaitalioti, pries paspaudziant mygtuka , turbut pradesiu naudoti si buda, nei kad pusiau nuspaudus keisti kompozicija is centrinio tasko.
Turiu svajone ismokti isgauti svarius naturalius veidus,pvz kaip konkurse Av..ar Ca... isgavo ar Whyshnia ideda,mistika man dar tai
QUOTE(Gaziulka @ 2008 10 30, 15:19)
andriuska, jeigu ka, mes vis dar sergam visa seimyna, tai juosteles veliau atsiimsiu
nieko tokio. aš pats berods žadu rimtai sirgti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 31, 01:00)
Na del canono, tai zinau, kad G10 jau yra ir skaiciau, kad buvo bandymas padarytas - nufotorafuotas peizazas su super truper Hasseliu ir su G10. Tai kiek pamenu tik berods 50% profeseonaliu fotografu skirtuma pamate. Va tau ir muiline
jo, mane nustebino aberacijos. dar jei kropas būtų - suprasčiau. bet jei čia pilnas kadras, tai o dėl haselio/g10 skirtumo - kur apie tą testą galima paskaityti? tiesiog įdomios sąlygos: kokia nuotrauka, kaip buvo pateikta žiūrėti ir pan. aš tai visą laiką galvojau, kad esu kažkoks "netoks" bo niekad nemačiau skirtumo tarp nuotraukų, padarytų labai brangiais aparatais (leikomis, roliajais, haseliais) ir ne tokiais brangiais.... formatų skirtumą galima pamatyti (ir tai gal nuo siužeto labiau priklauso). skirtumas pasijaučia ne tuomet, kai žiūri monitoriuje 600 pix per kraštinę, o kai 24x30 arba 30x40 ir daugiau.... būtų įdomu pabandyti pasidaryti ekspermentą: tą patį fotografuoti muilinėm keliom (topinėm ir už 400 lt, svarbu, kad pikselių būtų panašiai), veidrodiniu dslr, siaura juosta ir plačia. o po to padaryti nuotraukas 10x15 ir a4 ir pažiūrėti. ir per lcd tą pati su 600 pix per ilgiausią kraštinę. gal jei koks susitikimas - pabandom? o tai daug apie tai kalbama, bet kol savo akimis nepamatysim, galėsim tik atkartoti kažkieno mintis, irgi ko gero savo akimis to nemačiusio.
o grįžtant prie g9, tai iš tos špyginės (mažo didžio, jei ką) foto sunku ką išžiūrėti, bet iso 800 tikrai džiugina.
andriuška, realiai manau, kad skirtumas pasijaustų tik tada, kai didintum iki kelių kvadratinių metrų arba fotkintum netradicinėmis, sudėtingo apšvietimo sąlygomis (kaip kaktusas tas pvz.) o 10x15, a4 - nemanau kad kažką reikšmingo ir esminio pamatytum. neveltui sako, kad hasselio foto vertę ir kainą reik skaičiuot kvadratiniais metrais, o ne 10x15 kadruose
buvo beje per teliką parodytas testas: juostinis kadras (35 mm) ir skaitmeniniu veidrodiniu darytas. išdidinti iki n x n metrų ir iškelti ant namo sienos. tai skatmena pranoko, nors matėsi pikseliai, bet bendra kokybė vis tiek nustelbė. bet vis tiek manau, tai subjektyvu, emocijomis paremta. ir priklausoma nuo n faktorių" apšvietimas, objektyvas, siužetas ir t.t.o ir spalvas ne visi vienodai mėgstam ir suprantam, kaip ir kontrastą ir panašius dalykus
sveikatos
ir gaziulkos šeimai sveikatos (aš dirbu dabar tavo namų pašonėje (bent jau kaip aš įsivaizduoju, kur tu gyveni), tai vis prisimenu tave )
buvo beje per teliką parodytas testas: juostinis kadras (35 mm) ir skaitmeniniu veidrodiniu darytas. išdidinti iki n x n metrų ir iškelti ant namo sienos. tai skatmena pranoko, nors matėsi pikseliai, bet bendra kokybė vis tiek nustelbė. bet vis tiek manau, tai subjektyvu, emocijomis paremta. ir priklausoma nuo n faktorių" apšvietimas, objektyvas, siužetas ir t.t.o ir spalvas ne visi vienodai mėgstam ir suprantam, kaip ir kontrastą ir panašius dalykus
sveikatos
ir gaziulkos šeimai sveikatos (aš dirbu dabar tavo namų pašonėje (bent jau kaip aš įsivaizduoju, kur tu gyveni), tai vis prisimenu tave )
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 30, 21:50)
As traukiu is archyvu
man patinka savo spalvom ir apšvietimu.
QUOTE(Anasko @ 2008 10 30, 22:35)
Bite Maja, pirma patinka, kuom nezinau, tiesiog traukia ir itraukia i virsu. O antra- man bardakelis, labai daug viskuo.
O 4- tokia man bet ta mergina sedinti tai labai papuostu gera kadra
O 4- tokia man bet ta mergina sedinti tai labai papuostu gera kadra
kur tu ten merginą matai 4-oj?
nu ką aš žinau... man ta pirma tai tokia banaloka. o antra tai taip - sutinku dėl bardako. kažkodėl nuotrauką parodžius viešai pamatai jos trūkumus, o kompe žiūrėjau, žiūrėjau ir kažkaip visai nieko atrodė
QUOTE(Gaziulka @ 2008 10 30, 22:41)
bites majos jauciuos neigali komentuot, kol kas nesuprantu ir nelabai matau tokiu kadru pati, tai nesijauciu galinti vertinti. nu man visos kzk miesto geometrija ir tiek
kodėl negali? sakai, arba patinka, arba ne . daugiau ten nėra, ką komentuot iš principo. svarbu, kad kompoziciškai gerai žiūrėtųsi.
QUOTE(Anasko @ 2008 10 30, 22:47)
Pavadinimo negaliu sugalvoti, bet sunioko gaila Patrauke zanras mane, paciai gal ir neiseina, o ziureti tai labai
kas tam šuniui?
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 30, 23:22)
Man atrodo apie canono muilinike kalba eina
ta muilinukė tai tokia labai turbo yra kiek aš atsimenu. savo laiku labai norėjau G5 ar G6 nebeatsimenu, kuris ten modelis jau buvo
QUOTE(pinga @ 2008 10 31, 00:08)
o šita?
QUOTE(pinga @ 2008 10 31, 00:08)
Techniškai neblogai. Šviesa, ritmas, auksinis taškas, diagonalinė kompozicija... Beliko kažkokio jausmo nuotraukai įkvėpti
Trinu as savo pozora sakau, kad vis mane traukia ne ten kur reikia Suniui viskas gerai, tiesiog zaide su mumis Bet is kitos puses, man jau asmeniskai gaila, kai zmones nupirka didelius sunius, o laiko 2*2 m2 ir neisledzia pabegioti, o po to skundziasi, kad suo darosi kazkoks nenormalus
Bite o kas ten sedi prie pastato uz vaikyno nugaros OHo?
Pinga, man dar prie viso ka parase Evitafoto, dar norisi zemesnio tasko fotografavimui, ir is virsaus nukirpti pirma perdanga. Labai fotogeniska vieta, siulau ja isnauduoti
Pinga, man dar prie viso ka parase Evitafoto, dar norisi zemesnio tasko fotografavimui, ir is virsaus nukirpti pirma perdanga. Labai fotogeniska vieta, siulau ja isnauduoti
QUOTE(Anasko @ 2008 10 31, 09:18)
Trinu as savo pozora sakau, kad vis mane traukia ne ten kur reikia Suniui viskas gerai, tiesiog zaide su mumis Bet is kitos puses, man jau asmeniskai gaila, kai zmones nupirka didelius sunius, o laiko 2*2 m2 ir neisledzia pabegioti, o po to skundziasi, kad suo darosi kazkoks nenormalus
na nėr ten jau taip blogai aš tik pagalvojau, kad tam šuniui kažkas negerai nes čia visoms taip jo pagailo ir jis dar guli taip kaip įstrigęs, padvėsęs ar dar kažkas panašaus .... nu žodžiu
na o prie pastato sėdi OH aš gerai JĮ prisimenu, nes norėjau nufotografuot, bet taip naglai jau nedrįsau
QUOTE(bite maja @ 2008 10 31, 08:55)
na nėr ten jau taip blogai aš tik pagalvojau, kad tam šuniui kažkas negerai nes čia visoms taip jo pagailo ir jis dar guli taip kaip įstrigęs, padvėsęs ar dar kažkas panašaus .... nu žodžiu
Andriuska, atrodo sitam straipsnyje
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 31, 11:54)
ačiū. paskaičiau. pakankamai sąžiningai aprašo išlygas ir mintis, kodėl taip atsitiko (aš čia apie tai, kad tie jo draugai negalėjo atskirti kuri nuotrauka kuria kamera darytos). aš irgi panašiai galvoju, kad superbrangus aparatai su superdideliom matricom, prifarširuotom terapikselių, neturi pranašumo (o labiau netgi turi daug minusų - jos vis dar neturi aukšto iso, failą po 500 Mb reikia irgi kažkaip saugoti ir apdoroti ir pan.,) jei tik nespausdinsi plakatų 10x15 metrų.
bet čia apie skaitmena. vat su juostom aš visai kotokios nuomonės. ir čia 35 mm prieš 6x4,5 skirtumai akivaizdūs. ir matosi net ant a4.
o.k. aš kaip tik labai nebrangios muilinės paieškos stadijoje (dukrai ir sau. ne visuomet paranku ir norisi nešiotis su savimi visko daug, sunkaus ir brangaus....juolab pvz. atskleidė tikrąją tiesą). jei netyčia užmatysit kokią akciją - duokit žinoti. kaip tikras lietuvis ieškau nebrangios (200-300lt), bet geros
QUOTE(friske @ 2008 10 31, 01:40)
gal apie cia nuotrauka. man paciai idomu, kas su ja netaip? cia fotografuota namuose, vakare ir jaucias triuksmai uz kairej nuotraukos pusej? klystu?
Na manau triuksmas labai nedidelis, pakankamai kokybiska foto, bet neidomi QUOTE(wyshnia @ 2008 10 31, 02:00)
Apie g7, g9 girdejau labai geru atsiliepimu, pati ketinau pirkti pries isigydama veidrodi QUOTE(pinga @ 2008 10 31, 02:08)
o šita?
O as matau sioje foto potenciala patinka sviesa, tikrai gera vieta.as galbut apsukciau ja, kad langai eitu apacioje (daugiau abstrahuociau), ir versciau i jb, ar bent jau duslinciau sia lakuotos medienos spalva
QUOTE(Sea_ @ 2008 10 31, 04:40)
O Wysnia nepadirbeja su jais? Jie naturalus, PS nepaliesti?