Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Grethenn @ 2008 11 11, 13:31)
Su visu tuo labai sutinku, bet jau tikrai nuotraukos neturetu vengti ziurovui sukelti neigiamu emociju. Neigiamos emocijos is esmes yra stipresnes ir daro didesni poveiki zmogui nei teigiamos. Ir bet kokio meno esme yra sukelti jausmus, kokie jie bebutu. Tik nedaugelis tai geba suprasti, tiksliau ivertinti. Butent, dauguma musu atmetame tai, kas mus suerzina, bet gal tiesiog nesugebame perlipti per save ir pazvelgti i mus gasdinancias realybes. Daugelis neigiamai verinamo meno vis tiek palieka musu galvoje neisdildoma ispudi, vadinas poveikis yra, o meninkas visad to ir siekia

manau, taip yra dėl to, kad esame kupini įvairių baimių, nusivylimų, kompleksų - juk visi gyvename.. ne uždaruose steriliuose rezervatuose. mums sunku ne pernelyg subjektyviai vertinti meną, nes perleidžiame jį per savo patyrimus ir galimai iškreipiame autoriaus pagrindinę mintį.
taip, menas suteikia mums galimybę suprasti jį taip, kaip mes norime ar sugebame. tačiau vis tik manau, kad tam tikrais akivaizdžiais atvejais negalime ignoruoti ir menininko "sumanymo". o štai tas mūsų subjektyvumas ir nesugebėjimas atsiriboti nuo savo pojūčių, mus suklaidinančių ir, tikėtina susiaurinančių mūsų mąstymą, gali iškreipti menininko pradinę idėją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 lapkričio 2008 - 13:39
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 11, 13:31)
Su visu tuo labai sutinku, bet jau tikrai nuotraukos neturetu vengti ziurovui sukelti neigiamu emociju. Neigiamos emocijos is esmes yra stipresnes ir daro didesni poveiki zmogui nei teigiamos. Ir bet kokio meno esme yra sukelti jausmus, kokie jie bebutu. Tik nedaugelis tai geba suprasti, tiksliau ivertinti. Butent, dauguma musu atmetame tai, kas mus suerzina, bet gal tiesiog nesugebame perlipti per save ir pazvelgti i mus gasdinancias realybes. Daugelis neigiamai verinamo meno vis tiek palieka musu galvoje neisdildoma ispudi, vadinas poveikis yra, o meninkas visad to ir siekia

man čia panašiai nuskambėjo, kaip savo tikslo siekimas bet kokia kaina.. man , kaip žmogui, kaip asmeniui, galų gale, kaip fotografei tikrai nėra priimtinas toks požiūris. Manes netenkintų situacija ale jei apie mane kalba, tai aš dar gyva.. todėl tikslo, koks jis bebūtų bevelyčiau siekt tik man priimtinais būdais, o ne bet kokiais.. bet galbūt tai tik požiūrio klausimas
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 15:29)
Grįžtant prie močiutės su burbulu. Esu, muset, senų pažiūrų. Mano akiai senatvė turi būti pateikta garbingai, išdidžiai ir pernelyg apnuoginti pečiai, raukšlėtas kaklas, bei koketiškas gumos burbuliukas ( siaubas, gėda sakyt, bet ilgai jį tyrinėjau, pradžioj maniau, kad ten prezervatyvas blink.gif  blush2.gif ), tamsiu fonu išryškintos raukšlės, tai močiutei ( minėtas jos amžius-75 metai) tikrai nesuteikia nuotraukai estetiškumo, pagarbos amžiui.
Na cia jau tiesiog koncervatyvumas, manau del to ne neverta gincytis smile.gif Tiesiog menas zvelgia ne tik i tai grazu, subtilu, padoru, moralu ir apskritai teisinga. Jis turi be galo daug paskirciu. Vien pazvelkim kiek yra jo krypciu. (oi kaip suirimavau biggrin.gif ). Zodziu, manau reik zvelgt giliau, ne taip pavirsutiniskai, isigilint, ka gi norejo pasakyti autorius

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 15:36)
manau, taip yra dėl to, kad esame kupini įvairių baimių, nusivylimų, kompleksų - juk visi gyvename..  ne uždaruose steriliuose rezervatuose. mums sunku ne pernelyg subjektyviai vertinti meną, nes perleidžiame jį per savo patyrimus ir galimai iškreipiame autoriaus pagrindinę mintį.
taip, menas suteikia mums galimybę suprasti jį taip, kaip mes norime ar sugebame. tačiau vis tik manau, kad tam tikrais akivaizdžiais atvejais negalime ignoruoti ir menininko "sumanymo". o štai tas mūsų subjektyvumas ir nesugebėjimas atsiriboti nuo savo pojūčių, mus suklaidinančių ir, tikėtina susiaurinančių mūsų mąstymą, gali iškreipti menininko pradinę idėją.
Labai teisingas pastebejimas, visi mes indivualus ir kaip sakai, potyriai susiaurina ir iskreipia musu mastima. Reik "uzaugt", reik plest akirati, dometis, lavint minti, ir apskritai vieni zmones jautresni, kiti atbuke. Na o jei sunku suprast mena patarciau tiesiog pasiskaityt koncepcija biggrin.gif

QUOTE(westa @ 2008 11 11, 15:36)
todėl tikslo, koks jis bebūtų bevelyčiau siekt tik man priimtinais būdais, o ne bet kokiais.. bet galbūt tai tik požiūrio klausimas
Na taip, Tau vienas priimtinas, o kitam radikaliai skirtingas smile.gif
Atsakyti
Matyt neatidžiai skaičiau diskusiją, bet juk niekur niekas nėra sakęs, kad tai blogai? Ta prasme, tai gali būti nepriimtina konkrečiam asmeniui (kaip kūrėjui arba kaip žiūrovui), bet iš esmės mene tai įmanoma. Aš žiūrėdama į nuotrauką dažniausiai susikuriu sau kokią pasakojimą. Tiesiog patinka matyti nuotraukas, pasakojančias istorijas. Kartais net nesąmoningai ima suktis mintys... Bet tos istorijos labai priklauso ir nuo asmeninės patirties, ir nuo nuotaikos ir galiausiai nuo paties kūrinio.

Ai, štai kas, o dėl senatvės, tai man kaip tik patinka šiek tiek pašėlusios nuotraukos. Tiesiog gal vienam portretui tinka sudvasintas įkūnijimas, kitam- padaužiškas. O be to, kaip sako liaudis - žilas plaukas, tai dar ne ąžuolų vainikas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 11 lapkričio 2008 - 13:56
Sutinku labai su Sayonaros mintim, kad didis tas , kuris sugeba nepriimtinus dalykus pateikt kaip priimtinus.. išties turi turėt sugebėjimų dažnai žmonėms nemalonias emocijas keliančius daiktus, įvykius perteikt taip, kad jie taptų priimtini.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Apie mirtį prisiskaičiau užtektinai-brrr. Kol dar nepavėlavau į traukinį noriu keletą nuotraukų parodyti, nes man pačiai bene pats artimiausias ir maloniausias žanras yra portretas smile.gif aišku, tik man mokytis ir mokytis dar. Noriu išgirst jūsų nuomonę dėl šių nuotraukų. Man jos patinka, nes mergaitės emocijas pavyko pagaut smile.gif bėda ta, kad tikrai neišvengta kliūčių su kadravimu, tiesiog visose nuotraukose buvo už jos žmogus, kuris ją prilaikė, jog nenukristų. Ar tai labai kliūna tokiose nuotraukose? Kaip kadruot? Perfotografuoti iki kitos vasaros galimybės nėra. ax.gif
user posted image

http://i282.photobuc.../Picture174.jpg
http://i282.photobuc.../Picture181.jpg
http://i282.photobuc.../Picture190.jpg

nesusidraugauju as su tuo photobucket smile.gif arba per dideles arba per mazos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 11 lapkričio 2008 - 14:05
Baccardi man beveik visos nuotraukos per tamsios.. turbūt šioje situacijoje būtų padėjęs blicas? čia atsakys tos, kas yra su blicu susidraugavusios.. emocijos gražios smile.gif
Atsakyti
"Galbūt daugiausiai kvailysčių girdi paveikslas muziejuje."

E. IR Ž.GONKŪRAI

patiko man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 11 11, 19:18)
"Galbūt daugiausiai kvailysčių girdi paveikslas muziejuje."
Man ir patiko, taip labai i tema cia mum biggrin.gif
Atsakyti
Baccardi, uj tamsu tamsu. (ideta ir dar sekanti), kitos geresnes jau. o ideta tavo tvarkyciau iki tiek, bet ir tai nera idealu, nes tamsi foto, is tamsios traukti irgi nera labai smagu, atsiranda odos plemuotumas kazkiek. o PS as tobulai nevaldau doh.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 11 lapkričio 2008 - 17:32
QUOTE(andriuska @ 2008 11 11, 09:39)
neberandu jau klausimo pradžios, bet kaip supratau, kalba eina apie 24-70 ir 24-105 is l-kes.

Aciu Andriusa. Man jo reiketu kaip universalaus objektyvo daugiau lauke fotografuojant. Fotografavau cia kelias seimas ir pastebejau kad f turi buti apie 4 norint visus ryskius gauti. Kaip sakiau kambaryje naudoju 50mm f1.4
IS sistema labai viliojanti siame objektyve ir ji perkant kartu su 5D body labai gera kaina iseina. Aciu 4u.gif

Na as i diskusijas apie laidotuviu nuotraukas nesivelsiu....Man asmeniskai jos irgi nepatinka, bet is kitos puses Elina neidejo mirusio zmogaus, viskas labai subtiliai, nieko baisaus nematau.

Linksmesne tema.
"Santykiai"...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 11 lapkričio 2008 - 17:47
QUOTE(californiagirl @ 2008 11 11, 19:46)
"Santykiai"...
Nuostabu lotuliukas.gif Jau taip naturaliai, taip meiliai biggrin.gif
tik gaila kad toks fonas, nuotraukose per daug tamsos gavos
Atsakyti