Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Irgi isiterpsiu. Yra atejimas i pasauli, yra isejimas. Skirtingos emocijos. Man asmeniskai nemalonu ziureti i Toki isejima, nors ir nebijau lavonu. Tiesiog nenoriu praleisti per save. Ir tokias foto nerodyciau, ypac is artimuju laidotuviu.

Bet atmetus visas emocijas, sakyciau, jei jau klausia Aidulia, paskutine foto forume man gana gerai parodyta, ir manau laidotuviu rumuose galetu rasti vieta kokiame nors kataloge 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 11 lapkričio 2008 - 11:49
šiaip kadras užspaustas, nepatinka apniaukyti kraštai ir kompoziciškai ne rolleyes.gif nežinau, gal nemoku atmest emocijų ir vertint vien kadrą, bet man nepatinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 12:26)

nežinau, gal Tu čia taip savęs ieškai, bet man tai, jei atvirai, nesuprantami šių foto rodymo motyvai. Paaiškink juos, jei gali.

ir jei gali neįsižeisk. aš retokai šioje temoje tokia atvira būnu, šiandien užtaikei ant TOS dienos smile.gif

Kažkoks ieškojimo etapas g.gif . Dabar pagalvojau, jei tai būtų mano artimiausių žmonių laidotuvių nuotraukos, turbūt jų neviešinčiau blush2.gif
Papildyta:
Ir šiaip, juk ne visos nuotraukos mums priimtinos vaizdu, ne visos kelia tik teigiamas emocijas g.gif
Tarkim, šita nuotrauka http://fotokudra.lt/...6&nav=aut&page= man labai nemaloni, beveik pasityčiojimas iš seno žmogaus g.gif .
Arba šita unsure.gif
http://fotokudra.lt/...p...=topw&page=
Kuo šios nuotraukos žavi, jos juk surinko daugelio simpatijas g.gif .
Aš draugiškai, tiesiog diskutuoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 13:09)
Dar viena, kiek asmeniškesnė
na man ji nera labai asmeniska, nepasant to uzraso ant juostos. Siaip per daug neryskaus zmogaus nuotraukoje. Emocija nuotraukoje jauciu. Bet nesuprantu ar del foto, ar del apskritai iamzinto momento. Nes laidotuves bet kuriuo atveju man kelia stiprias emocijas, ar artimo, ar svetimo, ar matyciau filme.
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 12:41)
Ir šiaip, juk ne visos nuotraukos mums priimtinos vaizdu, ne visos kelia tik teigiamas emocijas g.gif
Tarkim, šita nuotrauka  http://fotokudra.lt/...6&nav=aut&page=  man labai nemaloni, beveik pasityčiojimas iš seno žmogaus g.gif .
Arba šita unsure.gif 
http://fotokudra.lt/...p...=topw&page=
Kuo šios nuotraukos žavi, jos juk surinko daugelio simpatijas g.gif .
Aš draugiškai, tiesiog diskutuoju 4u.gif

na, bet tai čia skirtingus dalykus rodai. parodyk nors vieną foto iš laidotuvių.
o ką tu matai pasityčiojančio pirmoj nuotraukoj? aš ten nieko neįžvelgiu. man tas portretas labai patiko. gražus seno žmogaus portretas. be jokio glamūro.
o antroji - ir viskas normaliai unsure.gif bet nesakau, kad ji man patiko.
Atsakyti
As pirmoje irgi pasityciojima nematau, juk fotografuota nepaslapciai, zmogus ziuri tiesiai i objektyva, vadinasi pats su humoru.
O antra nepatiko, man negraziai parodytas kelias i tikejima, kaip nasta kazkokia unsure.gif Be dziaugsmo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 11 11, 14:05)
o ką tu matai pasityčiojančio pirmoj nuotraukoj?

Na, aš niekuomet nefotografuočiau savo babytės ar mamos šitaip unsure.gif . Man ta moteris kaip nuoga atrodo blush2.gif . Na, apnuoginta tikrąja prasme, tas gumos burbuliuko pūtimas pernelyg seksualus ( gal net gašlus blush2.gif ) , nedera prie garbingų raukšlelių. Na, aš tiesiog komentuoju kaip aš matau šitą nuotrauką ir tikiu, kad mano mama mama laaaabai supyktų, jei jos tokią nuotrauką paviešinčiau. Negi rimtai jums tokios nuotraukos gražios, estetiškai malonios pažiūrėti?
Dar pagalvojau, kad aš ir seną, raukšlėtą žmogų bandau padailinti apšvietimu unsure.gif , šešėliais. Ne, man nėra gražu tamsus raukšlėtas veidas nuotraukose ir dar tokiu rakursu- tiesiai šviesiai unsure.gif
Laidotuvių nuotraukų nemačiau fotokudroj, bet esu mačiusi meninių albumuose, internete. Primenu, kad nekalbu apie lavonus. O šiaip....nejaugi išėjimo negalima įamžinti gražiai, garbingai, estetiškai? g.gif ( savo nuotraukomis į tai nepretenduoju), tik klausiu? Laidotuvės- tabu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidulia: 11 lapkričio 2008 - 13:17
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 15:14)
Negi rimtai jums tokios nuotraukos gražios, estetiškai malonios pažžiūrėti?

Laidotuvių nuotraukų nemačiau fotokudroj, bet esu mačiusi meninių albumuose, internete. Primenu, kad nekalbu apie lavonus. O šiaip....nejaugi išėjimo negalima įamžinti gražiai, garbingai, estetiškai? g.gif  ( savo nuotraukomis į tai nepretenduoji), tik klausiu? Laidotuvės- tabu?
Man labai patiko smile.gif net gi sakyciau i antiestetika man maloniau ziureti, kada nuotraukoje jauciama intriga, pirestaravimas, kaip sakant su razinaka wink.gif

O del laidotuviu tai man nebent su kazkokia gilia mintis, butent, meninko neasmeniskos nuotraukos, bet tik ne seimos...
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 13:14)
Na, aš niekuomet nefotografuočiau savo babytės ar mamos šitaip unsure.gif . Man ta moteris kaip nuoga atrodo blush2.gif . Na, apnuoginta tikrąja prasme, tas gumos burbuliuko pūtimas pernelyg seksualus ( gal net gašlus blush2.gif ) , nedera prie garbingų raukšlelių. Na, aš tiesiog komentuoju kaip aš matau šitą nuotrauką ir tikiu, kad mano mama mama laaaabai supyktų, jei jos tokią nuotrauką paviešinčiau. Negi rimtai jums tokios nuotraukos gražios, estetiškai malonios pažžiūrėti?
Laidotuvių nuotraukų nemačiau fotokudroj, bet esu mačiusi meninių albumuose, internete. Primenu, kad nekalbu apie lavonus. O šiaip....nejaugi išėjimo negalima įamžinti gražiai, garbingai, estetiškai? g.gif  ( savo nuotraukomis į tai nepretenduoji), tik klausiu? Laidotuvės- tabu?

aštrion diskusijon turim pavojų leistis smile.gif
man asmeniškai mirties fotografavimas atrodytų vos ne viena aukščiausių meninės išraiškos forma, turinti didžiulę riziką šokiruoti, asmeniškai paliesti, sukelti susierzinimą, nepageidaujamas emocijas, baimę, jaudulį ir t.t. - todėl, kad mes kaip ir bet kuri gyva būtybė bijome mirties, jos nelaukiame, ją sakralizuojame, mistifikuojame, jos vengiame. Manau, kad dėl šių priežasčių mūsų visų čia šiandien reakcija nėra adekvati.
Tam, kad nuotraukoje žiūrovas įžvelgtų ką nors kita, negu mano išvardintus jausmus ir nepriimtų to asmeniškai tarsi signalo apie savo paties mirtingumą (neišvengiamą, beje), reikia aukščiausio lygio meistro, turinčio patirties, tam tikrų meninių sugebėjimų, įžvalgos, galų gale tam tikrų psichologinių savybių, be galo didelio subtilumo, kurie jam padėtų parodyti žiūrovui meninę NUOTRAUKOS pusę, o ne sukeltų išvardintas neigiamas emocijas mąstant apie ĮVYKĮ.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 14:20)
reikia aukščiausio lygio meistro, turinčio patirties, tam tikrų meninių sugebėjimų, įžvalgos, galų gale tam tikrų psichologinių savybių, be galo didelio subtilumo, kurie jam padėtų parodyti žiūrovui meninę NUOTRAUKOS pusę, o ne sukeltų išvardintas neigiamas emocijas mąstant apie ĮVYKĮ.

Sutinku. Tik pabandžiau. Suprantu,kad nepavyko, tačiau kiek sutrikdė pasisakymai, jog "išėjimas" apskritai nefotografuotinas, neviešintinas. Todėl bandžiau pasidomėti tokiu nusistaymu.
Grįžtant prie močiutės su burbulu. Esu, muset, senų pažiūrų. Mano akiai senatvė turi būti pateikta garbingai, išdidžiai ir pernelyg apnuoginti pečiai, raukšlėtas kaklas, bei koketiškas gumos burbuliukas ( siaubas, gėda sakyt, bet ilgai jį tyrinėjau, pradžioj maniau, kad ten prezervatyvas blink.gif blush2.gif ), tamsiu fonu išryškintos raukšlės, tai močiutei ( minėtas jos amžius-75 metai) tikrai nesuteikia nuotraukai estetiškumo, pagarbos amžiui.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 11, 15:20)
Tam, kad nuotraukoje žiūrovas įžvelgtų ką nors kita, negu mano išvardintus jausmus ir nepriimtų to asmeniškai tarsi signalo apie savo paties mirtingumą (neišvengiamą, beje), reikia aukščiausio lygio meistro, turinčio patirties, tam tikrų meninių sugebėjimų, įžvalgos, galų gale tam tikrų psichologinių savybių, be galo didelio subtilumo, kurie jam padėtų parodyti žiūrovui meninę NUOTRAUKOS pusę, o ne sukeltų išvardintas neigiamas emocijas mąstant apie ĮVYKĮ.
Su visu tuo labai sutinku, bet jau tikrai nuotraukos neturetu vengti ziurovui sukelti neigiamu emociju. Neigiamos emocijos is esmes yra stipresnes ir daro didesni poveiki zmogui nei teigiamos. Ir bet kokio meno esme yra sukelti jausmus, kokie jie bebutu. Tik nedaugelis tai geba suprasti, tiksliau ivertinti. Butent, dauguma musu atmetame tai, kas mus suerzina, bet gal tiesiog nesugebame perlipti per save ir pazvelgti i mus gasdinancias realybes. Daugelis neigiamai verinamo meno vis tiek palieka musu galvoje neisdildoma ispudi, vadinas poveikis yra, o meninkas visad to ir siekia
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 11, 13:29)
Grįžtant prie močiutės su burbulu. Esu, muset, senų pažiūrų. Mano akiai senatvė turi būti pateikta garbingai, išdidžiai ir pernelyg apnuoginti pečiai, raukšlėtas kaklas, bei koketiškas gumos burbuliukas ( siaubas, gėda sakyt, bet ilgai jį tyrinėjau, pradžioj maniau, kad ten prezervatyvas blink.gif  blush2.gif ), tamsiu fonu išryškintos raukšlės, tai močiutei ( minėtas jos amžius-75 metai) tikrai nesuteikia nuotraukai estetiškumo, pagarbos amžiui.

Močiutės irgi žmonės smile.gif
Pamenu vaikystėje-paauglystėje maniau kad 30 tai jau link senatvės.... Dabar atrodo pats gazas biggrin.gif Tai galvoju ir kai pasensiu nenorėsiu būti močiute susivyniojusia į vilnonę skarą blush2.gif
Atsakyti