QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 10, 22:44)
Nemačiau Elinos foto, bet manau tai klasikinė liūdesio estetika.
Šias nuotraukas dariau ne giminės albumui, nes jos nesudomintų dėdžių ir tetų. Dariau jas sau, norėjau nuotraukomis išreikšti išėjimą, atsisveikinmą, liūdesį. Ar man pavyko tai padaryti estetiškai ir kultūringai- nežinau, todėl ir norėjau jūsų paklausti, bet paskaičiusi komentarus- susigėdau, išėmiau. Neilgam vėl įkeliu
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 11, 01:08)
O kas del laidotuviu fotografavimo, niekad nesuprasiu.. viena kada megini kaip meninkas perteikti mirties tragizma, ar baime, ar grozi.. bet kita kai fotografuoji, kad artimieji po to i albuma isidetu (ir deda, pati maciau.. ziurejau albume pas gimines savo mazos nuotraukas, tik bac, o kitam jau lavoneliai.. nesuprantu)
Taip, teko ir mirusiąją fotkinti, nes prašė artimieji. Būtent tos nuotraukos man pačiai labai nepriimtinos ir netgi normalios kokybės, kompozicijos neišlaužiau
, nes....nemokėjau fotkinti. O kelios nuotraukos ( dvi iš jų įkeliu) man....patiko
. Pati ranka ėmėsi jas gražinti, dailinti....pagal tuometinę mano nuotaiką
"Išeinu, suDiev"
"Liūdesio kompozicija"
Nepykit, kad vėl įkėliau tas nuotraukas, kadangi išsirutuliavo diskusija apie laidotuvių nuotraukas, tiesiog paliko įdomu. Kodėl nepriimtina? Kodėl atstumia? Kodėl nesinori turėti albume, jei tai- artimo žmogaus paskutinės nuotraukos? O gal vis dėl to, normalu pavartyti, prisiminti, pasimelsti, žiūrint į jas?
Žinot, aš ( nepasikuklinsiu
), gailiuosi, kad nefotografavau tėvelio laidotuvių, tuomet turėjom fotografą ir dabar pas mamą užslėptos nuotraukose, kuriose....mano tėvelio mirties neatpažįstamai pakeistas veidas- akcente
, ir, aišku, būtinai giminė išsirikiavusi pagal artimumą
. O norėčiau turėti kelias tėčio laidotuvių ( ne jo lavono) nuotraukas. Padėčiau prie uždegtos žvakės, palinkėčiau amžino atilsio