Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 11 10, 19:20)
jau siunčiuos filmą  ax.gif  man patiko  mirksiukas.gif

gal kaip nors išeitų ir man gaut rolleyes.gif .. kaži per skype kaip greit pareitų

Aidulia nu ir liūdnų nuotraukų čia pridėjai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 10 lapkričio 2008 - 19:33
QUOTE(raige @ 2008 11 09, 18:55)
Ca girl, shis objektyvas buvo mano pirmoji L-ke. Kokybishkas, tvirtas objektyvas, gana universalus. Bet man nepatinta. Tamsus. Tamsus. Tamsus. f4 yra mazai. Mazai zinok. Antra karta jo nepirkciau. Bet man jis savo darba atidirbo ir tebedirba. Nes kai turejom ji vieninteli, tai mm diapazonas didesnis buvo labai gerai. Bet ish esmes man jis nepatinka. Bandau tave atkalbet  rolleyes.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 11 09, 19:02)
Ca_girl,
gal andriuska pats parasys, bet jis sake, kad sis objektyvas jam daug labiau patiko uz 24-70 mm. kriterijus manau jis pats issakys. jis bande abu.

Nu va...laukiu labai Andriusos nuomones dabar.
Siaip atsiliepimai internete labai geri. As daugiau ji imciau fotografavimui lauke, kambaryje savo 50mm turiu.
Jo reali kaina yra $1,000+, bet as noriu ji imti kartu kaip kita su 5D body, tada sis objektyvas tik apie $500 iseina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 10 lapkričio 2008 - 19:37
QUOTE(Aidulia @ 2008 11 10, 19:03)
Deja, teko ir laidotuvių fotografe pabūt unsure.gif

atvirai, aš nežinau, kaip komentuot tokias nuotraukas, nes esu apskritai priešiškai nusiteikus prieš tokių įvykių fiksavimą, jau nešnekant apie jų publikavimą viešai unsure.gif bet čia tik mano nuomonė ax.gif

QUOTE(westa @ 2008 11 10, 19:27)
gal kaip nors išeitų ir man gaut  rolleyes.gif .. kaži per skype kaip greit pareitų

blogiausiu atveju paliksim per naktį biggrin.gif kai parsisiųsiu, duosiu žinot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 11 10, 20:41)
atvirai, aš nežinau, kaip komentuot tokias nuotraukas, nes esu apskritai priešiškai nusiteikus prieš tokių įvykių fiksavimą, jau nešnekant apie jų publikavimą viešai  unsure.gif bet čia tik mano nuomonė  ax.gif

Nefografuoju mirusiojo, nepublikuoju verkiančių, o nuotaiką parodyti galima įvairiai, netgi per tokias foto g.gif . Tiesiog: "Išeinu" g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 10, 18:35)
Diane Arbus
2006 metais režsieriaus Steveno Spielbergo sukurtas filmas ,,Kailis" ( Fur) -

Westa, ačiūūūūū 4u.gif

Tik ne Spielbergo mirksiukas.gif - Steveno Shainbergo smile.gif Bus labai įdomu pažiūrėt thumbup.gif
Atsakyti
Aidulia, Tu kartais nepakeitus niko? g.gif kazkaip i parasa ir i mergaitę pažiūrėjus.. ax.gif
o del laidotuviu tai cia toks skonio dalykas. ne per seniausiai laidojau artima zmogu ir kai pamaciau pacanke su fotiku aplink sokinejancia jau norejau šumą kelt, bet pasirodo ji čia taip mano močiutės prašymu blink.gif taip kad nuo situacijos ir požiūrio priklauso...
apie kokybę tai jei nekklystu 1 ir 2 biški išdegimų matau..
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 11 10, 21:09)
Aidulia, Tu kartais nepakeitus niko?  g.gif kazkaip i parasa ir i mergaitę  pažiūrėjus..  ax.gif
o del laidotuviu tai cia toks skonio dalykas. ne per seniausiai laidojau artima zmogu ir kai pamaciau pacanke su fotiku aplink sokinejancia jau norejau šumą  kelt, bet pasirodo ji čia taip mano močiutės prašymu  blink.gif taip kad nuo situacijos ir požiūrio priklauso...
apie kokybę tai jei nekklystu 1 ir 2 biški išdegimų matau..

Pasikeičiau 4u.gif . Iki šiol dar vyrauja tradicija įamžinti laidotuves, aš buvau giminaitė- fotografė. Man pačiai šios gan skoningos ir estetiškos nuotraukos, nors, aišku, giminei reikėjo ir mirusios veido ir jų visų eilėmis apstojusių unsure.gif .
Atsakyti
Elina, man laidotuviu visai patiko foto. o dukriukas kaip dukriukas mirksiukas.gif

westa 4u.gif uz pristatyma. dar gilinsiuos

del muilines/nemuilines foto kokybes. isbandyk fotoaparata idealiomis salygomis: kur 100 procentinis geras apsvietimas: lauke, gerai apsviestoje vietoje, nejudanti daikta. ir tada ziurek. jei vel ne kokios foto, tada reik ziuret, gal koks brokas isimaise. g.gif siaip cia triuksmai dideli nuotraukoje, nemenkos aberacijos. sumazinus ryskumas visada atrodo geresnis, nei yra is tiesu. o siaip manau, kad dar neperprastas fotoaparatas ir tiek. visi nulipe nuo muiliniu, paeme veidrodini ar geresni fotoaparata pasigenda kokybes kuri laika.... ir vis komentarus cia skaitom "su mano muilinuke bla bla xxxx nuotraukos buvo daug geresnes"
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 11 10, 20:03)

Tik ne Spielbergo  mirksiukas.gif - Steveno Shainbergo  smile.gif Bus labai įdomu pažiūrėt  thumbup.gif

oi gali būti blush2.gif .. rinkdama info užtikau va ir šią, pamačiau Steveno varda ir S pavardę ir pagal defaultą nusprendžiau kad Spielbergas bus..

Aidulia aš iš tų, kurios nesupranta fotografavimo esmės laidotuvių metu.. o tau pagarba, kad sugebi tai daryt.. aš net prie karsto stovėt negaliu, ką jau kalbėt apie fotografavimą unsure.gif
Atsakyti
Mirties fotografavimas (konkrečiai mirusio žmogaus, laidotuvių) man irgi neatrodo labai reikalingas (na, nerandu tinkamo žodžio, gal būtinas ar priimtinas, ar suprantamas) dalykas. Bet šiaip ar taip, tai tradicija. Nemačiau Elinos foto, bet manau tai klasikinė liūdesio estetika. Nors ar į tokias foto po to žmonės albumuose žiūri (ar apskritai juos ten deda). Bet prisiminus filmą "Kiti", ten buvo tokia mirusiųjų knyga. Šiurpulinga, bet savotiškai traukia. Praėjusio a. pr. mirusius žmones fotografuodavo karste, išneštus sode (jei vasara), savotiškai estetiška (gal ir itorinės vertės turi). Kaip minėjau - tai tarsi liūdesio ir atsisveikinimo estetika. Bet vienas iš fotografijos meistrų Joel Peter Witkin, fotografuojantis mirtį (teisingiau negyvą kūną ar tai, kas iš jo lieka), daro tai beprotiškai kraupiai (nors gal ir nenuostabu, žinant jo ankstyvos vaikystės patirtį). Aš asmeniškai jo darbų bijau, bet nebijantieji gali truputį pasižvalgyti po tikro bjaurumo estetikos meistro darbus, čia. (Ko verta vien fotografija Myself as a Dead Clown (2007))
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 10, 21:44)
Praėjusio a. pr. mirusius žmones fotografuodavo karste, išneštus sode (jei vasara), savotiškai estetiška (gal ir itorinės vertės turi). Kaip minėjau - tai tarsi liūdesio ir atsisveikinimo estetika.

Žemaitijos glūdumose iki šiol taip daro. prieš keletą metų teko dalyvaut ir matyt, kaip labai mikliai buvo atidengtas karstas, sušoko visa giminė, nusifotografavo ir toliau karstą į bažnyčią nunešė unsure.gif dėl istorinės vertės, aišku, galima ginčytis... kažkaip nežinau... nejauku gal net ir šnekėt ta tema, o juo labiau žiūrėt į tokias nuotraukas unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 10 lapkričio 2008 - 22:00
QUOTE(bite maja @ 2008 11 10, 21:58)
Žemaitijos glūdumose iki šiol taip daro. prieš keletą metų teko dalyvaut ir matyt, kaip labai mikliai buvo atidengtas karstas, sušoko visa giminė, nusifotografavo ir toliau karstą į bažnyčią nunešė  unsure.gif dėl istorinės vertės, aišku, galima ginčytis...  kažkaip nežinau... nejauku gal net ir šnekėt ta tema, o juo labiau žiūrėt į tokias nuotraukas  unsure.gif

aha unsure.gif Ir kaimuose labai mėgiama ta tema doh.gif , čia tūrbūt iš senų laikų dar, kai didžiausios naujienos būdavo kieno nors vestuvės ir laidotuvės . Viena pažįstama net pasakojo kad jos anytos kaip ir hobis yra rinkti kaimo žmonių laidotuvių nuotraukas ir po to visiems rodyti ir pasakoti apie tai unsure.gif

SP, bet Witkino nuotraukos yra grynas siurrealizmas kur esmė ir yra mirties, gal net ne tiek mirties kiek žmogaus kūno ir kitų mus supančių aplinkos , daiktų parodymas iš tos pusės, kad tai yra labai nereikšminga, laikina ir menka palyginus su kažkokiomis kitomis jėgomis, dvasinėmis vertybėmis ir t.t
Atsakyti