Lindra viena pagrindinių kompozicinių klaidų. - akytės per vidurį.. tokia kompozicija atleistina ir gerai žiūrisi tik tam tikruose kadruose.. toks va apkarpymas yra labai pavojingas.. aš iki šiol pati nemoku taip apkarpyt ar sukadruot, kad nuotrauka neatrodytų tiesiog iškirpta iš didesnės.. ypač kai kadre lieka tik galva.. tokiu atveju paprastai karpoma dar drastiškiau arba paliekamas ,,ryšys" su kūnu.. na ir šiaip fotografavimo kampas šiuo atveju nedėkingas.. iš apačios fotografuot gulintį žmogų yra itin sunku..
antroji.. paprastai akcentas nuotraukoj yra tas daiktas, kuris pirmiausia krenta į akis.. pažiūrėk kas tavoj krenta į akis? man ausis .. ar tikrai tai norėjai parodyt? turbūt ne.
Grethenn o man tas močiutės guminis ar vaškinis vaizdas baugina .. kompoziciškai spaviškai liux, apšvietimas geras, bet tas dirbtinumo jausmas visai nesižiūri .
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 09, 17:33)
Na bet jus mergaites ir saunuoles.. kaip gerai, ,kad nusprendeme mokytis pagal tema, ziuriu atsirado talentu
Viktorija 09, Tavo mociute nuostbi Sunku komentuot, idesiu panasu portreta paskatinimui. Man jis perglamoorintas, bet siaip kadravimo, spalvu, israiskos prasme neblogas (cia zinoma ne mano darbas )
Viktorija 09, Tavo mociute nuostbi Sunku komentuot, idesiu panasu portreta paskatinimui. Man jis perglamoorintas, bet siaip kadravimo, spalvu, israiskos prasme neblogas (cia zinoma ne mano darbas )
aciu
o kieno cia darbas? man butu idomu paziuret daugiau foto
kiek fotografuoju, pastebejau, kad man labiausiai patinka fotografuot portretus
Oi kokia smagi tema pasidarė . ir tema gera, kurios labiausiai noriu išmokti. Bet man labai trūksta aprašymo prie nuotraukų, kaip fotkinta, koks apšvietimas buvo , nustatymai ....... nes kol kas turiu potretukus tik lauke, o namuose gaunasi visai ne kas. ..
Westa pirmoji mergytės foto labai patiko, tokia tikroviška. Koks buvo apšvietimas ir t.t.
Sea, vaikiukas mažiukas labai liuks, ir išraiška kokia ir spalvos
Westa pirmoji mergytės foto labai patiko, tokia tikroviška. Koks buvo apšvietimas ir t.t.
Sea, vaikiukas mažiukas labai liuks, ir išraiška kokia ir spalvos
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 17:41)
Grethenn o man tas močiutės guminis ar vaškinis vaizdas baugina .. kompoziciškai spaviškai liux, apšvietimas geras, bet tas dirbtinumo jausmas visai nesižiūri .
Tai sakau, glamooras baisus.. ziurejau rusu puslapyje, tai matau jie megsta labai persistenkt, visi ju portretai nenaturalus..Viktorija09, dabar nepamenu, ziurejau linka kur dave dejavu, ten kazkur radau
QUOTE(Sansara @ 2008 11 09, 15:45)
na super ziurinet temele nuotrauku ir savu ir ne - per akis. ziurineji, lepiniesi, leipsti ir pavydi net man savo invalida uzejo noras issitraukti
laikas gydyti(s)
QUOTE(Loreli @ 2008 11 09, 15:48)
apšvietimas natūralus, nuo lango.. fotografuota su 30mm objektyvu, f 1,6, išlaikymas 1/250s . šiek tiek stumdžiau levelius su PS
na ir paskutinė.. man trūksta apačios.. tiesiog nuotaika gera
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 18:04)
na ir paskutinė.. man trūksta apačios.. tiesiog nuotaika gera
O nera apacios? Matau sia foto staciakampyje et bet ir taip labai gerai! Ir meskiaus gaurai isdege, na ir kas, man tai patinka!
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 09, 16:07)
O nera apacios? Matau sia foto staciakampyje
et bet ir taip labai gerai! Ir meskiaus gaurai isdege, na ir kas, man tai patinka!
et bet ir taip labai gerai! Ir meskiaus gaurai isdege, na ir kas, man tai patinka!
vat nėra apačios.. nesutilpau.. o va dėl tų išdegimų.. puiki tema būtų baltos spalvos daiktų fotografavimas kartu su ne baltais.. pvz vaiko baltais rūbeliais.. išties norint šviesaus veido, norisi ir neišdegusio rūbelio.. o čia ir bėdos.. .. pats tas pasibandyt
nematau tavo rupintojėlio
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 14:41)
Smiltis kažkur minėjai apie baltos juodos spalvos santykį nuotraukoj.. gal gali kiek plačiau?
beje dėl meeto.. man irgi geriau dar kitą savaitę
beje dėl meeto.. man irgi geriau dar kitą savaitę
kad man čia kažkaip intuityviai nesusidėlioja Vat Sea įdėjo berniuko irgi šviesios ir tamsios spalvos, tai man idealiai susikomponuoja Tikrai nesakau kad reikia būtinai laikytis kažkokių taisyklių, bet šiuo atveju man rodos ta įstrižainė Sea portrete labai gerai sugrojo
O šiaip jei apie kompoziciją, tai man visai patinka Lapino knyga (čia tik rusų kalba ) Čia
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 18:13)
vat nėra apačios.. nesutilpau.. o va dėl tų išdegimų.. puiki tema būtų baltos spalvos daiktų fotografavimas kartu su ne baltais.. pvz vaiko baltais rūbeliais.. išties norint šviesaus veido, norisi ir neišdegusio rūbelio.. o čia ir bėdos.. .. pats tas pasibandyt
nematau tavo rupintojėlio
Suprantu, bet nematau cia jokios bedos, 100ta kart apsneketa tema, bet isdegimai daznai tikrai nemaiso, net gi duoda savotisko sarmo. kaip ir Tatveju jokio broko nuotraukose nematau nematau tavo rupintojėlio
Na ir dar viena vakarykste Mano rupintojelis