Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Lindra viena pagrindinių kompozicinių klaidų. - akytės per vidurį.. tokia kompozicija atleistina ir gerai žiūrisi tik tam tikruose kadruose.. toks va apkarpymas yra labai pavojingas.. aš iki šiol pati nemoku taip apkarpyt ar sukadruot, kad nuotrauka neatrodytų tiesiog iškirpta iš didesnės.. ypač kai kadre lieka tik galva.. tokiu atveju paprastai karpoma dar drastiškiau arba paliekamas ,,ryšys" su kūnu.. na ir šiaip fotografavimo kampas šiuo atveju nedėkingas.. iš apačios fotografuot gulintį žmogų yra itin sunku..

antroji.. paprastai akcentas nuotraukoj yra tas daiktas, kuris pirmiausia krenta į akis.. pažiūrėk kas tavoj krenta į akis? man ausis smile.gif.. ar tikrai tai norėjai parodyt? turbūt ne.

Grethenn o man tas močiutės guminis ar vaškinis vaizdas baugina .. kompoziciškai spaviškai liux, apšvietimas geras, bet tas dirbtinumo jausmas visai nesižiūri .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 lapkričio 2008 - 15:43
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 09, 17:33)
Na bet jus mergaites ir saunuoles.. kaip gerai, ,kad nusprendeme mokytis pagal tema, ziuriu atsirado talentu smile.gif

Viktorija 09, Tavo mociute nuostbi  wub.gif Sunku komentuot, idesiu panasu portreta paskatinimui. Man jis perglamoorintas, bet siaip kadravimo, spalvu, israiskos prasme neblogas smile.gif (cia zinoma ne mano darbas biggrin.gif )

user posted image

aciu blush2.gif
o kieno cia darbas? man butu idomu paziuret daugiau foto ax.gif
kiek fotografuoju, pastebejau, kad man labiausiai patinka fotografuot portretus smile.gif
Atsakyti
na super ziurinet temele thumbup.gif nuotrauku ir savu ir ne - per akis. ziurineji, lepiniesi, leipsti ir pavydi lotuliukas.gif net man savo invalida uzejo noras issitraukti lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi kokia smagi tema pasidarė . ir tema gera, kurios labiausiai noriu išmokti. Bet man labai trūksta aprašymo prie nuotraukų, kaip fotkinta, koks apšvietimas buvo , nustatymai verysad.gif ....... nes kol kas turiu potretukus tik lauke, o namuose gaunasi visai ne kas. ..
Westa pirmoji mergytės foto labai patiko, tokia tikroviška. Koks buvo apšvietimas ir t.t.
Sea, vaikiukas mažiukas labai liuks, ir išraiška kokia ir spalvos
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 17:41)
Grethenn o man tas močiutės guminis ar vaškinis vaizdas baugina .. kompoziciškai spaviškai liux, apšvietimas geras, bet tas dirbtinumo jausmas visai nesižiūri .
Tai sakau, glamooras baisus.. ziurejau rusu puslapyje, tai matau jie megsta labai persistenkt, visi ju portretai nenaturalus..

Viktorija09, dabar nepamenu, ziurejau linka kur dave dejavu, ten kazkur radau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 09, 15:45)
na super ziurinet temele  thumbup.gif nuotrauku ir savu ir ne - per akis. ziurineji, lepiniesi, leipsti ir pavydi  lotuliukas.gif net man savo invalida uzejo noras issitraukti  lotuliukas.gif

laikas gydyti(s) mirksiukas.gif smile.gif
QUOTE(Loreli @ 2008 11 09, 15:48)
Westa pirmoji mergytės foto labai patiko, tokia tikroviška. Koks buvo apšvietimas ir t.t.

apšvietimas natūralus, nuo lango.. fotografuota su 30mm objektyvu, f 1,6, išlaikymas 1/250s . šiek tiek stumdžiau levelius su PS

na ir paskutinė.. man trūksta apačios.. tiesiog nuotaika gera smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 18:04)
na ir paskutinė.. man trūksta apačios.. tiesiog nuotaika gera  smile.gif
O nera apacios? Matau sia foto staciakampyje smile.gif
et bet ir taip labai gerai! Ir meskiaus gaurai isdege, na ir kas, man tai patinka!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 09 lapkričio 2008 - 16:26
QUOTE(Grethenn @ 2008 11 09, 16:07)
O nera apacios? Matau sia foto staciakampyje smile.gif
et bet ir taip labai gerai! Ir meskiaus gaurai isdege, na ir kas, man tai patinka!

vat nėra apačios.. nesutilpau.. o va dėl tų išdegimų.. puiki tema būtų baltos spalvos daiktų fotografavimas kartu su ne baltais.. pvz vaiko baltais rūbeliais.. išties norint šviesaus veido, norisi ir neišdegusio rūbelio.. o čia ir bėdos.. doh.gif .. pats tas pasibandyt smile.gif

nematau tavo rupintojėlio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 lapkričio 2008 - 16:14
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 14:41)
Smiltis kažkur minėjai apie baltos juodos spalvos santykį nuotraukoj.. gal gali kiek plačiau?
beje dėl meeto.. man irgi geriau dar kitą savaitę  4u.gif

kad man čia kažkaip intuityviai nesusidėlioja g.gif Vat Sea įdėjo berniuko irgi šviesios ir tamsios spalvos, tai man idealiai susikomponuoja thumbup.gif Tikrai nesakau kad reikia būtinai laikytis kažkokių taisyklių, bet šiuo atveju man rodos ta įstrižainė Sea portrete labai gerai sugrojo thumbup.gif

O šiaip jei apie kompoziciją, tai man visai patinka Lapino knyga (čia tik rusų kalba ) Čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 lapkričio 2008 - 16:17
QUOTE(westa @ 2008 11 09, 18:13)
vat nėra apačios.. nesutilpau.. o va dėl tų išdegimų.. puiki tema būtų baltos spalvos daiktų fotografavimas kartu su ne baltais.. pvz vaiko baltais rūbeliais.. išties norint šviesaus veido, norisi ir neišdegusio rūbelio.. o čia ir bėdos..  doh.gif .. pats tas pasibandyt  smile.gif

nematau tavo rupintojėlio  g.gif
Suprantu, bet nematau cia jokios bedos, 100ta kart apsneketa tema, bet isdegimai daznai tikrai nemaiso, net gi duoda savotisko sarmo. kaip ir Tatveju jokio broko nuotraukose nematau smile.gif
Atsakyti
Sansara biggrin.gif

Westa labai patinka thumbup.gif

Atsakyti
Na ir dar viena vakarykste smile.gif Mano rupintojelis hihihi.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 09 lapkričio 2008 - 16:31