Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2008 11 07, 19:23)
man tai norisi pasiekti lygį, kai panorėjusi tokį ryškumą galėsiu padaryti.  doh.gif bet tikrai dėl to nesidraskau.

tarp kitko, kai kurioms foto būtent toks ryškumas yra būtinas ir padaro nuotrauką su razinka. kitoms jis toks geras tiesiog nebūtinas arba nepastebimas.

bet kuriu atveju puiki kokybė yra labai puiku. noriu taip mokėti, o ar visada naudočiau - nežinau.

šiai konkrečiai foto tos mažos detalytės akyse man atrodo kaip tik savo vietoje.

nu jo, turbut tu teisi - svarbu moketi padaryt, toliau jau tavo reikalas - naudoti ar ne.

dar tiesa idomu, ar tas ryskumas vien fotiku isgautas, ar plius ta standartine dainele - lasso tool, sharp ir co? westa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 11 07, 21:25)
Va, ir aš radau portretuką:
Patinka smile.gif bet erdves truputi pritruksta kairej smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 07, 19:14)
beje o ką turėjai omeny  ir siaip paprastiems zmonems l.ispudingai nuotraukose tos isryskintos akys atrodo .. o tai kurie nepaprasti?  smile.gif

nu cia turejau omeny tuos "paprastus" zmones, kurie nedaug bendro su fotografija turi, dazniausiai su muilinem fotografuoja per sventes ir pan. Tai jiems toks ryskumas paprastai labai ispudingai atrodo - "o kokios akys!", nes nei gali, nei moka toki isgauti su savo ziniom ir galimybem. o kurie "nepaprasti" nu vis tiek daugmaz zino, kokia funkcija cia ryskumo zona atlieka, PS gudrybes ir co.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 07 lapkričio 2008 - 19:34
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 07, 19:29)
dar tiesa idomu, ar tas ryskumas vien fotiku isgautas, ar plius ta standartine dainele - lasso tool, sharp ir co? westa? ax.gif

žinoma kad naudota smile.gif taigi matosi.. biggrin.gif ..aš ir nesiginu. bet tikrai iš nušokusio fokuso neišgausi tokio ryškumo smile.gif .. ši foto buvo spec ruošta temai, viskas buvo daroma sakykim juoko forma. smile.gif .. negi į tai dabar reikia žiūrėt rimtai ir filosofiškai.. aš net neprašau į tai žiūrėt kaip į meną smile.gif .. tiesiog foto ir tiek

beje šian kūdroj radau labai gerą postą apie tikras ir netikras nuotraukas smile.gif

kudriska nuotrauka turi buti
1. j/b ar pasenusios juostos ar crosprocesingo spalvu
2. neryski, nes jei bus ryski, visi supras, kad tai ne menas
3. subraizyta ar demeta, kas rodo atsainia tikro menininko siela verta ne maziau 5
4. negalima vaizduoti pauksciu, debesu, sauletekiu, saulelydziu. tai rodo, kad autorius per daug laiko praleidzia ieskodamas ir tykodamas, o per mazai prie fotovoneliubakeliu.
5. kudriska nuotrauka negali buti reportazine ar miesto vaizdelis. aklos vistos rastas grudas menu nelaikomas.
6. rukas, tamsa, prietema, visi monochrominiai rudumo atspalviai laikomi privalumu
7. teigiamai vertinami neatpazinti objektai. autoriui negalima atskleisti paslapties kas tai yra, nes veliau tokio kadro niekas nevertins ir nekomentuos
8. pageidautina, kad kudriskos nuotraukos autorius kuo reciau komentuotu svetimus darbus. visi parasyti 3 ir 3.5 turi buti anonimiski
9. visos anksciau isvardintos kudriskos nuotraukos salygos negalioja, jei autorius turi 4 stulpelius, antradieniais dalyvauja "galeroje" ir visuose meetuose. Tada teigiamai gali ivertinti ir nekudriskai gera nuotrauka, kaip ir juodos kates portreta naktyje juodame kambaryje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 07 lapkričio 2008 - 19:38
QUOTE(westa @ 2008 11 07, 19:34)
žinoma kad naudota  smile.gif taigi matosi.. biggrin.gif ..aš ir nesiginu. bet tikrai iš nušokusio fokuso neišgausi tokio ryškumo  smile.gif .. ši foto buvo spec ruošta temai, viskas buvo daroma sakykim  juoko forma.  smile.gif .. negi į tai dabar reikia žiūrėt rimtai ir filosofiškai.. aš net neprašau į tai žiūrėt kaip į meną  smile.gif .. tiesiog foto ir tiek

as ir neziuriu. tiesiog pamaciau tavo foto ir prisiminiau mane seniai kamavusi klausima del to visuotinio zavejimosi begaliniu ryskumu akyse. tai ir paklausiau mirksiukas.gif
Papildyta:
Degute, nieko naujo nepasakysiu - patinka israiska ir kampas, siek tiek truksta erdves, net nezinau, is kurios tiksliai puses.
Atsakyti
Degute šaunus portretukas .. iš karto pamačius jį prisiminiau kažkada kilusias diskusijas temoj dėl ryškumo nebuvimo antroj akyje.. iki šiol neapsisprendžiau ar tai gerai ar nelabai.. bet šioje foto lyg gerai.. gal kiek įžvelgčiau per mažą atstumą tarp fotoaparato ir mergytės.. to atstumo kuris gali iškraipyt kiek veidą.. bet šioje foto jis lyg ant ribos .. o gal ir klystu
Atsakyti
Del ryskumo, man kol kas svarbu kad jis mano nuotraukose butu ax.gif , bet pvz jei nuotrauka labai nuosirdi, kazkoks momentas, ar dar 100priezasciu del ko ji tau patinka, tada nesvarbu smile.gif

Sayonaros Opa, labai nuosirdus portretas, net nezinau kas ka puosia ar nuotrauka Opa, ar Opa nuotrauka g.gif visuma man liuks. Kaip as ja nepastebejau kazkur mastau.gif Vienu zodziu rasau "zachet" biggrin.gif P.S. siena gal ir trukdo siek tiek, bet irnesakyk.gif

Ca-girl, saules zukutis labai grazus. Man siek tiek norisi nukirpti is desines ir priklijuoti medzio is kaires hihihi.gif

Westa, pasine foto hihihi.gif ta prasme man formatas nelabai toks tokiems portretams patinka, bet modelis tai liuks

Degute, aciu wub.gif Man portretas labai geras, bet noriu didesnio kontrasto, ir nukirpti is desines ir apacios plaukus iki rankos, dabar nuostabios liudnos akytes centre rolleyes.gif

Atrodo viskas mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 07, 18:37)
na gi pakritikuojam  smile.gif

Oho akys bigsmile.gif nugi labai gražu.

QUOTE(Grethenn @ 2008 11 07, 19:32)
Patinka smile.gif bet erdves truputi pritruksta kairej smile.gif

Vat erdvės turėčiau dar ir iš kairės, ir iš viršaus. Bet kad išlaikyt formatą, jos reiktų ir apačioj, o ten jau nėr. Nebent kvadratuot.

QUOTE(westa @ 2008 11 07, 19:34)

beje šian kūdroj radau labai gerą postą apie tikras ir netikras nuotraukas  smile.gif

kudriska nuotrauka turi buti
1. j/b ar pasenusios juostos ar crosprocesingo spalvu
4. negalima vaizduoti pauksciu, debesu, sauletekiu, saulelydziu. tai rodo, kad autorius per daug laiko praleidzia ieskodamas ir tykodamas, o per mazai prie fotovoneliubakeliu.
6. rukas, tamsa, prietema, visi monochrominiai rudumo atspalviai laikomi privalumu
8. pageidautina, kad kudriskos nuotraukos autorius kuo reciau komentuotu svetimus darbus. visi parasyti 3 ir 3.5 turi buti anonimiski

Oi, geeras biggrin.gif
kaip tik turiu 1 punkto juostų biggrin.gif, bet užsiiminėju ir 4 punktu, turiu 6 punkto elementų ir 8 - retokai rašau komentarus, tik tiek, kad 3, 3,5 nedėlioju biggrin.gif

QUOTE(westa @ 2008 11 07, 19:41)
Degute šaunus portretukas .. iš karto pamačius jį prisiminiau kažkada kilusias diskusijas temoj dėl ryškumo nebuvimo antroj akyje.. iki šiol neapsisprendžiau ar tai gerai ar nelabai.. bet šioje foto lyg gerai.. gal kiek įžvelgčiau per mažą atstumą tarp fotoaparato ir mergytės.. to atstumo kuris gali iškraipyt kiek veidą.. bet šioje foto jis lyg ant ribos .. o gal ir klystu

Ačiū smile.gif Nu kad nieks čia nesikraipo. 50-tukas apskritai nelinkęs to daryti. O atstumas nebuvo visai minimalus, čia kiek kirpta foto.

o čia irgi portretas:

pažinimas

user posted image
Atsakyti
Degute va ši liux man .. neturiu jokių priekaištų .. nebent čiut čiut apačios daugiau
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 07, 20:18)
Degute va ši liux man .. neturiu jokių priekaištų .. nebent čiut čiut apačios daugiau

Aha, man rankytės irgi trūksta čia. Bet pilnas kadras, netilpo. 50-tuko trūkumas - staigiai nepazoominsi.
Atsakyti
paskutine - vos vos daugiau apacios ir atsizvelgiant i siuzeta spalvu noretusi ax.gif bet su polekiu - patinka.
Atsakyti
dar kelis turiu kadrus

user posted image

o ši panašiai kaip pas Sayonarą Opos berniuko smile.gif

user posted image
Atsakyti