tos baltos vietos fone. ju atsiradimas priklauso nuo ekspozicijos pasirinkimo. tai dazna klaida, kai kadre yra sviesesniu ir tamsesniu objektu.
siuo atveju tavo islaikymas buvo 1/20'', plius dar gan atvira diafragma - 2.8. todel taip ir gavosi. tiek sviesos, kiek galejo patekti per ta laika, buvo per daug sviesiems objektams (langui ar kas ten) ir jie isdege. reiketu trumpinti islaikyma. be to, esant tokiam gan ilgam islaikymui paprastai buna sunku nesujudinti rankos(nebent fotkini nuo stovo), todel nukencia ryskumas (ir sharpinimas tada negelbeja).
QUOTE(Degutė @ 2008 10 29, 20:12)
Dar iš blūdijimų ant piliakalnio prie Trakų:
geras. man patinka tavo 2expo
QUOTE(Duoma @ 2008 10 29, 22:21)
pirma visai nieko. tokia minimalistinė. antra - nuobodi.
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 29, 22:35)
dedu savo savaitgalini bandyma ir laukiu jusu nuomoniu, man si foto patinka, nes jauciu siluma
nejaučiu šilumos. matau tik nekokybę. o ir turinio atžvilgiu nieko įdomaus.
QUOTE(Duoma @ 2008 10 30, 00:27)
gaziulka viską pasakė
dedu savo savaitgalini bandyma ir laukiu jusu nuomoniu, man si foto patinka, nes jauciu siluma
man per ilgas išlaikymas, norisi liepsnos sustingdytos. o šiaip ugnis ir tiek
QUOTE(Duoma @ 2008 10 30, 00:27)
Dedu dar vieną. Kaktusas. Bet man čia kokybė nelabai patinka. Sharpo uždėjau.
pirmųjų kokybė tikrai nebloga, kai pirma kartą pasirodant. man bokštas ir mėnulis norisi vertikalios šių objektų foto. antroji kokybiška, bet nelabai įdomi. tik dangaus raštai puikūs, bet uosto (jei ne pavadinimas) net neužuosčiau iš tokios foto. tikrai jau geriau akcentuoti dangų.
dėl kaktuso - na kaktusas na nekokybiškas, visos šakelės apkraštuotos mėlynai (spalvinės aberacijos). dėl sharpo viskas ok. ryškūs lapeliai. o šiaip tokia foto prasmės nelabai turi. nes be kaktuso nieko ir nematai. šviesa nedėkinga. bet techniniams procesams atidirbinėti ir kaktusai puikiai tinka.
maziau juros buciau emusi ir daugiau dangaus
o kaip dvieju trecdaliu taisykle?
Ir vel lendu i akis su savo bandymu Laukiu komentaru, ypac apie spalvu purvinuma (is tkruju jos purvinos, ar ne? ), sviesa, kompozicija...
...Pabėgsiu į vakarą...
(man paciai lyg ir nepatinka, kalbant ne apie technine puse, kad vaikas bega i tamsa.. tokia kazkokia pesimistine... )
Žužu, man patinka spalva, labai "limpa" tokie atspalviai šiuo metu man prie širdies. Ir šviesa graži. Berniuką man vistik norėtųsi apsukti.
Nepakomentuosiu daugiau foto, nes viskas pakomentuota Kažkoks niūrulys įsibrovė į vidų, nebėra nei minčių nei noro jas įgyvendinti. O fotoaparatas maždaug kas keliasdešimt kadrų staiga užstringa, error 99 ir išsijungia. Tikiuosi, čia kokios atminties kortelės bėda, ne paties fotoaparato.
Nepakomentuosiu daugiau foto, nes viskas pakomentuota Kažkoks niūrulys įsibrovė į vidų, nebėra nei minčių nei noro jas įgyvendinti. O fotoaparatas maždaug kas keliasdešimt kadrų staiga užstringa, error 99 ir išsijungia. Tikiuosi, čia kokios atminties kortelės bėda, ne paties fotoaparato.
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 10 30, 13:17)
Žužu, man patinka spalva, labai "limpa" tokie atspalviai šiuo metu man prie širdies. Ir šviesa graži. Berniuką man vistik norėtųsi apsukti.
Ech kaip gera gauti gera zodeli O vaika apsukt ir man lb norisi, bet.. bandziau flip bet tai viskas apsisuka ir tas pats variantas gaunasi... nors pamenu kazkas rase kad su tais "apsukimais" lb atsargiai reiktu eksperimentuot del zmogaus asimetriskumo (nzn ar aiskiai issireiskiau ta prasme, kad "apsukus" nuotrauka gali pvz but kad zmogaus veido puse ant kurios yra apmgamukas liks be apgamo ir pan)
o del sviesos tai lb ji grazi buvo tik nemoku as dar jos "pagauti". dar psigirsiu vyras stroikese rado kazkoki statyva 1.5m tai man parvilko reiks aiskintis kuriuo galu jis ten kur dedasi
QUOTE(evitafoto @ 2008 10 30, 13:39)
Žūžū, man ir norėtųsi berniuką apsukti Tik apsukti ne nuotrauką, o patį berniuką. T.y. Kad jis eitų į šviesą - būtų apšviestas jo veidukas, ir erdvė būtų priešais vaiką, o ne už jo
Apie spalvas galiu pasakyti, kad man jos nelabai gražios, bet čia jau skonio reikalas
Apie spalvas galiu pasakyti, kad man jos nelabai gražios, bet čia jau skonio reikalas
Vat tą ir turėjau omeny, ne nuotrauką sukti, o pati jos herojų - berniuką. Dėl spalvų - taip, skonio reikalas. Bet aš negaliu atsigėrėti jomis. Man tas nostalgiškas tudeniškas geltonumas kaip 100 katinų nagučių per širdį...
Aš supratau ,merginos, kad ne foto, o vaiką apsukt noriasi todėl ir sakau, kad bandžiau visaip "gelbėt situaciją" bet nuotraukos apvertimas čia negelbsti.. Reiks mokintis, mokintis ir dar kartą mokintis (neseniai skaičiau anekdotą kaip studentai aiškina "mokintis, mokintis ir dar kartą mokintis" pasirodo čia 1 egzamino laikymas ir 2 perlaikymai )
QUOTE(Žūžū @ 2008 10 30, 14:07)
...Pabėgsiu į vakarą...
Na taip, labai norisi apsukti berniuka Taip pat nuotrauka man tamsoka, o spalvos man per geltonos, siek tiek nuemus saturation butu neblogai. Ir matau kokybes trukumu, manau islaikymas buvo per ilgasQUOTE(Gaziulka @ 2008 10 30, 00:39)
Duoma, labiausiai kliuna isdegimai nuotraukoje.
tik apie chromatines aberacijas ( http://lt.wikipedia....tinÄ_aberacija )parašyti, o jau...greituolės bet gi žiauru, g9 ar ne virš štukos kainuoja