Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki visi! Malonu matyti, kad priziuretojai pakeite savo nuomone smile.gif Sveikos sugrize i tema.
Prasau techniniu patarimu siai nuotraukai. Toli ji nuo idealo, zinau. Problema tame, kad "kovoju" su sviesa, o ji man nepasiduoda.

user posted image
Atsakyti
Silwio, menkas iš manes patarėjas, bet kirpčiau kojytes ir truputį vietos dešinės rankos alkūnei palikčiau ir vietoj kelnaičių bandyčiau į kokią paklodę ar pan. įsukt.. O šiaip tai liux bandymas, labai švelniai-mamiškai atrodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 07 lapkričio 2008 - 09:55
sillwio mano akimis per daug glamūro, nepatinka spalva, kažokia pilkai mėlyna odos spalva. šaltoka. kas liečia apšvietimą.. man šiaip viskas visai neblogai, gal tik reikėjo šiek tiek apfvietimo duot iš kairės ( žiūrint į foto), kad kiek prigesint tą šešėlį prie galvos. nors jei būtum kiek kilstelėjęs modelio galvą, būtų ir to užtekę.. beje dėl galvos... man ji per daug nuleista. reikėjo bent plaukus kiek aukščiau prisegt.. nuotraukoj trūksta mamos akių ir pilvuko kontakto.. lyg įžvelgiu šypseną tarp plaukų, bet noriu jos aiškesnės. ir sutinku su Žužu.. juodas rūbelis čia nelabai.. reikėjo pasirinkt ką nors neutralaus, arba iš viso pasielgt drąsiau. modelis super, dirbk, kol gali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 11 06, 19:30)
Beje, o koks kampas butu geras tavo akim ziurint? (cia as apie savo pirma klausiu)

man nepatinka kairė pusė. aš gal bandyčiau kvadratą padaryt g.gif nes dabar man kažkaip labai jau daug visko.

QUOTE(Opa @ 2008 11 06, 19:50)
Viena is nuteistuju  lotuliukas.gif
Einu komentuoti  smile.gif

kad ji tokia realybėj būtų - romantiška biggrin.gif šiaip man visai patinka, bet tas šešėlis gal nelabai ir man žiūrisi.

QUOTE(BN @ 2008 11 06, 21:38)
Kiausini atkartoti, sakai... g.gif Tiesa sakant as bandziau savarankiskai padirbet, bet nieko net perpus padoraus man neiseina...
As dar va ka pagalvojau - kada tai budavo tokie darbai - vinas deda nuotrauka, o kiti bando ja pamatyt ir perdaryt savaip - PS treniruote ar panasiai. As tai visai mielai ka nors is savo paskutiniu atostoginiu duociau, kad man padetumet pamatyt ar ka galima ispausti is ju. Skaitant "daryciau kitaip, kirpciau kitaip" kartais nelabai aisku kas ir kaip... Nu zodziu, minti cia tokia mintiju... (vietoj to kad dirbciau smile.gif )

apie kokį kiaušinį jūs čia visi dabar šnekat g.gif
dėl nuotraukų koregavimo. aš visai norėčiau vėl pabandyt thumbup.gif

QUOTE(Baccardi @ 2008 11 06, 22:01)
Perskaičiau, nusikaliau beskaitydama karsta.gif ir juoko sveiką dozę gavau. Pykit, nepykit, nuotraukų kol kas neturiu, bet niekur neisiu iš pažengusių į jokius nepažengusius  blush2.gif man čia patinka  ax.gif

lotuliukas.gif tai ir sėdėk čia mirksiukas.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 11 06, 22:38)
Sveiki  4u.gif ,
galvojau į kurią temą čia man eit, tai ai galvoju gal į pradžiamokslius jau ir neisiu  biggrin.gif Kiek atitrūkau nuo fotografavimo, bet vakar nusipirkau Jan Bulhak. Švisos estetika, paskaitinėjau, tai taip vėl niežti nagus fotiką išsitraukt smile.gif

kaip ta knyga? verta ją pirkt? mačiau knygyne buvo.

QUOTE(sillwio @ 2008 11 07, 09:44)
Prasau techniniu patarimu siai nuotraukai. Toli ji nuo idealo, zinau. Problema tame, kad "kovoju" su sviesa, o ji man nepasiduoda.

hmm... man kliūna ta alkūnė beveik besiremianti į foto kraštą. ir man vis tik per daug PS. man dabar toks periodas kai norisi ryškumo, aiškaus fokuso doh.gif unsure.gif
bet laikas kaip bėga. pilvukas jau koks didelis wub.gif linkėjimai žmonai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 11 07, 09:44)
Sveiki visi! Malonu matyti, kad priziuretojai pakeite savo nuomone smile.gif Sveikos sugrize i tema.

user posted image

jei turi galimybę, siūlau pabandyti juodą foną, atsegtus džinsus ar kelnes, o ne kelnaites ir pakeltą galvą. Kadangi nuostabus siluetas matosi, tai pabandyk ir prieš šviesos šaltinį pafotkint. Toks ryškus neaptukęs siluetas turėtų nuostabiai žiūrėtis.

aišku, aš darbo studijoje patirties turiu apskritą nulį. Todėl bandyčiau natūralią šviesą, man rodos ji nėštumui labiau tinka. bet neklausyk manęs, aš nepatyrus smile.gif
Atsakyti
sillwio man is apsvietimo kliuna plauku seselis ant veido ir tamsus petys po plaukais. kaip tai ispresti - as tikrai ne specas. bet gal reikejo desiniaja sviesa (veida apsvieciancia) kiek is zemiau paduoti? g.gif glamurai man nekliuna, spalvos kiek siltesnes vos vos norisi geltonesnes. kliuna siuo atveju kelnaites, jos svetimkunis sioje naturalumo foto, bet suprantu ir ju buvimo butinuma siuo atveju, bet tikiu seimos albumui turit ir be ju varianta wink.gif
zodziu trumpai - galvos/plauku/kaklo apsvietimas kliuna siuo atveju, kaip taisyt - neisivaizduoju, man sviesa dar mozolis skaudantis g.gif
ale gi koks simpatiskas pilvukas wub.gif ir toks miniatiurinis, nors terminai ne uz kalnu wub.gif ir kaip bobutes pasakytu - berniukan uznesantis blush2.gif wub.gif
pavydziu tokios foto tavo zmonai biggrin.gif noriu ir as tokio svelnumo iamzinimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 07 lapkričio 2008 - 10:33
sillwio, pritariu visiems kad daugoka PS, tonavimas nelabai, alkūnė per arti krašto, dar tie pabaltavimai prie nuotrakos krašto man nelabai. Nėriniuotų kelnaičių man nesinorėtų - nes dabar matosi švelnumas, laukimas ir susikaupimas, o iš kelnaičių aliuzija į erotiškumą - nesiderina schmoll.gif
Iš tokios nuotraukos sunku vertinti apšvietimą, nes neaišku kas šviesos, o kas PS pasekmė, geriau rodytum minimaliai apdirbtą kadrą.

Smagu kad turi drąsų modelį - daugiau kūrybiškumo, bandymų ir pilveliui pasiekus patį gražumą sulauksime nuostabių nuotraukų smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 07 lapkričio 2008 - 10:38
Labai aciu uz komentarus visiems!!! Pameginsiu perfotografuot ivertindamas patarimus. Problema ta, kad is kaires pasviesta blykste per sketi, is desines - dalinai langas, dalinai reflektorius. Tai matyt ir buvo klaida, nes susimaise i kruva keletas saltiniu su skirtingom spalvinem temperaturom. Fonas ir man nepatinka. Tai tiesiog balta siena. Fonu neturiu, o i profesionalius investuoti kol kas nematau reikalo. Nusipirkau pilkos spalvos didele paklode, kuri priklausomai nuo ekspozicijos gali buti ir balta ir juoda. Zodziu, reikia dar padirbet. Dar karta aciu.

P.S. zmona dekoja uz grazius zodzius jos adresu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 07 lapkričio 2008 - 10:43
QUOTE(bite maja @ 2008 11 07, 10:10)
kaip ta knyga? verta ją pirkt? mačiau knygyne buvo.

kad aš ir dar tiek kiek knygyne pavarčiau, daugiau nelabai pavyko paskaityt unsure.gif Man nebloga pasirodė , nuotraukų ten yra bet nedaug. Pagrinde viskas apie meninę fotografiją ir nedaug apie technikas, aišku viskas apie juostą , apie diaframitas ten nėra biggrin.gif

Sillwio puikus modelis, daugiau ką prie esamų kometarų nėr ką ir pridurti smile.gif
Atsakyti
siilwio apskritai pabandyk padėt PS į šoną.. tokiam modeliui jokių PS nereik.. va mano atveju , kai laukiaus, glamūro turbūt būtų visada per mažai todėl kaip pats sakai keep going smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 07, 11:04)
siilwio apskritai pabandyk padėt PS į šoną.. tokiam modeliui jokių PS nereik..

PS kartais padeda uzmaskuot kai kuriuos fotografo trukumus biggrin.gif Pabandysiu padet.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 11 07, 11:23)
PS kartais padeda uzmaskuot kai kuriuos fotografo trukumus biggrin.gif Pabandysiu padet.

turbūt dėl to kritikos ir buvo nemažai.. apskritai čia panašiai kaip va darai vyrui pietus, su kokiu superiniu padažu.. o jis paima ir užpila viską... kečupu smile.gif .. vietoj tavo modelio aš net būč šiek tiek įsižeidus, kad tiek užglamūrinta buvo. smile.gif

pamąsčiau gal mums vertėtų apie portretus padiskutuot.. pvz mano viena iš bėdų yra portreto kompzicija kai fotografuoji pagrinde tik sakykim žmogaus galvą ir kažkiek pečių.. akyse stovi tik pasinė foto ir tiek .. gal kas kokių pavyzdžių įmestų? ir ties kuria kūno vieta yra geriausiai ,,nupjaut" modelį. kaip su galvos nukarpymais..

na pvz
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
p.s nuotraukos ne mano, iš ineto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 07 lapkričio 2008 - 12:22