Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Na ir prikalbeta per savaite...
Bites paskutine nuotrauka super, ir dar ta pirma miesto industrine labai patiko, Sea_ miegaliukai persikele i avatara labai mielai ziurisi, dar Degutes maciau melsva grozi ir balerinos kojytes uzstrigo.
As per ta laika pailsejau ir apziurejau Michael Kenna fotografijos paroda (patiko be zodziu, dar mintys turi susigulet); buvau ir dar vienos fotografijos parodoj, tai kilo nuodeminga mintis kad ir as taip galeciau biggrin.gif
Paskaitinesiu atidziau kas cia vyksta, ir gal po savaites suaktyvesiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 03, 10:36)

ačiū 4u.gif
tik šitos dvi paskutinės nuorodos rodo tą patį ax.gif
man patrauklesnė atrodo ta galva kur kaip sąnarys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2008 11 02, 22:59)
fotike (Oplympus e520) atsirado užrašas "cf write protect". neleidžia nei foto ištrint, nei perkelt į kompą (tiesiogiai prijungus), nei kortelės skaitytuvas neskaito. tarsi neranda.
kaip nuimt tai, nežinau. skaičiau fotiko instrukciją, tai pataria pajungt prie kompo ir nuimt "protect". bet prijungus prie kompo neaptinka fotoaparato...

Ant kortelės paieškok tokio mažo "pipsiuko" (nežinau kur tiksliai jis CF kortelėje, bet turėtų būti iš šono), kuris garantuotai netyčia yra perjungtas į LOCK poziciją. Perjunk atgal.

QUOTE(peppi @ 2008 11 03, 01:37)
patarimai buvo apie svorį, kad lengvas štatyvas nėr gerai bet per sunkaus irgi netampysi ant kupros - man aktualu kupra biggrin.gif teleportuojuos paprastai dviračiu ar visuomeniniu transportu smile.gif
tada man dar aktualu sulankstyto dydis bei futliaras
svorio manau neviršyti 5 kg tiek dabar, tiek ateityje (o jei...tai tada ir galvosiu...)
žinau, kad kažkokia funkcija kur pritaikyta dar ir filmavimui -  bereikalingas svoris

Papildant galima pasakyti - žiūrėk anglies pluošto ir su padoria galva. Kolona turėtų ne tik reguliuotis, bet ir būti montuojama taip, kad fotoaparatas "kabėtų" po štatyvu. Geriau pirk rimtą iš karto. Perki ilgam, o ir parduoti rimtą daiktą galima rimčiau, jeigu po keleto metų jo nebereikės.
Beja, nuostabus logotipas! Pati sugalvojai?

Sveiki visi. Smagu matyti tiek daug puikių nuotraukų.
Valanda, sveika sugrįžus.
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 11 03, 00:33)
O ND kaip man norisi rolleyes.gif , bet interpretaciniu blush2.gif

Man irgi norisi, nes apkiautau dabar labai... O už tokius žodžius gražius, ačiū, Anasko user posted image

QUOTE(Anasko @ 2008 11 03, 01:04)
Degute  bigsmile.gif  Californija bigsmile.gif  !!! 4u.gif  bis.gif

To ir aš atėjau čia pasakyti. Šaunuolės! Sveikinimai user posted image

QUOTE(Lindra @ 2008 11 03, 12:30)
i techninius ND as, pvz , tiesiog nedristu, o interpretaciniuose ND butu didesnis noras sudalyvaut smile.gif

Na, o kaip be technikos? Interpretacijoms taip pat būtina technika smile.gif

QUOTE(BN @ 2008 11 03, 13:30)
As per ta laika pailsejau ir apziurejau Michael Kenna fotografijos paroda (patiko be zodziu, dar mintys turi susigulet); buvau ir dar vienos fotografijos parodoj, tai kilo nuodeminga mintis kad ir as taip galeciau  biggrin.gif

Kažkada buvau įsimylėjusi Kenna darbus. Dabar įsimylėjimas virto gal amžina ramia meile... O kur Tu buvai? O kokio fotografo dar matei parodą?

P.S. Pamiršau prisiminti, laaabai patiko sillwio foto konkurse. balsavau ir 99,9 proc. buvau tikra, kas autorius. Ne nuojauta - stilius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 03 lapkričio 2008 - 14:27
QUOTE(sillwio @ 2008 11 03, 14:47)
Ant kortelės paieškok tokio mažo "pipsiuko" (nežinau kur tiksliai jis CF kortelėje, bet turėtų būti iš šono), kuris garantuotai netyčia yra perjungtas į LOCK poziciją. Perjunk atgal.

deja sad.gif compact flashai taip nesilockina. nėra pipsiukų ten...

gal kas žinot kokius meistriukus Vilniuje, kurie bent foto išgelbėtų g.gif
Atsakyti
Labas rytas,
ibrendu su sveikinimais Degutei ir Californiagirl drinks_cheers.gif

Bite, liuks tavo foto, labai pralinksmino.

Wyshnia, man patinka tavoji foto, ta svara tokia nuotraukose pas tave stebina.

Anasko, mielas rytinis portretas, as dar su spalvom pazaisciau wub.gif

Naujokai sveiki prisijunge thumbup.gif

Kokia NAMU DARBU tema, pasizadu sudalyvauti smile.gif

Sestadieni turejau progos du broliukus fotografuoti 3 ir 5 metai, tai galiu pasakyti daug sudetingiau nei mergaites doh.gif Buvo tikras issukis, padaryti normaliu kadru, bet labai patiko paskui juos lakstyti biggrin.gif

Peppi, o cia tavo visi darbeliai? labai grazu wub.gif

Atsakyti
Sveikinimai Degutei ir californiagirl 4u.gif

smile.gif aciu uz kritika mano nuotraukai. Daziaugiuosi, kad gavau daug pastebejimu, o is Sansaros ir geru patarimu. Dar kart aciu 4u.gif

Gaziulka, o man visai nieko tos spalvos - nenaturalios, bet tai kas, kazkaip dera mano akiai smile.gif
Anasko, tavaja nuotrauka kirpciau ir daug 4u.gif
Lindra, pirmoji cia visa nuotrauka, ar daug kirpta? Linksmas pypkorius. Uzskaitau i seimos albuma. Patiko tos nuotraukos, kur lapas vandeny, minkstumas, o del kitu tai na bandymai, todel pries kazka rasydama apie jas, noreciau zinoti, ka bandei parodyt ir padaryt mirksiukas.gif
Biteles netvarkinga nuotrauka veza thumbup.gif Ir, kaip vakar issiaiskinom, objektyviai biggrin.gif
Valanda, sveika prazuvele 4u.gif

peppi, nors ir ne kritikai, bet grazuuuuu biggrin.gif

Sea_, parodyk ka nors ax.gif
Atsakyti
Ačiū Wyshnia aciuks.gif

pypkorius - beveik nekirptas, visa nuotrauka, tik apgailestauju/ir apgailestavau, kad ten apšvietimas buvo nei šiokis nei tokis, tad pavyko maždaug nuotaiką sugaut, jis ten taip mielai pozavo, o va nufotkint dorai ir nepavyko biggrin.gif

antra - kur akmenai sudėti vienas ant kito ir iš viršaus fotkinta tiesiog norėjau pažaist (kiek tai sugebu) su apšvietimu blush2.gif vakarinės saulės apšviesta, na tiesiog.. abstrakcija turėjo gautis smile.gif

su lapu dar vieną panašią turiu - gal net įdomesnė, įmesiu smile.gif

vapsvos užpakalis turjo būt ale Rothaus alaus reklama, bet kai nežinai, kas tas Rothaus, tai matyt sunku ir nuspėt biggrin.gif vapsva taip maukė kažkokį skystį, o čia šalia Rothaus užrašyta, tai linksma pasirodė biggrin.gif

5-oji nuotrauka šiaip pasižaidimas... kadangi jau anksčiau buvau įkėlus nuotrauką, kurioje vienas akmenukas ant kito padėtas - tai ana buvo tikrai geresnė.

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 03, 16:17)
Lindra, pirmoji cia visa nuotrauka, ar daug kirpta? Linksmas pypkorius. Uzskaitau i seimos albuma. Patiko tos nuotraukos, kur lapas vandeny,  minkstumas, o del kitu tai na bandymai, todel pries kazka rasydama apie jas, noreciau zinoti, ka bandei parodyt ir padaryt mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2008 11 02, 18:49)
Sveiki visi.
Aciu, kad cia dar esate. Bandysiu po truputi pas jus vel pasibelst.  Pasiilgau senos geros temos. Tikiuosi priimsit atgal ax.gif

jėėė, cioce, parėjai pas mus smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 11 02, 21:27)
suprasiu, jei sudirbsit  lotuliukas.gif nemoku paaiškint, bet esu kažkokioj stadijoj, kurios pati net nemoku įvardint. nebepatinka man tvarkingos nuotraukos pagal visas taisykles...  frusty.gif
user posted image

man patinka spalvos, judesys, bardakėlis..smile.gif
o dėl to, kad nebepatinka tvarkingos foto, tai aš Tau kažkad jau sakiau - maištauji. ir maištauji fainai smile.gif manau, kad tai vienas iš būdų surasti savo stilių. 4u.gif

QUOTE(Lindra @ 2008 11 03, 11:30)
i techninius ND as, pvz , tiesiog nedristu, o interpretaciniuose ND butu didesnis noras sudalyvaut smile.gif

skirtingų ND idėja buvo tokia - naujokams techniniai, o tik vėliau interpretacinai, o ne atvirkščiai. kadangi techniką perprasti lengviau, negu iškart mIAnais užsiiminėt..smile.gif

sillwio, labas. kada pats ką nors parodysi? senai matėm.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 11 03, 01:37)
1. bitele smile.gif pirma tai didelis dėkui už nuorodą smile.gif
2. antra - pamėgink sau atsakyti į klausimą - kiek tau svarbu aplinkinių nuomonė kuomet darai tai, kas tau patinka smile.gif?

1. tikiuos, kad parodysi, ką nors mirksiukas.gif
2. supranti, jei būtų nesvarbu, tai ir nerodyčiau nei čia, nei kūdroj. sėdėčiau sau viena ir grožėčiausi savo nuotraukom lotuliukas.gif

QUOTE(BN @ 2008 11 03, 12:30)
As per ta laika pailsejau ir apziurejau Michael Kenna fotografijos paroda (patiko be zodziu, dar mintys turi susigulet); buvau ir dar vienos fotografijos parodoj, tai kilo nuodeminga mintis kad ir as taip galeciau  biggrin.gif
Paskaitinesiu atidziau kas cia vyksta, ir gal po savaites suaktyvesiu  blush2.gif

welcome back 4u.gif lauksim nuotraukų iš Stambulo mirksiukas.gif Kenos parodos labai pavydžiu. norėčiau pamatyt.

QUOTE(sayonara @ 2008 11 03, 16:50)
o dėl to, kad nebepatinka tvarkingos foto, tai aš Tau kažkad jau sakiau - maištauji. ir maištauji fainai smile.gif manau, kad tai vienas iš būdų surasti savo stilių. 4u.gif

je je.. toks čia ir maištas, kad niekas nesupranta lotuliukas.gif

pabandžiau šiandien pagaut tą nelemtą šviesą. iki galo taip ir nesupratau unsure.gif
nuotraukos turinys ne koks, bet tai geriausias rezultatas, ką pavyko išgaut g.gif
user posted image

Atsakyti
Parodysiu keleta savo bandymu biggrin.gif

Saule per stipriai sviecia, negalim fotografuotis lotuliukas.gif
user posted image

Man si patinka, o jums kaip? nepersviesu?
user posted image

O sios is Halloween sventes:)

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 11 03, 13:47)
Papildant galima pasakyti - žiūrėk anglies pluošto ir su padoria galva. Kolona turėtų ne tik reguliuotis, bet ir būti montuojama taip, kad fotoaparatas "kabėtų" po štatyvu. Geriau pirk rimtą iš karto. Perki ilgam, o ir parduoti rimtą daiktą galima rimčiau, jeigu po keleto metų jo nebereikės.
Beja, nuostabus logotipas! Pati sugalvojai?

Sveiki visi. Smagu matyti tiek daug puikių nuotraukų.
Valanda, sveika sugrįžus.

Tu matai...jis dar ir kabėt gali g.gif oi prisirinksiu čia patarimų - visai susipainiosiu doh.gif
iki šiol naudojau absoliučiai primityvų štatyvą...na kaip dabar suprantu smile.gif įsivaizduoju koks gėris bus dirbti su nauju rolleyes.gif

dėkui, čia tik parašas, pilnas logo toks
user posted image
taip, mano kūdikis smile.gif
senokai jį dariau bet per laiką nenusibodo tai matyt neblogas smile.gif
šiuo metu kuriama mano svetainė, kai startuos - pasigirsiu ko pridirbau biggrin.gif

QUOTE(Sea_ @ 2008 11 03, 15:27)
Peppi, o cia tavo visi darbeliai? labai grazu

mano smile.gif dėkui smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 11 03, 16:17)
peppi, nors ir ne kritikai, bet grazuuuuu biggrin.gif

galima ir kritikuot mirksiukas.gif bet tai, kad pati matau klaideles smile.gif kai kada tiesiog nebūna laiko tinkamai nufotografuoti...

QUOTE(bite maja @ 2008 11 03, 17:07)
1. tikiuos, kad parodysi, ką nors
2. supranti, jei būtų nesvarbu, tai ir nerodyčiau nei čia, nei kūdroj. sėdėčiau sau viena ir grožėčiausi savo nuotraukom

1. aha smile.gif pirmą kartą fotkinau su planu...
2. biggrin.gif yra tiesos...

QUOTE(Sea_ @ 2008 11 03, 17:48)
1. Saule per stipriai sviecia, negalim fotografuotis lotuliukas.gif

2. Man si patinka, o jums kaip? nepersviesu?

3. O sios is Halloween sventes:)

1. maloni šita smile.gif
2. ant ribos bet man patinka
3. pirmoji spalviškai nuostabi, antroji gal jau per daug nesuvokiama
Atsakyti