QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 02, 21:33)
man tai visai stiliova, ir ivairiakrypte ar kaip cia pasakius (seimininkas - i viena puse, sunys - i savo, tos kolonos fone - i priesinga). nu bet specifiniam skoniui, sakyciau
nu va, o ką aš sakiau man čia nereikia jo galvos. man patinka, kad jis mieste su pliažankėm vedžioja savo šunis. ir šunys abu ant tiek skirtingi. tas mažiukas juokingas. o dar š... maišelis rankose
aš gal regresuoju
QUOTE(bite maja @ 2008 11 02, 21:46)
aš gal regresuoju
abejoju.
man tai visai netruksta cia tos galvos - visai nesvarbu kas tas diedas, ir be galvos matosi kas per tipazas. o ta begalvyste gal ji dar labiau nuasmenina, palikdama ne asmeni, bet tipaza. ir net formaliai ziurint - tai nera kzk "neteisingas" kadras. kompoziciskai daugmaz idomus, placiakampis (jei neklystu) savo vietoj - l.graziai siuo atveju sugroja isskirstydamas tas kryptis, rakursas neblogas. apdirbimas ir siuzetas - specifiniam skoniui, ta norejau pasakyt. s.. maiselio nepastebau, bo nezinau, kaip atrodo - kai zinai, tas gal dar cinkelio turinio prasme priduoda, toks baigiamasis akcentas
labas vakaras,
vis dar skaitau fotografavimo teoriją (kažką bandau ir savo fotike pakrapštyt...), paskui planuoju ir prie besimokančių prisijungt. su ND ir tt.
dabar iškilo man didžiulė bėda.
fotike (Oplympus e520) atsirado užrašas "cf write protect". neleidžia nei foto ištrint, nei perkelt į kompą (tiesiogiai prijungus), nei kortelės skaitytuvas neskaito. tarsi neranda.
kaip nuimt tai, nežinau. skaičiau fotiko instrukciją, tai pataria pajungt prie kompo ir nuimt "protect". bet prijungus prie kompo neaptinka fotoaparato...
kai kurias nuotraukas fotike rodo peržiūrėjimui, kai kurias žymi kaip "error". kai jau parodo error, tai tenka net fotiką išjungt.
gal kas buvot susidūrę, kaip galėčiau tai ištaisyt? įtariu, kad problema kortelėje...
jei manot, kad neįmanoma pačiai to ištaisyt, gal rekomenduotumėte vietą patikimą, kur galėtų pataisyt. man labai svarbu neprarasti nuotraukų
vis dar skaitau fotografavimo teoriją (kažką bandau ir savo fotike pakrapštyt...), paskui planuoju ir prie besimokančių prisijungt. su ND ir tt.
fotike (Oplympus e520) atsirado užrašas "cf write protect". neleidžia nei foto ištrint, nei perkelt į kompą (tiesiogiai prijungus), nei kortelės skaitytuvas neskaito. tarsi neranda.
kaip nuimt tai, nežinau. skaičiau fotiko instrukciją, tai pataria pajungt prie kompo ir nuimt "protect". bet prijungus prie kompo neaptinka fotoaparato...
kai kurias nuotraukas fotike rodo peržiūrėjimui, kai kurias žymi kaip "error". kai jau parodo error, tai tenka net fotiką išjungt.
gal kas buvot susidūrę, kaip galėčiau tai ištaisyt? įtariu, kad problema kortelėje...
jei manot, kad neįmanoma pačiai to ištaisyt, gal rekomenduotumėte vietą patikimą, kur galėtų pataisyt. man labai svarbu neprarasti nuotraukų
Bite, o man visai patinka, jauciasi energija, ir dar tokios spalvos. Galvos man nereikia Bet va norisi matyti rotvelerio snuki,bet cia smulkmena. Athletic dept
Sansara, aciu Bijau is vienos puses kad gules tiek pinigu be paskirties, o is kitos puses, jei jau dabar iso 800, ir tai buna kad nepakanka mano 50, kas bus toliau, saldyti fotika iki pavasario as neistversiu Ir is vis, jei kas man pasakytu pernai, kad man Kaledoms reikes blico tikrai mirciau is juoko
O ND kaip man norisi , bet interpretaciniu Kazkaip norisi galvoti, ieskoti, konkuruoti. O naujokai, kas nores gales ismokti ir is interpretaciju, pvz, SP tyliai skaite, dalyvavo, o po to kai dave dzazu, tai ir visi liko uz jos
Sansara, aciu Bijau is vienos puses kad gules tiek pinigu be paskirties, o is kitos puses, jei jau dabar iso 800, ir tai buna kad nepakanka mano 50, kas bus toliau, saldyti fotika iki pavasario as neistversiu Ir is vis, jei kas man pasakytu pernai, kad man Kaledoms reikes blico tikrai mirciau is juoko
O ND kaip man norisi , bet interpretaciniu Kazkaip norisi galvoti, ieskoti, konkuruoti. O naujokai, kas nores gales ismokti ir is interpretaciju, pvz, SP tyliai skaite, dalyvavo, o po to kai dave dzazu, tai ir visi liko uz jos
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 02, 21:58)
tada einu link to, kur manęs nieks nebesupranta ai, kažkokia tokia kvaila būsena, kuri tęsiasi jau keletą mėnesių.
QUOTE(Anasko @ 2008 11 02, 23:33)
Bite, o man visai patinka, jauciasi energija, ir dar tokios spalvos. Galvos man nereikia Bet va norisi matyti rotvelerio snuki,bet cia smulkmena. Athletic dept
ačiū
Papildyta:
QUOTE(Žanė @ 2008 11 02, 22:59)
labas vakaras,
mano Nikonas turi tokį raktą, kuris apsaugo foto nuo ištrynimo. gal pas tave kas nors panašaus nuspausta netyčia yra?
QUOTE(bite maja @ 2008 11 03, 00:49)
mano Nikonas turi tokį raktą, kuris apsaugo foto nuo ištrynimo. gal pas tave kas nors panašaus nuspausta netyčia yra?
yra tas raktas ir pas mane, bet jis neleidžia trint konkrečios foto, bet fotkinti leidžia. o man iš viso nieko neleidžia
QUOTE(Anasko @ 2008 11 03, 00:04)
Degute Californija !!!
P.S. Gaziulka aciu nu jau parasei, kad pati taip nemoki fotografuoti moki, ir moki zymiai geriau
P.S. Gaziulka aciu nu jau parasei, kad pati taip nemoki fotografuoti moki, ir moki zymiai geriau
is pradziu pagalvojau, kad kzk ne toj temoj parasei. paskui susivokiau
fotografuojanciu chebra valdo
p.s. neraisiau, kad nemoku, rasiau, kad buciau norejus ir as taip, bet del kzk priezasciu nepadariau
QUOTE(andriuska @ 2008 11 02, 20:29)
pažiūrėk sergitoje (www.sergita.lt) į benro. nereklamuoju, bet kai pats svarsčiau, tai paėmiau benro (dėl kainos ir dėklo komplekte).
nepamenu, ką ten susisteminto parašė, bet jamant reikia vertinti kiek svorio dėsi ant šatyvo, kokio aukščio tau jo reikia (o čia tai atskira kalba - tos išsitraukiančios štangos patarčiau neskaičiuoti, bo ji neprideda stabilumo, kaip ir tai 3 ar 4 narelių koja - jei rankose nešiosi ir tau reikia jo sudėto trumpesnio - imk 4 narių (bet jie ir brangesni). o jei nenešiosi daug ant kupros - imk 3 ir pastatyti greičiau ir stabilumo gal kiek daugiau). na ir galvą tai patarčiau rutulinę, o ne 3D, jei bendriem tikslam naudosi. jei koks makro ar panorama, kur reikia labai preciziškai nustatyti, tada gal ir 3d.
nepamenu, ką ten susisteminto parašė, bet jamant reikia vertinti kiek svorio dėsi ant šatyvo, kokio aukščio tau jo reikia (o čia tai atskira kalba - tos išsitraukiančios štangos patarčiau neskaičiuoti, bo ji neprideda stabilumo, kaip ir tai 3 ar 4 narelių koja - jei rankose nešiosi ir tau reikia jo sudėto trumpesnio - imk 4 narių (bet jie ir brangesni). o jei nenešiosi daug ant kupros - imk 3 ir pastatyti greičiau ir stabilumo gal kiek daugiau). na ir galvą tai patarčiau rutulinę, o ne 3D, jei bendriem tikslam naudosi. jei koks makro ar panorama, kur reikia labai preciziškai nustatyti, tada gal ir 3d.
aha, na parašysiu gal konkrečiau tai žiūrėk ir išsirinkti lengviau bus susisteminus informaciją
patarimai buvo apie svorį, kad lengvas štatyvas nėr gerai bet per sunkaus irgi netampysi ant kupros - man aktualu kupra teleportuojuos paprastai dviračiu ar visuomeniniu transportu
tada man dar aktualu sulankstyto dydis bei futliaras
svorio manau neviršyti 5 kg tiek dabar, tiek ateityje (o jei...tai tada ir galvosiu...)
žinau, kad kažkokia funkcija kur pritaikyta dar ir filmavimui - bereikalingas svoris
kas yra 3D?
mano pagrindinis naudojimas būtų maždaug toks:
dar ir apie reflektorius ėmiau galvot...o čia jau vystosi į mini studijėlę
šiaip tai dievinu fotografuot still life ir manau tame vystytis
apie kitus žanrus kol kas nemastau
QUOTE(bite maja @ 2008 11 02, 23:49)
tada einu link to, kur manęs nieks nebesupranta ai, kažkokia tokia kvaila būsena, kuri tęsiasi jau keletą mėnesių.
bitele pirma tai didelis dėkui už nuorodą
antra - pamėgink sau atsakyti į klausimą - kiek tau svarbu aplinkinių nuomonė kuomet darai tai, kas tau patinka ?
QUOTE(peppi @ 2008 11 03, 02:37)
patarimai buvo apie svorį, kad lengvas štatyvas nėr gerai bet per sunkaus irgi netampysi ant kupros - man aktualu kupra vimui - bereikalingas svoris
kas yra 3D?
kas yra 3D?
štatyvo svoris beveik nieko bendro neturi su jo stabilumo funkcija. štatyvas turi stovėti, gesinti virpesius, o galva laikyti aparatą tokioj padėtyje, kokioj reikia fotografui. gesini virpesius yra svarbi štatyvo savybė. todėl labai geri yra anglies pluošto kojalių štatyvai (bet kartu ir brangūs....bet lengvi).
jei tu nori fotografuoti tai, ką parodei, tai tau reika atkreipti dėmesį į tokią funkciją, kaip centrinės kolonos pakreipimo funkcija, nes tavo atveju aparatas turi būti horizantalus paviršiuj, o to su jokia galva nepasieksi....tai pridės kainą.
galvos yra rutulinės (kaip dubens sąnarys ) ir su trim rankenėlėm, kurios fiksuoja trim padėtim. t.y. jei nori pakreipti aparatą kuria nors kryptim erdvėje, turi sukioti rankenėles, atlaisvindama ir fiksuodama galvą. o videogalvom svarbu tai, kad būtų galimybė daryti tolygų judesį, todėl jose yra kažkas panašaus į tepalinį amortizatorių, neleidžianti judesiui trūkčioti. fotografavimui visiškai nereikalinga vunkcija.
nuorodos į pvz.
3D http://www.sergita.l...p?productID=621
rutulinė http://www.sergita.l...p?productID=843
su galimybe keisti centrinės kolonos kampą http://www.sergita.l...p?productID=843
o čia tai, ko tau reikia daiktų fotografafimui (ašvaitai nelabai tinka, arba jų reikės laaabai daug): http://www.sergita.l...p?productID=849
QUOTE(Anasko @ 2008 11 02, 23:33)
i techninius ND as, pvz , tiesiog nedristu, o interpretaciniuose ND butu didesnis noras sudalyvaut