Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Srove @ 2008 11 16, 16:59)

aciu
Atsakyti
Rimi akcija - 2 x 250g maskarponės - tik 6 litai! Išeina vinas indelis tik trys litai..

Tiesa, vakar Žirmūnų Rimi nemačiau, bet šiandien apsipirkau Savanorių Hyper Rimi.. Ilgam biggrin.gif Mat galioja iki sausio vidurio..
Atsakyti
Praeita savaitgali gaminau si nuostabu torta ir turiu pasakyti, kad nsutebinau net viena labai patyrusia tortu kepime moteriske is kurios turiu nemazai geru receptu ax.gif Aciu mergynos uz recepta thumbup.gif Dejau kaip kas kas minejo sutirstinta piena bet visa indeli, ir 500 g persiku skonio jogurta, o papuosimui naudojau daug konservuotu persiku, kuriuos idejau dar ir i vidu. Kita karta eksperemntuosiu su kitu skoniu jogurtais bet su persikais buvo labai gaivus skonis wub.gif
Nuotrauka cia blush2.gif
http://public.fotki....-/imgp7534.html
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2009 01 25, 19:37)
Praeita savaitgali gaminau si nuostabu torta

Tortukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2009 01 25, 18:37)
Praeita savaitgali gaminau si nuostabu torta ir turiu pasakyti, kad nsutebinau net viena labai patyrusia tortu kepime moteriske is kurios turiu nemazai geru receptu  ax.gif  Aciu mergynos uz recepta  thumbup.gif  Dejau kaip kas kas minejo sutirstinta piena bet visa indeli, ir 500 g persiku skonio jogurta, o papuosimui naudojau daug konservuotu persiku, kuriuos idejau dar ir i vidu. Kita karta eksperemntuosiu su kitu skoniu jogurtais bet su persikais buvo labai gaivus skonis  wub.gif
Nuotrauka cia  blush2.gif
http://public.fotki....-/imgp7534.html

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif gardziai atrodo
Atsakyti
Aš irgi vakar gaminau.Bet dariau ne iš mascarpone, dariau iš 3 pak smilgos varškytes deserto (su vanile, toks rūžavas indelis 130g) plius pakelio liesos varškės, jogurto dėjau 450g natūralaus be priedų, bet įdėjau daugiau cukraus ir dar vanilinio cukraus dadėjau.citriną vieną su žievele nedidukę ir apelsiną be žievelės - juos dėjau su visais viduriais.želatinos 25g.o pagrindą tai iš "viktorija" sausainių 2 pak ir 1 pak sviesto.Papuošimams talento neturiu, man tik labai norėjos kivio ir riešutų skrudintų, tai taip ir padariau.ten dar yra mangai, bet jie konservuoti, tokie ištižę buvo..dar ananaso konservuoto skiltelė.Tai gavos riebus, bet gaivus (grietinėlės 450g)ir mes jau vienu prisėdimu su vyru surijom pusę beveik.Aš daugiausiai surijau blush2.gif Bet čia dėl to kad šiandien daugiau nieko nevalgiau ir taupiau vietą tortui.Tai čia dar vienas privalumas torto:nuo jo nebūna bloga pavalgius ant tuščio skrandžio, kaip yra su kitais saldumynais, gal dėl to kad daug varškės. Tiesa naparašiau, kad man netilpo į formą, dar dubenį vieną prikroviau masės atskirai.
Nu žinokit tortas yra nuostabus dalykas!
nuotraukos prisegti nepavyko, tai įdedu nuorodą:
http://public.fotki....s/dscn1942.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maumė: 27 sausio 2009 - 15:38
QUOTE(maumė @ 2009 01 27, 16:28)
Aš irgi vakar gaminau.Bet dariau ne iš mascarpone, dariau iš 3 pak smilgos varškytes deserto (su vanile, toks rūžavas indelis 130g) plius pakelio liesos varškės, jogurto dėjau 450g natūralaus be priedų, bet įdėjau daugiau cukraus ir dar vanilinio cukraus dadėjau.citriną vieną su žievele nedidukę ir apelsiną be žievelės - juos dėjau su visais viduriais.želatinos 25g.o pagrindą tai iš "viktorija" sausainių 2 pak ir 1 pak sviesto.Papuošimams talento neturiu, man tik labai norėjos kivio ir riešutų skrudintų, tai taip ir padariau.ten dar yra mangai, bet jie konservuoti, tokie ištižę buvo..dar ananaso konservuoto skiltelė.Tai gavos riebus, bet gaivus (grietinėlės 450g)ir mes jau vienu prisėdimu su vyru surijom pusę beveik.Aš daugiausiai surijau blush2.gif Bet čia dėl to kad šiandien daugiau nieko nevalgiau ir taupiau vietą tortui.Tai čia dar vienas privalumas torto:nuo jo nebūna bloga pavalgius ant tuščio skrandžio, kaip yra su kitais saldumynais, gal dėl to kad daug varškės. Tiesa naparašiau, kad man netilpo į formą, dar dubenį vieną prikroviau masės atskirai.
Nu žinokit tortas yra nuostabus dalykas!
nuotraukos prisegti nepavyko, tai įdedu nuorodą:
http://public.fotki....s/dscn1942.html


Saunuole! As irgi galvojau kada pabandyti ideti paprasta varske, nes tas mascarpone pats is save tortui neduoda ipatingo skonio tik konsistencija. O taip gaunasi ir pigiau ir manau panasaus skonio. Tik varske reikia gerai istrinti tikriausiai?
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2009 01 27, 15:28)
Aš irgi vakar gaminau.


tortukas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nuostabus tortukas, maumė 4u.gif
Atsakyti
ačiū blush2.gif o varškės tai visai netryniau to vieno pakelio, nelabai ji ten tiesa pasakius ir jautės, gal dėl to kad liesa, jei būtų riebi gumuliukais, manau būtų nelabai.Aš dėjau pačią liesiausią ir pigiausią, bet tik pakelį o tos smilgos - tris.Čia sakyčiau gavos toks varškės kremo tortas, į mascarponę gal ir nelabai, tik kad pagal tą receptą..
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2009 01 25, 19:37)
Praeita savaitgali gaminau si nuostabu torta ir turiu pasakyti, kad nsutebinau net viena labai patyrusia tortu kepime moteriske is kurios turiu nemazai geru receptu  ax.gif  Aciu mergynos uz recepta  thumbup.gif  Dejau kaip kas kas minejo sutirstinta piena bet visa indeli, ir 500 g persiku skonio jogurta, o papuosimui naudojau daug konservuotu persiku, kuriuos idejau dar ir i vidu. Kita karta eksperemntuosiu su kitu skoniu jogurtais bet su persikais buvo labai gaivus skonis  wub.gif
Nuotrauka cia  blush2.gif
http://public.fotki....-/imgp7534.html



Gal galėtumėt receptėlį pagal kurį darėt? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sinta: 27 sausio 2009 - 20:44
QUOTE(sinta @ 2009 01 27, 21:44)
Gal galėtumėt receptėlį pagal kurį darėt?  ax.gif  4u.gif



Tai dariau pagal auksciau kas kur rasyta recepteli bet surasau dar karta, kad neieskotum ir su savo papildymais.

Surio mase:
20g. zelatinos uzpiliau nedideliu kiekiu (apie 50ml) salto vandens ir palikau brinkti. Tuo metu sumaisiau su blenderiu viena indeli kondensuoto pieno, 0.5kg mascarpone, 1 citrinos sultys, 500g jogurto (mano atveju buvo persiku skonio). I isbrinkusi zelatina ipiliau dar apie 70-100ml pakainkamai silto vandens ir gerai ismaisiau, kad istirptu zelatina. Sia zelatina piliau i surio mase nuolat maisydama mase su blenderiu. Tada viska idejau i saldytuva. Kol surio mase salo saldytuve, suplakaiu dideli indeli giretineles 35%(ten tikriausiai yra 400 arba 450g). Mase saldytuve pradejo pas mane stingti jau mazdaug po 15-20 min (taip greitai, nes visi produktai buvo naudojami salti is saldyuvo). Tada i sia mase imaisiau giretinele. Paemiau forma kepimui su krastais aukstais ir ant dugno idejau biskvita (savo recepta parasysiu zemiau). Ant biskvito ispiliau mazdaug puse mases ir tada sudejau supjaustytus kubeliais konservuotus persikus (turejau toki standartini indeli konservuotu tik palikau 5 puseles papuosimui). Persikus uzpiliau likusia surio mase ir viska idejau i saldytuva. Puosiau jau po valandikes tai virsus bent jau buvo gerai sustinges. O seip valgem tik kita diena nors rasoma kad pakaktu ir 4 val.
Biskvitas:
2 kiausiniai (atskirti trynius ir baltymus suplakti), 4 saukstai vanilinio cukraus, 3 saukstai miltu, 1 saukstas krakmolo, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, augalinis aliejus 2 saukstai, vanduo 1,5 sauksto. Cia surasyta butent nestoram (apie 1 cm storio) 1 biskvitui jei kepti standartinio dydzio formoje.
Ir viena maza paslaptis: jei norite papuosti torta su plakta grietinele, idekite i ja pries suplakant FIX grietineles standiklo (500 ml grietineles reikes 2 pakeliu FIX). Tada ispaustos geles ar kitas arnamentas nepakeis savo formos ir neisleis skysciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biriusa: 27 sausio 2009 - 21:47