Pyragas su maskarpone
INGREDIENTAI:
B i s k v i t u i:
2 kiaušinių,
50 g cukraus,
1 šaukšto su kaupu miltų,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo.
R a b a r b a r ų sluoksniui:
1-1,5 l nuluptų ir supjaustytų rabarbarų,
200 g cukraus,
2 nubrauktų šaukštų želatinos.
M a s k a r p o n ė s sluoksniui:
200 g maskarponės sūrio,
250 g grietinės,
6 šaukštų cukraus,
vanilinio cukraus,
1 nubraukto šaukšto želatinos,
60 g juodojo šokolado.
GAMINIMAS:
Želatiną išbrinkinkite. Paruoškite biskvitą. kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi iki purumo. Suberkite persijotus su krakmolu miltus, gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.
Kepkite 10-12 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Supjaustytus rabarbarus su cukrumi suberkite į puodą ir užvirinkite. Virkite kelias minutes, kol ištirps cukrus ir rabarbarai suminkštės. Nukaiskite ir nupilkite apie 100 ml susidariusio sirupo, atvėsinkite. Į likusią` masę supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite, atvėsinkite
Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Įmaišykite ištirpintą želatiną ir susmulkintą šokoladą. Rabarbarų sirupu apšlakstykite biskvitą. Ant jo uždėkite rabarbarų masę, ant viršaus - maskarponės masę. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.