QUOTE(Raganėlė @ 2008 11 14, 11:30)
sveikos skaniojo torciuko gamintojos,
gal galit visa recepta parasyt, nes ziuriu nuo pirmos temos jis jau tiek modernizuotas, kad nebeatseku galu, vietoj ko kondencuotas dedamas ir t.t.?
vien zodziu buciau labai dekinga, uz pilna recepta, ir beje labai graziai torto krastai atrodo, pasidalinkit technologija
aciu
As paprastai dariau, dejau kondensuoto nevisa indeli, bet mazai liko
, ispaudziau pora citrinu sulciu,maskarpones puse kg., jogurto lieso puse indelio ir kivinio puse indelio(viso 0,5 ltr.)issukau su miksteriu, grietineles 400 gr. iki standumo isplakiau.I mase, dar be grietineles, supyliau silta zelatina plona srovele, intensyviai maisydama mase(zelatinos dejau pusantro sauksto ir uzpuliau saltu vandeniu, kad isbrinktu, bet, kai ji pradejo daugintis
, issigandau, kad bus per daug ir dali nuemiau, bet nepasakysiu tiksliai kiek, is akies).Kai truputi mase pradejo trauktis, imaisiau isplakta grietinele, supyliau i forma ir viskas atrodo
Ai dar as sudejau visa litra koservuotu asorti vaisiu, mazdaug per viduri.Idejau i saldytuva ir kai pradejo stingti paemiau sauksta, salotoms(kur trys isemos tokios yra) ir aplink forma su tuo saukstu apvaziavau
kad butu grioveliai ir galeciau supilti zelatina spalvota ir granatu sekliukes.Ant pakrasciuko pasilikau grietineles siek tiek plaktos ir uzspaudziau bokstukus ir viskas.Sonus tai prispaudziau su kokoso drozlem, nes man gavosi viena, kita skylutes nuo vaisiu, tai tik plonai apsukau peiliu su grietinele, kad prikibtu kokosas ir viskas