Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... verysad.gif Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 06, 10:21)
Mano savaitgalio mascarponės tortukas tirpstantis burnoje

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 14, 20:30)
O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... verysad.gif  Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..

Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis. verysad.gif
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 16 rugpjūčio 2011 - 14:18
QUOTE(Liusii @ 2011 07 21, 14:12)
o kaip paziureti jo tikslu recepta? ten kazkokiu registraciju reikia  unsure.gif gal jus galit cia parasyt?  ax.gif


tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas


Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 08 16, 15:17)
Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis.   verysad.gif
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.


Niekad taip negirdėjau... g.gif Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū bigsmile.gif

Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktukė: 16 rugpjūčio 2011 - 22:14
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 23:11)
Niekad taip negirdėjau... g.gif  Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū bigsmile.gif

Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?

Reikia įmaišyti į želatinos tirpalą apšilusį kremą kol želatina dar nepradėjusi tirštėti, nes jei jau ji pradėjo tirštėti — tai jau bus guzeliai įmaišius kremo. Jei jau želatina ėmė tirštėti, iš bėdos ją reikia vėl vos vos pašildyti ir atvėsinti, stebint, kad vėl neimtų tirštėti. Bet su kiekvienu nauju pašildymu teigiama, kad jos stingdymo savybės silpnėja. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 19:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Skanaus!

Esu porą kartų gaminusi. Man tai labai skanu ir gan greitai padaroma. Patiko ir draugams kas ragavo :super
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViduxKLP: 21 rugpjūčio 2011 - 07:48
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame.  Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!

Šis-nuostabus!Nuolat jį darau,visom įmanomom progom ir dar užsakymų gaunu,kad padaryčiau thumbup.gif Tik bent jau mano nuomone,reik naudot tik Selgos sausainius be priedų,nes pvz.Gaidelis turi tokį savitą prieskonį,kuris ten visai netinka unsure.gif O bendrai paėmus tortas-idealus.Kai kam iš draugių nesigavo padaryt,bet man dar nei karto nebuvo nepasisekę padaryt,o dariau jį gal jau 15 kartų doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame.  Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!

O kondensuotas pienas su cukrumi ar tiesiog tas nesaldus?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Saldus sutirštintas kondensuotas pienas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 22:11)
:

Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?



nedarykit klaidos......neleiskit želatinai atvėsti pilnai...ysivaizduokit kremas šaltokas,želatina atvėsusi...supilat ir per greitai sutraukia želatina....todėl gaunasi tokie siuliukai ir gumuliukai...želatina ištirpinas ir iš karto pilkit y krema-bus viskas gerai...žinoma ne verdančia,bet ir neatšaldykit-tegul buna normaliai tokia šilta.....


o dėl temperaturu skirtumo-tai galioja maišant grietinėlę su sviestiniu kremuku....va tada reikia stengtis ,kad temperaturos butu vienodos.....
tai tiek...sėkmės
Atsakyti
atnesu savo savaitgali daryta mascarponini torta.
Pertepimas grietinele + mascarpone ir cukrus, o biskvita sulaisciau konservuoto ananaso tuo skysciu ir biskvita apdejau griezineliais ananaso. Kas valge labai gyre, bet man kazko truko g.gif gal daugiau ananaso reikejo unsure.gif Puosyba pradedanciosios, tai del broku nepykit blush2.gif
user posted image
Atsakyti