O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 06, 10:21)
Mano savaitgalio mascarponės tortukas tirpstantis burnoje
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 14, 20:30)
O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..
Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis.
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
QUOTE(Liusii @ 2011 07 21, 14:12)
o kaip paziureti jo tikslu recepta? ten kazkokiu registraciju reikia gal jus galit cia parasyt?
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.
Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Skanaus!
QUOTE(Letune @ 2011 08 16, 15:17)
Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis.
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
Niekad taip negirdėjau... Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū
Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 23:11)
Niekad taip negirdėjau... Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū
Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
Reikia įmaišyti į želatinos tirpalą apšilusį kremą kol želatina dar nepradėjusi tirštėti, nes jei jau ji pradėjo tirštėti tai jau bus guzeliai įmaišius kremo. Jei jau želatina ėmė tirštėti, iš bėdos ją reikia vėl vos vos pašildyti ir atvėsinti, stebint, kad vėl neimtų tirštėti. Bet su kiekvienu nauju pašildymu teigiama, kad jos stingdymo savybės silpnėja.
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 19:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Skanaus!
Tikrasis receptas
Skanaus!
Esu porą kartų gaminusi. Man tai labai skanu ir gan greitai padaroma. Patiko ir draugams kas ragavo :super
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.
Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Skanaus!
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.
Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Skanaus!
Šis-nuostabus!Nuolat jį darau,visom įmanomom progom ir dar užsakymų gaunu,kad padaryčiau Tik bent jau mano nuomone,reik naudot tik Selgos sausainius be priedų,nes pvz.Gaidelis turi tokį savitą prieskonį,kuris ten visai netinka O bendrai paėmus tortas-idealus.Kai kam iš draugių nesigavo padaryt,bet man dar nei karto nebuvo nepasisekę padaryt,o dariau jį gal jau 15 kartų
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.
Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Skanaus!
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.
Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Skanaus!
O kondensuotas pienas su cukrumi ar tiesiog tas nesaldus?
Aciu
Saldus sutirštintas kondensuotas pienas
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 22:11)
:
Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
nedarykit klaidos......neleiskit želatinai atvėsti pilnai...ysivaizduokit kremas šaltokas,želatina atvėsusi...supilat ir per greitai sutraukia želatina....todėl gaunasi tokie siuliukai ir gumuliukai...želatina ištirpinas ir iš karto pilkit y krema-bus viskas gerai...žinoma ne verdančia,bet ir neatšaldykit-tegul buna normaliai tokia šilta.....
o dėl temperaturu skirtumo-tai galioja maišant grietinėlę su sviestiniu kremuku....va tada reikia stengtis ,kad temperaturos butu vienodos.....
tai tiek...sėkmės
atnesu savo savaitgali daryta mascarponini torta.
Pertepimas grietinele + mascarpone ir cukrus, o biskvita sulaisciau konservuoto ananaso tuo skysciu ir biskvita apdejau griezineliais ananaso. Kas valge labai gyre, bet man kazko truko gal daugiau ananaso reikejo Puosyba pradedanciosios, tai del broku nepykit
Pertepimas grietinele + mascarpone ir cukrus, o biskvita sulaisciau konservuoto ananaso tuo skysciu ir biskvita apdejau griezineliais ananaso. Kas valge labai gyre, bet man kazko truko gal daugiau ananaso reikejo Puosyba pradedanciosios, tai del broku nepykit