QUOTE(airius @ 2011 05 27, 14:50)
Ziurint pagal koki recepta darai
na tarkim sis...
ir jei maskarpone suris daromas namuose.
cia dedama kondensuotas pienas,bet ar uztenka saldumo vien nuo kondensuoto pieno?
MASKARPONE TORTAS
Surio mase:
20g. zelatinos uzpiliau nedideliu kiekiu (apie 50ml) salto vandens ir palikau brinkti. Tuo metu sumaisiau su blenderiu viena indeli kondensuoto pieno, 0.5kg mascarpone, 1 citrinos sultys, 500g jogurto (mano atveju buvo persiku skonio). I isbrinkusi zelatina ipiliau dar apie 70-100ml pakainkamai silto vandens ir gerai ismaisiau, kad istirptu zelatina. Sia zelatina piliau i surio mase nuolat maisydama mase su blenderiu. Tada viska idejau i saldytuva. Kol surio mase salo saldytuve, suplakaiu dideli indeli giretineles 35%(ten tikriausiai yra 400 arba 450g). Mase saldytuve pradejo pas mane stingti jau mazdaug po 15-20 min (taip greitai, nes visi produktai buvo naudojami salti is saldyuvo). Tada i sia mase imaisiau giretinele. Paemiau forma kepimui su krastais aukstais ir ant dugno idejau biskvita (savo recepta parasysiu zemiau). Ant biskvito ispiliau mazdaug puse mases ir tada sudejau supjaustytus kubeliais konservuotus persikus (turejau toki standartini indeli konservuotu tik palikau 5 puseles papuosimui). Persikus uzpiliau likusia surio mase ir viska idejau i saldytuva. Puosiau jau po valandikes tai virsus bent jau buvo gerai sustinges. O seip valgem tik kita diena nors rasoma kad pakaktu ir 4 val.
Biskvitas:
2 kiausiniai (atskirti trynius ir baltymus suplakti), 4 saukstai vanilinio cukraus, 3 saukstai miltu, 1 saukstas krakmolo, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, augalinis aliejus 2 saukstai, vanduo 1,5 sauksto. Cia surasyta butent nestoram (apie 1 cm storio) 1 biskvitui jei kepti standartinio dydzio formoje.
Ir viena maza paslaptis: jei norite papuosti torta su plakta grietinele, idekite i ja pries suplakant FIX grietineles standiklo (500 ml grietineles reikes 2 pakeliu FIX). Tada ispaustos geles ar kitas arnamentas nepakeis savo formos ir neisleis skysciu.