Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(airius @ 2011 05 27, 14:50)
Ziurint pagal koki recepta darai ax.gif

na tarkim sis...
ir jei maskarpone suris daromas namuose.
cia dedama kondensuotas pienas,bet ar uztenka saldumo vien nuo kondensuoto pieno?

MASKARPONE TORTAS

Surio mase:
20g. zelatinos uzpiliau nedideliu kiekiu (apie 50ml) salto vandens ir palikau brinkti. Tuo metu sumaisiau su blenderiu viena indeli kondensuoto pieno, 0.5kg mascarpone, 1 citrinos sultys, 500g jogurto (mano atveju buvo persiku skonio). I isbrinkusi zelatina ipiliau dar apie 70-100ml pakainkamai silto vandens ir gerai ismaisiau, kad istirptu zelatina. Sia zelatina piliau i surio mase nuolat maisydama mase su blenderiu. Tada viska idejau i saldytuva. Kol surio mase salo saldytuve, suplakaiu dideli indeli giretineles 35%(ten tikriausiai yra 400 arba 450g). Mase saldytuve pradejo pas mane stingti jau mazdaug po 15-20 min (taip greitai, nes visi produktai buvo naudojami salti is saldyuvo). Tada i sia mase imaisiau giretinele. Paemiau forma kepimui su krastais aukstais ir ant dugno idejau biskvita (savo recepta parasysiu zemiau). Ant biskvito ispiliau mazdaug puse mases ir tada sudejau supjaustytus kubeliais konservuotus persikus (turejau toki standartini indeli konservuotu tik palikau 5 puseles papuosimui). Persikus uzpiliau likusia surio mase ir viska idejau i saldytuva. Puosiau jau po valandikes tai virsus bent jau buvo gerai sustinges. O seip valgem tik kita diena nors rasoma kad pakaktu ir 4 val.
Biskvitas:
2 kiausiniai (atskirti trynius ir baltymus suplakti), 4 saukstai vanilinio cukraus, 3 saukstai miltu, 1 saukstas krakmolo, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, augalinis aliejus 2 saukstai, vanduo 1,5 sauksto. Cia surasyta butent nestoram (apie 1 cm storio) 1 biskvitui jei kepti standartinio dydzio formoje.
Ir viena maza paslaptis: jei norite papuosti torta su plakta grietinele, idekite i ja pries suplakant FIX grietineles standiklo (500 ml grietineles reikes 2 pakeliu FIX). Tada ispaustos geles ar kitas arnamentas nepakeis savo formos ir neisleis skysciu.
Atsakyti
Mano savaitgalio mascarponės tortukas tirpstantis burnoje
user posted image
user posted image
Atsakyti
Gal man kas paaiškins,kodėl kai supyliau ištirpintą želatiną į mascarponės masę,man pradėjo traukti gumuliukais?lygtai atvėsusi buvo želatina.Ačiū.Bet skoniui nepakenkė blush2.gif
Atsakyti
Galiu pasakyti kaip darau, nes ir man buvo tokia problema. Lyg ir nemaišė, bet nepatogu kažkaip. Tai va. Ištirpusią želatiną vėl pašildau, ją pilu į pašildytą grietinėlę ir suplaku mikseriu. Vienodoj temperatūroj abi susiriša ir jokių burbuliukų nebūna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienia: 06 birželio 2011 - 16:13
O pašildyta grietinėlė susiplaka?
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 07, 11:15)
O pašildyta grietinėlė susiplaka?

Ne, taip galima tik sviesta suplakti, reikia atsaldyt, geriau per nakti, tada gali plakt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 06, 14:50)
Gal man kas paaiškins,kodėl kai supyliau ištirpintą želatiną į mascarponės masę,man pradėjo traukti gumuliukais?lygtai atvėsusi buvo želatina.Ačiū.Bet skoniui nepakenkė blush2.gif

Tie guziukai labai erzina-tai sušokusi želatina. Man taip irgi buvo nutikę, irgi atrodė, kad želatina atšąlusi, bet vis tik želatinos ir masės, į kurią pili, temperatūros turi būti vienodos. Todėl atšalusią grietinėlę (arba maskarponės masę taip pat) iš anksto išplaku ir laikau ją ant stalo, kad ji sušiltų, o želatiną atvėsinu— taip jų temperatūros suvienodėja. Ir dar: reikia ne želatiną įmaišyti į masę, o atsiskyrus ketvirtadalį masės iš akies, po vieną šaukštą per kokius keturis kartus įmaišyti masę į želatiną, o tik tada želatinos mišinį sumaišyti su likusia mase. Išbandyta. Taip patarė profesionalė Glacee.
QUOTE(pienia @ 2011 06 06, 17:13)
Galiu pasakyti kaip darau, nes ir man buvo tokia problema. Lyg ir nemaišė, bet nepatogu kažkaip. Tai va. Ištirpusią želatiną vėl pašildau, ją pilu į pašildytą grietinėlę ir suplaku mikseriu. Vienodoj temperatūroj abi susiriša ir jokių burbuliukų nebūna biggrin.gif

Tai tik gelbstintis iš bėdos būdas.Aš truputį pašildžiau gatavą mišinį su gumuliukais Bet kartais antrą kartą šildant mišinį su želatina jis sunkiai stingsta.

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 07, 11:15)
O pašildyta grietinėlė susiplaka?



QUOTE(airius @ 2011 06 07, 17:49)
Ne, taip galima tik sviesta suplakti, reikia atsaldyt, geriau per nakti, tada gali plakt 4u.gif

Norint nesuplakti sviesto, grietinėlė plakama ne aukštesnės kaip 8 laipsnių temperatūros.
Atsakyti
Gal žinot kodėl braškės, vynuogės pavandenijo, ir ką daryt kad to išvengti? Skoniui nepakenkė, tik vaizdui
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 22, 15:10)
laaaabai skanus sūrio tortas iš Saulėtos virtuvės su mascarpone, kond. pienu, migdolais, medumi....

user posted image

o kaip paziureti jo tikslu recepta? ten kazkokiu registraciju reikia unsure.gif gal jus galit cia parasyt? ax.gif
Atsakyti
[quote=Dianaaa1215,2011 06 06, 14:50]
Gal man kas paaiškins,kodėl kai supyliau ištirpintą želatiną į mascarponės masę,man pradėjo traukti gumuliukais?lygtai atvėsusi buvo želatina.Ačiū.Bet skoniui nepakenkė blush2.gif
)_______________________
Nežinau kodėl taip nutiko, gal peršildyta g.gif .
Niekad taip nepasitaikė. aš maskarpone išsuku su grietinele, trupuciu van.cukraus, kartais patarkuota citrinos zievele, po to plakant mikseriu palaipsniui supilu tirpintą želatina.

Labai mėgstam tortukus au mascarpone arba ricotta. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2011 07 19, 07:46)
Gal žinot kodėl braškės, vynuogės pavandenijo, ir ką daryt kad to išvengti? Skoniui nepakenkė, tik vaizdui

Kad nepavandenytu uogos, as asmeniskai virsu su spec tortu zele paglazuruoju, ir grazu ir naudinga, vadinasi "tortenguss" Dr. Oetker firmos, buna ir skaidriu ir bespalviu ir su skoniu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Minna @ 2011 07 28, 08:47)
Kad nepavandenytu uogos, as asmeniskai virsu su spec tortu zele paglazuruoju, ir grazu ir naudinga, vadinasi "tortenguss" Dr. Oetker firmos, buna ir skaidriu ir bespalviu ir su skoniu wub.gif

Kada? nes aš užpilu sūrio masę, dedu šaldytuvan 10 minučių, ištraukiu dar nepilnai apstengusį ir dėliuoju įspausdama tas uogas.
"tortenguss" tepti prieš dedant uogas ar po?
Atsakyti