Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(ELlJA @ 2011 05 15, 17:56)
Letune, pagal kurį receptą darėte, nes čia lyg keletas buvo nurodyta. Ačiū  4u.gif

Pagal šį:
naminė mascarpone
Aš žiūrėjau, kad grietinėlė kai įkaito iki 80-90 laipsnių, tada ir toliau nuolat maišant (gal per 15-20 min), įpyliau citrinos sulčių. Jų į 300g grietinėlės pyliau 1 valg š. ir dar pakaitinau kelias minutes. Man patogu buvo maišyti su silikonine mentele, po truputį nubraukiant ant dubens sienelių nusėdančią grietinėlę. Po to iškėlus dubenį su grietinėle iš vandens vonelės, atvėsinau ją pilnai ir tada supyliau į triguba marle išklotą sietelį, uždengiau ir padėjau į šaldytuvą nakčiai-gal 12 val. man iš jos neišbėgo jokio skysčio— tik truputį parasojo dubenėlis po sieteliu ir marlė buvo įsįgėrusi pasukų. Aš merliuką įtiesiau sudrėkintą vandeniu— tai labai gražiai išsivertė iš jo gatava mascarponė thumbup.gif. Sėkmės, kas darysite—tikrai labai paprasta ir rezultatas puikus. Netikėjau, kad taip gerai gausis pirmą kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 16 gegužės 2011 - 16:29
QUOTE(Letune @ 2011 05 16, 17:27)
Pagal šį:
naminė mascarpone
Aš žiūrėjau, kad grietinėlė kai įkaito iki 80-90 laipsnių, tada ir toliau nuolat maišant (gal per 15-20 min), įpyliau citrinos sulčių. Jų į 300g grietinėlės pyliau 1 valg š. ir dar pakaitinau kelias minutes. Man patogu buvo maišyti su silikonine mentele, po truputį nubraukiant ant dubens sienelių nusėdančią grietinėlę. Po to iškėlus dubenį su grietinėle iš vandens vonelės, atvėsinau ją pilnai ir tada supyliau į triguba marle išklotą sietelį, uždengiau ir padėjau į šaldytuvą  nakčiai-gal 12 val. man iš jos neišbėgo jokio skysčio— tik truputį parasojo dubenėlis po sieteliu ir marlė buvo įsįgėrusi pasukų. Aš merliuką įtiesiau sudrėkintą vandeniu— tai labai gražiai išsivertė iš jo gatava mascarponė  thumbup.gif. Sėkmės, kas darysite—tikrai labai paprasta ir rezultatas puikus. Netikėjau, kad taip gerai gausis  pirmą kartą.

Aciu, issisaugojau, bandysiu...tiesa o ta karsti 80-90 laipsniu matavot su kuo nors ar tiesiog taip sakot, na nedavirus tokia temp turetu but
Atsakyti
Bandžiau aš vakar,bet man nelabai gavosi.Biški per daug jaučiasi rūgštelė ir kai supyliau į sietelį,aišku išklota marle,tai daugiau nei pusę išbėgo.Ryte pasižiūrėjus šaldytuve ta likusi masė tai buvo geros konsistencijos,bet ta kuri prabėgo ir liko poskystė.Nežinau gal dar reiks bandyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 05 16, 23:57)
Aciu, issisaugojau, bandysiu...tiesa o ta karsti 80-90 laipsniu matavot su kuo nors ar tiesiog taip sakot, na nedavirus tokia temp turetu but

Bandžiau matuoti su termometru

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 25, 12:14)
Bandžiau aš vakar,bet man nelabai gavosi.Biški per daug jaučiasi rūgštelė ir kai supyliau į sietelį,aišku išklota marle,tai daugiau nei pusę išbėgo.Ryte pasižiūrėjus šaldytuve ta likusi masė tai buvo geros konsistencijos,bet ta kuri prabėgo ir liko poskystė.Nežinau gal dar reiks bandyti g.gif

Gal kiek ir man rūgštelė jautėsi, bet tai man netrukdė. O gal per trumpai kaitinot? Nes kaitinat jau turi matytis, kad ji kiek patirštėjo ir pradeda vis maišant ant sienelių indo nusistoti. Manau kitą kartą pavyks geriau. biggrin.gif
Atsakyti
Taip.aš bijojau perkaitinti ir nesulaukiau kol pradės tirštėti ax.gif
Atsakyti
Vakar vėl bandžiau daryti mascarponę ir viskas gavosi gerai thumbup.gif Išvada;praeitą sykį buvo nelabai švieži grietinėlė,buvo likusi 1 diena iki relizacijos pabaigos.O šį kartą tik įpylus citr. sulčių tuoj sutirštėjo masė.Iš 200 gr grietinėlės gavosi 130 g mascarponės.Paskaičiavau,pas mus Norfoje mascarponės 250 g. indukas kainuoja 5,99.o jei aš norėčiau gauti 250 g man gaunasi 5,75,neskaitant darbo.Taigi jei tokia kaina yra pirkti - daryti nelabai apsimoka,aišku esu mačiusi Maximoje kainuoja 8 lt su kapeikom,tada jo.apsimoka daryti.Tokia mano išvada blush2.gif
Atsakyti
nesuprantu verysad.gif g.gif
namine maskarpone gaunasi nesaldi,maskarpones torte i ta mase cukraus nededama,tai kaip cia taip? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziaugsmelis7x7: 27 gegužės 2011 - 12:05
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 05 27, 13:04)
nesuprantu verysad.gif  g.gif
namine maskarpone gaunasi nesaldi,maskarpones torte i ta mase cukraus nededama,tai kaip cia taip? g.gif

Ziurint pagal koki recepta darai ax.gif
Atsakyti
Aš kaupiuosi kitam savaitgaliui daryti tortą su mascarpone ax.gif , o centruose braškių yra šviežių?
Atsakyti
Ar nieko,jei treciadieni pirkciau braskes, sestadieniniam tortui
Atsakyti
Maximoje mascarponė 500gr - 8,99 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 27, 15:39)
Aš kaupiuosi kitam savaitgaliui daryti tortą su mascarpone ax.gif , o centruose braškių yra šviežių?

turguj tai tikrai yra, nuo 6,5 Lt/kg

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 31, 09:25)
Maximoje mascarponė 500gr - 8,99 ax.gif

kaip tik dukriukas užsiprašė maskarponinio torto gimtadieniui rolleyes.gif
Atsakyti