QUOTE(ELlJA @ 2011 05 15, 17:56)
Letune, pagal kurį receptą darėte, nes čia lyg keletas buvo nurodyta. Ačiū
Pagal šį:
naminė mascarpone
Aš žiūrėjau, kad grietinėlė kai įkaito iki 80-90 laipsnių, tada ir toliau nuolat maišant (gal per 15-20 min), įpyliau citrinos sulčių. Jų į 300g grietinėlės pyliau 1 valg š. ir dar pakaitinau kelias minutes. Man patogu buvo maišyti su silikonine mentele, po truputį nubraukiant ant dubens sienelių nusėdančią grietinėlę. Po to iškėlus dubenį su grietinėle iš vandens vonelės, atvėsinau ją pilnai ir tada supyliau į triguba marle išklotą sietelį, uždengiau ir padėjau į šaldytuvą nakčiai-gal 12 val. man iš jos neišbėgo jokio skysčio tik truputį parasojo dubenėlis po sieteliu ir marlė buvo įsįgėrusi pasukų. Aš merliuką įtiesiau sudrėkintą vandeniu tai labai gražiai išsivertė iš jo gatava mascarponė . Sėkmės, kas darysitetikrai labai paprasta ir rezultatas puikus. Netikėjau, kad taip gerai gausis pirmą kartą.