Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

Nu bandžiau aš tą naminę mascarponę bigsmile.gif . Kaip pirmam kartui gal ir neblogai.

Pirmiausia, receptas nėra tikslus. Toks pasakymas kaitinti grietinėlę 15 min. man nieko nesako, todėl, kad pirmam kartui gaminau iš pusės normos, t.y. 250 ml. grietinėlės.
Tada greit pagooglinau ir radau info, kad 36 % grietinėlę (ten rašoma, kad tinka 25% riebumo) kaitinti iki 90 laipsnių ir tada pilti rūgštį, kad sutrauktų. Pagal ten pateiktas normas, man reikėjo puse šaukšto citrinos sulčių, bet aš pyliau pilną didelį šaukštą citrinos sulčių. Kai grietinėlė pradėjo tirštėt, tada atvėsinusi ją, kaip nurodyta recepte, turėjau nukošti per marlę. Nežinau ar ji turėjo gautis tirštesnė, ar kaip nes man per tą keturgubą marlę viskas išbėgo į bliūdą. Nu tai aš tą visą masę į šaldytuvą ax.gif . Po 12 val. ji jau buvo gerokai apstengusi, manyčiau būčiau laikiusi, kaip nurodyta 24 val, būtų sustengusi visiškai, bet jau buvau susiruošusi lipdyt torčiuką, tai nebuvo kada laukt. Tai į masę dėjau puse normos pirktinės mascarpones, puse naminės. Tortas gavosi TOBULAS, net dabar tą skonį burnoje jaučiu blush2.gif

Čia pagal kiekvienos šeimininkės įgūdžius manau ir sėkmė priklauso. Aš saldumynų seniau negamindavau, tik neseniai labai pamėgau visokius tortus lipdyt, tai manau iš kokio trečio karto turėtų ir mascarpone tobula gautis. Tik niekur nerandu kiek tiksliai tos rūgšties pilt.
Atsakyti
Norejau paklausti, dariusiu namuose maskarpone ax.gif Kiek gaunasi mascarpones surio is 500 ml. grietineles? Kazi, apsimoka namie darytis? ax.gif
Atsakyti
Dar nedariau namuose mascarponės, bet ruošiuosi smile.gif

QUOTE(Reduke27 @ 2011 03 27, 13:29)
Norejau paklausti, dariusiu namuose maskarpone  ax.gif  Kiek gaunasi mascarpones surio is 500 ml. grietineles? Kazi, apsimoka namie darytis?  ax.gif


Anot gaminusių komentarų iš 500 ml. grietinėlės gaunasi apie 350 - 400 g. mascarponės.
Atsakyti
Vilioke,jei kada bandysi daryti mascarponę,parašyk sudėtį gramais ir kaip gavosi.ačiū
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Siandien ir as kepiau si sedevra, manipuliavau produktais, nesigavo taip kaip turejo, bet buvo laaabai skanu ax.gif Recepto manau nereikia rasyt, nes tai ne tikras mascarpones torciukas. Tikiu, kad siame psl rasit geresniu receptu, jeigu kada man pavyks padaryti tobulai - butinai pranesiu biggrin.gif Aciu autorems uz idejas 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 06, 11:35)
Vilioke,jei kada bandysi daryti mascarponę,parašyk sudėtį gramais ir kaip gavosi.ačiū


Jau pagaminta smile.gif Tiesa sakant pirktinės mascarponės aš neragavusi, tai sunku pasakyti ar gavosi idealiai ax.gif Bet rezultatas skanus.

Aš parašysiu taip kaip aš gaminau, o gaminant didesniais kiekiais nesunku pasiskaičiuoti proporcijas. Man reikėjo pasigaminti apie 250 g mascarponės, todėl mano skaičiukai kitokie.
Naudojau 345 ml. grietinėlės (kurios svoris 333 gramai) Grietinėlę pirkau sveriamą 36%
Dabar tolimesnė aritmetika smile.gif Kadangi vadovavausi pirmine receptūra, tai pasisvėriau kiek sveria šaukštas citrinos rūgšties. Tai pagal mane svoris yra 12-13 gramų. Atitinkamai savo "šedevrui" atsvėriau 9 gramus. Kadangi po kelių minučių kaitinimo man pasirodė nepakankamai tiršta, įpyliau dar 7 gramus citrinos sulčių. Viso 16 gramų citrinos sulčių. Atvėsinau 20 minučių, supyliau į keturguba marle išklotą kiaurasamtį ir palikau atvėsimui. Niekas kiauriai neišbėgo bigsmile.gif Palaikiusi per naktį šaldytuve ryte turėjau sūrio konsistencijos masę, kuri svėrė 225 gramus.
Gal per daug išsamiai prirašiau, bet mažu bus naudos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioklė: 08 gegužės 2011 - 10:16
Man pravesr smulki info del mascarpone darymo, darau copy-paste thumbup.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioklė @ 2011 05 08, 11:14)
Jau pagaminta smile.gif Tiesa sakant pirktinės mascarponės aš neragavusi, tai sunku pasakyti ar gavosi idealiai  ax.gif Bet rezultatas skanus.

Aš parašysiu taip kaip aš gaminau, o gaminant didesniais kiekiais nesunku pasiskaičiuoti proporcijas. Man reikėjo pasigaminti apie 250 g mascarponės, todėl mano skaičiukai kitokie.
Naudojau 345 ml. grietinėlės (kurios svoris 333 gramai) Grietinėlę pirkau sveriamą 36%
Dabar tolimesnė aritmetika smile.gif Kadangi vadovavausi pirmine receptūra, tai pasisvėriau kiek sveria šaukštas citrinos rūgšties[COLOR=blue]. Tai pagal mane svoris yra 12-13 gramų.  Atitinkamai savo "šedevrui" atsvėriau 9 gramus. Kadangi po kelių minučių kaitinimo man pasirodė nepakankamai tiršta, įpyliau dar 7 gramus citrinos sulčių. Viso 16 gramų citrinos sulčių[COLOR=blue]. Atvėsinau 20 minučių, supyliau į keturguba marle išklotą kiaurasamtį ir palikau atvėsimui. Niekas kiauriai neišbėgo  bigsmile.gif Palaikiusi per naktį šaldytuve ryte turėjau sūrio konsistencijos masę, kuri svėrė 225 gramus.
Gal per daug išsamiai prirašiau, bet mažu bus naudos  mirksiukas.gif

Dėkui 4u.gif Kuo išsamiau, tuo geriau. Bet kaip čia iš tiesų - ar čia reikia citrinos sulčių, ar viso beriama 16 g citrinos rūgšties miltelių? g.gif
Ir ar masė nesigauna panašesnė į varškę daugiau, o ne į tirštą grietinę kaip tikroji maskarponė? Gal kas gali atsiliepti, kas gamino ir lygino skonį su originalu? Ir ar gautosios masės konsistencija tokia, kad galima tepti peiliu, kaip sviestą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 08 gegužės 2011 - 14:23
QUOTE(Vilioklė @ 2011 05 08, 11:14)
Jau pagaminta smile.gif Tiesa sakant pirktinės mascarponės aš neragavusi, tai sunku pasakyti ar gavosi idealiai  ax.gif Bet rezultatas skanus.

Aš parašysiu taip kaip aš gaminau, o gaminant didesniais kiekiais nesunku pasiskaičiuoti proporcijas. Man reikėjo pasigaminti apie 250 g mascarponės, todėl mano skaičiukai kitokie.
Naudojau 345 ml. grietinėlės (kurios svoris 333 gramai) Grietinėlę pirkau sveriamą 36%
Dabar tolimesnė aritmetika smile.gif Kadangi vadovavausi pirmine receptūra, tai pasisvėriau kiek sveria šaukštas citrinos rūgšties. Tai pagal mane svoris yra 12-13 gramų.  Atitinkamai savo "šedevrui" atsvėriau 9 gramus. Kadangi po kelių minučių kaitinimo man pasirodė nepakankamai tiršta, įpyliau dar 7 gramus citrinos sulčių. Viso 16 gramų citrinos sulčių. Atvėsinau 20 minučių, supyliau į keturguba marle išklotą kiaurasamtį ir palikau atvėsimui. Niekas kiauriai neišbėgo  bigsmile.gif Palaikiusi per naktį šaldytuve ryte turėjau sūrio konsistencijos masę, kuri svėrė 225 gramus.
Gal per daug išsamiai prirašiau, bet mažu bus naudos  mirksiukas.gif

Labai smagu, kad taip smulkiai apraset visa gamybos procesa, nebekils klausymu, nes kartais praleista smulkmena sugadina viska, Aciu Jums 4u.gif , kopinu ir as
Papildyta:
QUOTE(Letune @ 2011 05 08, 15:18)
Dėkui  4u.gif Kuo išsamiau, tuo geriau. Bet kaip čia iš tiesų - ar čia reikia citrinos sulčių, ar viso beriama 16 g citrinos rūgšties miltelių?  g.gif
Ir ar masė nesigauna panašesnė į varškę daugiau, o ne į tirštą grietinę kaip tikroji maskarponė? Gal kas gali atsiliepti, kas gamino ir lygino skonį su originalu? Ir ar gautosios masės konsistencija tokia, kad galima tepti peiliu, kaip sviestą?

Va kaip matau merginos rado dar klausymeliu, vadinas reikia dar smulkiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 05 08, 15:18)
Dėkui  4u.gif Kuo išsamiau, tuo geriau. Bet kaip čia iš tiesų - ar čia reikia citrinos sulčių, ar viso beriama 16 g citrinos rūgšties miltelių?  g.gif
Ir ar masė nesigauna panašesnė į varškę daugiau, o ne į tirštą grietinę kaip tikroji maskarponė? Gal kas gali atsiliepti, kas gamino ir lygino skonį su originalu? Ir ar gautosios masės konsistencija tokia, kad galima tepti peiliu, kaip sviestą?



Smagu kad bus naudos iš mano patirties smile.gif

Gaminant mascarpone pilasi citrinos sultys tik aš rašydama netyčia jus pabandžiau suklaidinti (vienur paminėdama rūgštį, kitur sultis) blush2.gif
Masė tikrai neturi jokių panašumų su varške (jokių gumuliukų ir pan.)
Gautosios masės konsistenciją (po laiko, praleisto šaldytuve) tikrai puikiai būtų galima tepti peiliu.
Tik deja nebeturiu ką tepti mirksiukas.gif
Masė gavosi tikrai sustingusi ir tvirta.

Gerų bandymų merginos. 4u.gif
Atsakyti
Dariau mascarponės sūrį iš pilstomos "Šaltekšnio" 35 proc. grietinėlės pagal čia nurodytą receptą. Gavosi liuks-toks, kaip iš parduotuvės. Daugiau nepirksiu itališkos, o pati darysiuos. Nes litras grietinėlės turguje-8,5 Lt. O man iš 300 g grietinėlės gavosi 160 g sūrio. Tai kilogramo mascarponės savikaina išeina apie 16 Lt. thumbup.gif Ir neriboja parduotuvinis pakuotės kiekis, ir akcijos laukti nereikia. Laisvę mascarponės darymui namuose. biggrin.gif
Atsakyti
Letune, pagal kurį receptą darėte, nes čia lyg keletas buvo nurodyta. Ačiū 4u.gif
Atsakyti