Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 12:30)
Aš irgi kepiau ši tortą pagal šį receptą - man buvo per daug rūgšties, nors ir nedėjau visos citrinos sulčių, o puse citrinos puse apelsino - man buvo per rūgštu. Viską sugadino jogurtas. Ryt vėl bandysiu daryti, bet jogurto nedėsiu - dėsiu grietinėlės daugiau ir mascarponės, dar girdėjau, jog su konservuotom kriaušėm skanu wink.gif


hm, nezinau man jis kaip tik gavosi pirma karta be dvasios. gan nemazos citrinos sultis supyliau g.gif ir vis tiek truko to cinkelio doh.gif tai del to antraji karta ir pertepiau dar su uogiene biskvita thumbup.gif
nezinau, as manau, kad jeigu jogurta pakeisit grietinele, tai gausis is viso ziauriai riebu, nes sis tortas man ir taip atrodo bomba lotuliukas.gif bet zinoma, jeigu jums kazkas nesigauna, bandykit taip kaip sakot ir butinai lauksim rezultatu mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
spilgiukee, ai, ar taip ar taip - tortai tikra kalorijų bomba, tai ar šian tūkstantis ar ten irnesakyk.gif lotuliukas.gif Na nežinau, man tas natūralus jogurtas tokį rūgštumą pridavė, kad bandysiu arba be jo, arba su kokiu nors skoniu wink.gif
Pagaminus būtinai bus parodytas rezultatas.
P.s. Jūsų tortas laaaabai gražiai papuoštas ir labai skaniai atrodo 4u.gif Šaunuolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 18:50)
spilgiukee, ai, ar taip ar taip - tortai tikra kalorijų bomba, tai ar šian tūkstantis ar ten  irnesakyk.gif  lotuliukas.gif Na nežinau, man tas natūralus jogurtas tokį rūgštumą pridavė, kad bandysiu arba be jo, arba su kokiu nors skoniu wink.gif
Pagaminus būtinai bus parodytas rezultatas.
P.s. Jūsų tortas laaaabai gražiai papuoštas ir labai skaniai atrodo  4u.gif Šaunuolė  wub.gif


del kaloriju tai pritariu 100% doh.gif lotuliukas.gif zinot, gal as patarciau jums pabandyti kitos rusies jogurta mirksiukas.gif nes as va si karta si torta kepiau budama jav, tai, zinokit, produktai labai skiriasi (riebumas, tirstumas ir t.t.) tiek jogurtas, tiek pats mascarpones suris blink.gif tai ir jus, jeigu pakeistumete kitos rusies jogurta, gal bus ok rolleyes.gif
aciukas uz komplimentus 4u.gif vis po truputi tobuleju biggrin.gif dar vis galvoju kaip sonus kita karta uzmaskuosiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2010 11 26, 07:21)
vakar antra karta dariau torta pagal berta75 recepta, kuris skamba stai sitaip:

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. mascarpones sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.



sakykite, čia normalu, kad biskvitas man iškepė tokio storio ohmy.gif per du trečdalius kepimo formos.... kaip čia atrodys? maniau jis kokių 2 cm bus...
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 18:41)
sakykite, čia normalu, kad biskvitas man iškepė tokio storio ohmy.gif per du trečdalius kepimo formos.... kaip čia atrodys? maniau jis kokių 2 cm bus...


kol atves jis truputi susileis mirksiukas.gif juo labiau, kai uzpilsite mascarpones mase. tad viskas tvarkoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 18:52)
kol atves jis truputi susileis mirksiukas.gif juo labiau, kai uzpilsite mascarpones mase. tad viskas tvarkoje mirksiukas.gif

ataušo, bet vis vien jis toks storas..... gal nupjauti? 3 ar 4 cm atvesusio
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 19:00)
ataušo, bet vis vien jis toks storas..... gal nupjauti? 3 ar 4 cm atvesusio


bandykite tada apslakstyti kokiomis nors sultimis... g.gif igaus geresni skoni pats tortas ir susileis tuo paciu. tai gal pasirinkote maza forma? arba jusu biskvitas gavosi kazkoks pagerintas mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nagi padarykite biskvito stori, koks jums tinkamas, kokios problemos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 19:03)
bandykite tada apslakstyti kokiomis nors sultimis... g.gif igaus geresni skoni pats tortas ir susileis tuo paciu. tai gal pasirinkote maza forma? arba jusu biskvitas gavosi kazkoks pagerintas mirksiukas.gif  biggrin.gif


forma 26 cm. nieko, nupjoviau dalį, sūnus sudorojo ir viskas ok jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 21:39)
forma 26 cm. nieko, nupjoviau dalį, sūnus sudorojo ir viskas ok jau smile.gif


super mirksiukas.gif skanumynais tikiuosi pasidalinsite su visais thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi turėjau tik pagrindinius ingredientus, pabandžiau supaprastintą variantą: maskarponės sūris, kond. pienas, citrinos sultys, grietinėlė ir griet. standiklis... Žymiai skaniau, tongue.gif daugiau nedėsiu jokio jogurto ir jokių ten želatinų. Aišku, konsistencija biškį kitokia, toks labiau kreminis negu želinis.
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2011 01 06, 23:19)
Kadangi turėjau tik pagrindinius ingredientus, pabandžiau supaprastintą variantą: maskarponės sūris, kond. pienas, citrinos sultys, grietinėlė ir griet. standiklis...  Žymiai skaniau, tongue.gif  daugiau nedėsiu jokio jogurto ir jokių ten želatinų. Aišku, konsistencija biškį kitokia, toks labiau kreminis negu želinis.


o tas standiklis veikia kaip zelatina? gal galit ideti pilna receptuka rolleyes.gif aciukas 4u.gif
Atsakyti