Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Asseni @ 2010 09 07, 10:00)
na jeigu tik plakta grietinele ir suris, tai tikrai zelatinos nereikia. Bet bais riebiai gaunasi.

O va dar + sulciu ir jogurto tai be zelatinos neissisuksi . Tada daug gaivesnis tortukas buna


drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau smile.gif man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
Jei ka domins idesiu foto,bet man kol kas sis pats paciausias,su braskemis taip pat turetu neblogai gautis,tik ju dabar nera svieziu.
Atsakyti
Sveiki, savo sunaus gimtadieniui dariau mascarpones torta, tik sausainiai kitokie buvo.Stai jis
user posted image
user posted image
Atsakyti
laaaabai skanus sūrio tortas iš Saulėtos virtuvės su mascarpone, kond. pienu, migdolais, medumi....

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 09 08, 17:08)
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau  smile.gif  man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
Jei ka domins idesiu foto,bet man kol kas sis pats paciausias,su braskemis taip pat turetu neblogai gautis,tik ju dabar nera svieziu.


imeskite nuotraukyte jei nesunku wub.gif bandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Mergytės, kiek maždaug laiko galima laikyti tokį torta? Kiek jis nesugenda pvz vėsiai laikant ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 11 20, 10:05)
O sitas tortas turi recepta blush2.gif


žinoma turi, tiesiog čia ne kartą, berods, minėtas, tai neberašiau. Jei panelė Asta iš Saulėtosios virtuvės nesupyks, nukopijuoju receptą iš jos smile.gif
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto, tirpinto (man pagrindas nenorėjo “sukibti”, todėl sunaudojau 150 gramų)
100 g riešutų

Įdarui:
500 g maskarponės
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
1 valg. š. medaus
250 g plakamosios grietinėlės
3 valg. š. želatinos

Mėgstamus riešutus (aš pasirinkau migdolus) pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms.
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 09 08, 17:08)
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau  smile.gif  man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
Jei ka domins idesiu foto,bet man kol kas sis pats paciausias,su braskemis taip pat turetu neblogai gautis,tik ju dabar nera svieziu.

kiek prie sio recepto zelatinos dedasi?Ar cia is vis jos nesided,nes nepamineta? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Labai mėgstu mascarponės tortą.. 4u.gif O gaminu taip:
500 g. mascarpones
300 g. grietinėlės
100 g. natūralaus jogurto
150 g. cukraus
4 arbatiniai šaukščiukai želatinos
šiek tiek (pagal skonį) citrinos rūgšties
naudoju pirktinį biskvitą
šokolado drožlių puošimui

Dėja neturiu foto, šąla dabar šaldytuve, vėliau nufotografuosiu bigsmile.gif
O suvalgom per 3-4 dienas, būna puikus bigsmile.gif

Pirmiausia želatiną užpilu 100g. šalto vandens ir palieku pusvalandžiui. Po pusvalandžio sustingusią pašildau iki virimo ir palieku atvėsti. Tuo metu suplaku iki standumo grietinėlę su cukrumi, tada sudedu mascarponę, jogurtą ir citrinos rūgštį ir vėl suplaku su plaktuvu iki vientisos masės (paragauju, ar patinka skonis biggrin.gif ). Tada į kepimo formą įdedu biskvitą ir sutepu kokia tik turiu skystesne uogiene (dabar darau su slyvų, niam rolleyes.gif ). Į masę po truputį maišydama supilu atvėsusią želatiną, išmaišau ir supilu į kepimo formą ir palieku per naktį ax.gif Ryte mėgaujuosi gaiviu tortu... wub.gif
Atsakyti
vakar antra karta dariau torta pagal berta75 recepta, kuris skamba stai sitaip:

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. mascarpones sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

pirma karta dariau torta saziningai pagal duota recepta, bet antraji karta pertepiau biskvita su uogiene, nes be jos tortas man atrodo kiek sausokas g.gif ir stai rezultatas smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Aš irgi kepiau ši tortą pagal šį receptą - man buvo per daug rūgšties, nors ir nedėjau visos citrinos sulčių, o puse citrinos puse apelsino - man buvo per rūgštu. Viską sugadino jogurtas. Ryt vėl bandysiu daryti, bet jogurto nedėsiu - dėsiu grietinėlės daugiau ir mascarponės, dar girdėjau, jog su konservuotom kriaušėm skanu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 12:30)
Aš irgi kepiau ši tortą pagal šį receptą - man buvo per daug rūgšties, nors ir nedėjau visos citrinos sulčių, o puse citrinos puse apelsino - man buvo per rūgštu. Viską sugadino jogurtas. Ryt vėl bandysiu daryti, bet jogurto nedėsiu - dėsiu grietinėlės daugiau ir mascarponės, dar girdėjau, jog su konservuotom kriaušėm skanu wink.gif

Gerai girdejai, labai skanu, karta pabandziau, tiesiog neturejau braskiu , tai skonis super, man patinka labai
Atsakyti