kadangi laiko nebera laukti ,tortas jau saldytuve,po kiek laiko jis pradeda stingti?Kol kas kiek pajudinu tai kose ,bijau ,kad su ta zelatina antra karta susimoviau Is viso kokios konsistencijos ji turi buti kai isbrinksta?Pas mane buvo kaip konservuotu persiku skyscio gal ji turi buti tirsta kaip klijai nu nesigaudau visai,sakes zodziu
QUOTE(pumis @ 2010 07 30, 17:18)
Prisiskaiciau cia receptu.Dabar darau torta,tiesa sakant pirma karta,iskepiau biskvita pagal nurodyta recepta virsuje-4 kiaus. 4 milt. ir 4 cukraus,na man primena omleta tas pagrindas ,ragauti negaliu nes negaliu to blyno atsipjauti juk,kazin viskas gerai su tuo biskvitu bus ,nes as kai kepu pyraga tai pas mane bent jau stikline miltu dedasi i biskvita ,dabar del zelatinos pas mane 20g ,tai uzpilti daugiau kaip puse stiklines vandens ir palaikyti,o kiek palaikyti,ir tada pakaitinti?Zodziu man su zelatina is viso nieko neaisku :ohOi bijau,pirmas kartas ,kad tik kose nebutu,nu jei ka saukstais kabliuosim kaip tiramisu
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele
na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele
na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas
O baltymus atskirai isplaket biskvitui?
Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
QUOTE(Vigilyte @ 2010 07 30, 13:41)
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...
nu va, baltymus atskirai neplakiau,biskvitas tai aiskiai nenusiseke,kazkoks guminis ir pasitrauke dar,bet cia dar butu nieko.....jauciu nsustings tortas mano ,i saldytuva lendu kas penkias minutes,bet viskas liula ten,o valanda jau praejo
QUOTE(pumis @ 2010 07 30, 20:14)
nu va, baltymus atskirai neplakiau,biskvitas tai aiskiai nenusiseke,kazkoks guminis ir pasitrauke dar,bet cia dar butu nieko.....jauciu nsustings tortas mano ,i saldytuva lendu kas penkias minutes,bet viskas liula ten,o valanda jau praejo
Sveika. Vakar dariau su 20gr zelatino, na ne toki, tiesiog is galvos proporcijas emiau , bet sustingo, ir skyscio daugiau isejo, manau viskas bus gerai
QUOTE(airius @ 2010 07 30, 20:34)
Sveika. Vakar dariau su 20gr zelatino, na ne toki, tiesiog is galvos proporcijas emiau , bet sustingo, ir skyscio daugiau isejo, manau viskas bus gerai
Siaip litrui mases dedama mazdaug 20 g zelatinos, bet kad normaliai sustingtu ir butu galima pjaustyt reiktu daugiau... as kai idedu daugiau zelatinos, tai man sustingsta jau per koki pusvalandi, o normaliai per valanda
Nu mergaites,aciu uz palaikyma ir patarimus,gal gi dar palaukti reikia gal ir gerai bus ,na kita karta zinosiu,kad zelatinos tokiam kiekiui 30 g. ir maziau nei puse stiklines vandens tirpinti ,o siaip mascarpone skanu,tiramisu darau daznai,ten mat zelatinos nereikia :Dna parasysiu kas gausis dar jus kaip cia daugiau visko patyrusios koks tortas su varskes kremu paprastas ir skanus,matyt sekanti bandyciau kitoki ar kazkoks su snikersais labai isgirtas yra?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 30, 20:54)
O baltymus atskirai isplaket biskvitui?
Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...
Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...
as tai pries keleta dienu dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 10:53)
as tai pries keleta dienu dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo
Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 31, 12:07)
Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint
nu nebuvo gal dar nuo zelatinos priklauso as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese geltona gal del to
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O tai gali skystokai gautis
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 11:13)
nu nebuvo gal dar nuo zelatinos priklauso as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese geltona gal del to
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O tai gali skystokai gautis
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O tai gali skystokai gautis
Aaa, tada tikrai gali but nuo stipriopsios zelatinos turiu ir as jos, bet dar nepanaudojau. Sako kad ji laabai stipri
nu ka istraukiau as savo sutverima is saldytuvo siandien vakare (nes diena buvom isvyke) ,su baime nuemiau lanka,bet niekas nesukiuzo ,tortas sakyciau pavyko ,bet galetu buti standesnis,nes dabar kaip kremas ,na saukstais kabinti nereikejo,bet....ir dar sokolada uzlaisciau vakar,taigi irgi klaida,siandien jis maise torto pjaustymui,nes buvo kietas,be to biskvita gal kitoki kepciau,na sitas valgomas bet buna ir geriau matyt ,nufotkinau,jei kam idomu ikelsiu,bet toks kaip ir visu su persikais ir kiviais puostas ,taigi nera ko per daug demonstruoti,sekanti karta darysiu kitoki,na riebokas jis man,darysiu su varske gal kitoki Vyras sukirto tris gabalus ,tai daugiau nieko nebenorejo ,o as kaip figura vis tramdau,tai irgi gabaliuko pilnai uzteko,kaloriju tai ohohohooo
QUOTE(kice @ 2010 06 24, 20:11)
dieve, koks grožis