Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

kadangi laiko nebera laukti ,tortas jau saldytuve,po kiek laiko jis pradeda stingti?Kol kas kiek pajudinu tai kose doh.gif ,bijau ,kad su ta zelatina antra karta susimoviau doh.gif Is viso kokios konsistencijos ji turi buti kai isbrinksta?Pas mane buvo kaip konservuotu persiku skyscio g.gif gal ji turi buti tirsta kaip klijai nu nesigaudau visai,sakes zodziu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 07 30, 17:18)
Prisiskaiciau cia receptu.Dabar darau torta,tiesa sakant pirma karta,iskepiau biskvita pagal nurodyta recepta virsuje-4 kiaus. 4 milt. ir 4 cukraus,na man primena omleta tas pagrindas ,ragauti negaliu nes negaliu to blyno atsipjauti juk,kazin viskas gerai su tuo biskvitu bus g.gif ,nes as kai kepu pyraga tai pas mane bent jau stikline miltu dedasi i biskvita g.gif ,dabar del zelatinos g.gif  pas mane 20g ,tai uzpilti daugiau kaip puse stiklines vandens ir palaikyti,o kiek palaikyti,ir tada pakaitinti?Zodziu man su zelatina is viso nieko neaisku :ohOi bijau,pirmas kartas biggrin.gif  ,kad tik kose nebutu,nu jei ka saukstais kabliuosim kaip tiramisu biggrin.gif
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele unsure.gif
ax.gif  na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas smile.gif


O baltymus atskirai isplaket biskvitui?

Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..


Papildyta:
QUOTE(Vigilyte @ 2010 07 30, 13:41)
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau

Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų

Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą



Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...
Atsakyti
nu va, baltymus atskirai neplakiau,biskvitas tai aiskiai nenusiseke,kazkoks guminis ir pasitrauke dar,bet cia dar butu nieko.....jauciu nsustings tortas mano g.gif,i saldytuva lendu kas penkias minutes,bet viskas liula ten,o valanda jau praejo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 30 liepos 2010 - 19:16
QUOTE(pumis @ 2010 07 30, 20:14)
nu va, baltymus atskirai neplakiau,biskvitas tai aiskiai nenusiseke,kazkoks guminis ir pasitrauke dar,bet cia dar butu nieko.....jauciu nsustings tortas mano g.gif,i saldytuva lendu kas penkias minutes,bet viskas liula ten,o valanda jau praejo unsure.gif

Sveika. Vakar dariau su 20gr zelatino, na ne toki, tiesiog is galvos proporcijas emiau , bet sustingo, ir skyscio daugiau isejo, manau viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 07 30, 20:34)
Sveika. Vakar dariau su 20gr zelatino, na ne toki, tiesiog is galvos proporcijas emiau , bet sustingo, ir skyscio daugiau isejo, manau viskas bus gerai 4u.gif


Siaip litrui mases dedama mazdaug 20 g zelatinos, bet kad normaliai sustingtu ir butu galima pjaustyt reiktu daugiau... as kai idedu daugiau zelatinos, tai man sustingsta jau per koki pusvalandi, o normaliai per valanda biggrin.gif
Atsakyti
Nu mergaites,aciu uz palaikyma ir patarimus,gal gi dar palaukti reikia smile.gif gal ir gerai bus smile.gif ,na kita karta zinosiu,kad zelatinos tokiam kiekiui 30 g. ir maziau nei puse stiklines vandens tirpinti smile.gif ,o siaip mascarpone skanu,tiramisu darau daznai,ten mat zelatinos nereikia :Dna parasysiu kas gausis smile.gif dar jus kaip cia daugiau visko patyrusios ax.gif koks tortas su varskes kremu paprastas ir skanus,matyt sekanti bandyciau kitoki ar kazkoks su snikersais labai isgirtas yra?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 30, 20:54)
O baltymus atskirai isplaket biskvitui?

Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...



as tai pries keleta dienu dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 10:53)
as tai pries keleta dienu  dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo thumbup.gif


Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 31, 12:07)
Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint biggrin.gif



nu nebuvo unsure.gif gal dar nuo zelatinos priklauso mastau.gif as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese geltona rolleyes.gif gal del to g.gif
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo mastau.gif nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O tai gali skystokai gautis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pentarda: 31 liepos 2010 - 10:16
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 11:13)
nu nebuvo  unsure.gif  gal dar nuo zelatinos priklauso mastau.gif as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese  geltona  rolleyes.gif  gal del to g.gif
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo mastau.gif nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O  tai gali skystokai gautis  unsure.gif


Aaa, tada tikrai gali but nuo stipriopsios zelatinos thumbup.gif turiu ir as jos, bet dar nepanaudojau. Sako kad ji laabai stipri smile.gif
Atsakyti
nu ka istraukiau as savo sutverima is saldytuvo siandien vakare (nes diena buvom isvyke) ,su baime nuemiau lanka,bet niekas nesukiuzo bigsmile.gif ,tortas sakyciau pavyko ,bet galetu buti standesnis,nes dabar kaip kremas ,na saukstais kabinti nereikejo,bet....ir dar sokolada uzlaisciau vakar,taigi irgi klaida,siandien jis maise torto pjaustymui,nes buvo kietas,be to biskvita gal kitoki kepciau,na sitas valgomas bet buna ir geriau matyt smile.gif ,nufotkinau,jei kam idomu ikelsiu,bet toks kaip ir visu su persikais ir kiviais puostas ,taigi nera ko per daug demonstruoti,sekanti karta darysiu kitoki,na riebokas jis man,darysiu su varske gal kitoki smile.gif Vyras sukirto tris gabalus ,tai daugiau nieko nebenorejo biggrin.gif ,o as kaip figura vis tramdau,tai irgi gabaliuko pilnai uzteko,kaloriju tai ohohohooo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 06 24, 20:11)
Maskarponė su braškėmis iš daržo:
user posted image



dieve, koks grožis blush2.gif 4u.gif mirksiukas.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti