neprivalau laikytis kazkieno sugalvotu taisykliu
Stiklines Martini Asti sampano per akis
QUOTE(Kaštanka @ 2010 06 28, 23:32)
neprivalau laikytis kazkieno sugalvotu taisykliu
Stiklines Martini Asti sampano per akis
Stiklines Martini Asti sampano per akis
Nieks ir neliepia laikytis. Tik sakau fakta, kad todel ir vadinasi sampaninis tortas, nes jauciasi sampanas.
jis kuo puikiausiai jautesi.
kazkokia tamsta rugiagele..priekabi
kazkokia tamsta rugiagele..priekabi
QUOTE(Kaštanka @ 2010 06 29, 11:59)
Mano toks "darbas" kabinetis
QUOTE(Vigilyte @ 2010 05 31, 08:31)
kiek pakeistas variantas, biskvito dariau du sluoksnius, man per riebu būna, kai tos varškės storas sluoksnis, o į vieną iš pertepimo sluoksnių įpyliau truputį aguonų
Labai gražus tortukas Pagal kokį receptą darėte? Kaip tik šiomis dienomis bandysiu daryti tortą, darysiu pirma kartą ir noriu tokį iškepti
mergaites patarkite mama nupirko mascarpones surio ir neuzziurejo kad galiojimas iki liepos 2 d. kazin nieeko tokio jeigu padaryciauTiramisu torciuku su tokiu suriu, , labai prasau patarkite, Aciu
QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 16:03)
mergaites patarkite mama nupirko mascarpones surio ir neuzziurejo kad galiojimas iki liepos 2 d. kazin nieeko tokio jeigu padaryciauTiramisu torciuku su tokiu suriu, , labai prasau patarkite, Aciu
iki liepos 2d? as patarciau nesti atgal ta maskarpone ir pasikeisti i sviezia kokioj cia parduotuvej tokiu galiojimu surasti dar galima?
QUOTE(pukiota @ 2010 07 19, 12:53)
Labai gražus tortukas Pagal kokį receptą darėte? Kaip tik šiomis dienomis bandysiu daryti tortą, darysiu pirma kartą ir noriu tokį iškepti
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sbiskvito ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
puošiau grietinėle, o biskvitus kaip ir rašiau, dariau du, į vieną kremo sluoksnį įmaišiau aguonų
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 17:03)
mergaites patarkite mama nupirko mascarpones surio ir neuzziurejo kad galiojimas iki liepos 2 d. kazin nieeko tokio jeigu padaryciauTiramisu torciuku su tokiu suriu, , labai prasau patarkite, Aciu
vienareikšmiai mesti lauk
[quote=Vigilyte,2010 07 30, 13:41]
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sbiskvito ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
puošiau grietinėle, o biskvitus kaip ir rašiau, dariau du, į vieną kremo sluoksnį įmaišiau aguonų
Labai ačiū už receptuką , iššisaugosiu kitam kartui. Torta dariau vakar, sakyčiau kaip pirmam kartui tai pavyko. Biskvitą pirkau, o krema dariau tokį koks ir jusu parašytas. Tik va grietinėlė man neišsiplakė kad torta papuošti, niekaip nesiprantau kodėl, pirkau 35 proc.
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sbiskvito ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
puošiau grietinėle, o biskvitus kaip ir rašiau, dariau du, į vieną kremo sluoksnį įmaišiau aguonų
Labai ačiū už receptuką , iššisaugosiu kitam kartui. Torta dariau vakar, sakyčiau kaip pirmam kartui tai pavyko. Biskvitą pirkau, o krema dariau tokį koks ir jusu parašytas. Tik va grietinėlė man neišsiplakė kad torta papuošti, niekaip nesiprantau kodėl, pirkau 35 proc.
QUOTE(pukiota @ 2010 07 30, 13:36)
Labai ačiū už receptuką , iššisaugosiu kitam kartui. Torta dariau vakar, sakyčiau kaip pirmam kartui tai pavyko. Biskvitą pirkau, o krema dariau tokį koks ir jusu parašytas. Tik va grietinėlė man neišsiplakė kad torta papuošti, niekaip nesiprantau kodėl, pirkau 35 proc.
sveikinu su pirmu sėkmingu blynu , o į grietinėlę dekoravimui visada dedu standiklio ir dar grietinėlė turi būti gerai atšaldyta
Patarciau pirkti Zemaitijos grietinele 36% - tiesiog puikiai issiplaka be jokiu standikliu tik zinoma reikia atsaldyti, galima papildomai ir cukru atsaldyti jei reikia plakti su cukrum
Prisiskaiciau cia receptu.Dabar darau torta,tiesa sakant pirma karta,iskepiau biskvita pagal nurodyta recepta virsuje-4 kiaus. 4 milt. ir 4 cukraus,na man primena omleta tas pagrindas ,ragauti negaliu nes negaliu to blyno atsipjauti juk,kazin viskas gerai su tuo biskvitu bus ,nes as kai kepu pyraga tai pas mane bent jau stikline miltu dedasi i biskvita ,dabar del zelatinos pas mane 20g ,tai uzpilti daugiau kaip puse stiklines vandens ir palaikyti,o kiek palaikyti,ir tada pakaitinti?Zodziu man su zelatina is viso nieko neaisku :ohOi bijau,pirmas kartas ,kad tik kose nebutu,nu jei ka saukstais kabliuosim kaip tiramisu
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele
na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele
na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas