Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Oksiukas @ 2010 05 12, 12:10)
Laba, norėčiau pasiklausti, darysiu makarponės tortuką rytoj, o valgysim šeštadienį, kažin jam nieko nenutiks taip ilgai bestovint? ax.gif


Tikrai nieko nenutiks... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 05 13, 07:27)
Sveiki. Atrodo skaniai. Tikrai bandysiu, nes patinka liesesni, o sakykit persikus uzdejot ir viskas, ar dar pylet zele ant ju 4u.gif . Tikiuosi nieko pries, jei darysiu copy ax.gif

Aisku ne pries mirksiukas.gif
Del persiku, tai juos tik uzdejau. Jei ketinat nesti pyraga kazkam, tai patariu uzpilti, nes graziai nenunesit - persikai nukris. Jei bus valgoma tik namie, tai, manau, galima nieko nepilti smile.gif
Atsakyti
Sveikos
Tikokia maskarponės torto idėja
user posted image
Torto pjūvis

user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2010 05 16, 19:17)
Sveikos
Tikokia  maskarponės torto idėja

Torto pjūvis



Labai skaniai atrodo, saunuole 4u.gif , o pagal koki receptuka darei, ir kaip tas biskvitas taip padarytas, ar ten sausainukai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 17 gegužės 2010 - 07:06
Sveikos,
Maskarponės kremas darytas pagal čia duotą receptą tik truputį daugiau želatinos dėta, kad standesnis kremas būtų.
Iškepamas biskvitinis vyniotinis (aš kepiau iš 6 kiaušinių per visą orkaitės skardą),
susukamas, ataušinamas, po to nupjaustomi visi kraštai, padalinamas į lygias juostas ( mano 5,5 cm, čia bus torto aukštis ), supjaustomas, sudrėkinamas, ant viršaus paskleidžiamas kremas, jeigu kremas nelabai standus, palaukiama truputį, iš vienos juostos susukamas vyniotinis, jis paguldomas, kitos juostos sukamos apie šį susuktą ir taip kol bus susuktos visos juostos. Dedama į torto žiedą ir šiek tiek suspaudžiama, kad neliktų tarpų tarp biskvito ir kremo. Be torto žiedo, manau sudėtinga būtų suspausti, kad neliktų tarpukų.
Sėkmės gaminant.
Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2010 05 17, 05:25)
Sveikos,
Maskarponės kremas darytas pagal čia duotą receptą tik truputį daugiau želatinos dėta, kad standesnis kremas būtų.
Iškepamas biskvitinis vyniotinis (aš kepiau iš 6 kiaušinių per visą orkaitės skardą),
susukamas, ataušinamas, po to nupjaustomi visi kraštai, padalinamas į lygias juostas ( mano 5,5 cm, čia bus torto aukštis ), supjaustomas, sudrėkinamas, ant viršaus paskleidžiamas kremas, jeigu kremas nelabai standus, palaukiama truputį, iš vienos juostos susukamas vyniotinis, jis paguldomas, kitos juostos sukamos apie šį susuktą ir taip kol bus susuktos visos juostos. Dedama į torto žiedą ir šiek tiek suspaudžiama, kad neliktų tarpų tarp biskvito ir kremo. Be torto žiedo, manau sudėtinga būtų suspausti, kad neliktų tarpukų.
Sėkmės gaminant.

aš nesuprtau kaip ten tas biskvito juostas sukti unsure.gif ...
Atsakyti
Man atrodo aiškiai parašiau, principas kaip paprasto biskvito susukimas, tik juostomis. Ataušusį biskvitą supjaustyti norimo pločio juostelėmis. Aptepti pirmąją juostelę ir suvynioti į standų vyniotinį. Aptepti sekančią juostelę ir apvynioti aplink pirmąjį vyniotinuką. Pastatyti vyniotinį vertikaliai, ir aptepant visas likusias juosteles apvynioti jas aplink pirmesnįjį vyniotinį, kol susinaudos visas biskvitas. Tas procesas reikalauja šiek tiek įgūdžių, nes kremas šiek tiek bėga. Todėl ir rašiau, kad reikalinga torto žiedo forma, kuri reguliuojasi, nes suteptą tortą reikia suspausti, kitaip tarpai liks tarp biskvito juostų,
Lietuviškuose psl. panašiu principu darytas „Mišelės receptai lietuviškai” BISKVITINIS TORTAS SU KURDU (Sponge Cake with Passion Fruit Curd)

Atsakyti
Pirma karta dariau torta, tad noriu pasirodyt.
Pertepimui naudojau Ricota suri. Biskvita pirkau parduotuveje.
Gal labai neispeiksit.
http://www.ipix.lt/desc/19968266/
Atsakyti
uij,niam niam,skaniai labai atrodo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2010 05 24, 20:05)
Pirma karta dariau torta, tad noriu pasirodyt.
Pertepimui naudojau Ricota suri. Biskvita pirkau parduotuveje.
Gal labai neispeiksit.
http://www.ipix.lt/desc/19968266/

Nagi nagi destik kaip darei su rikoto suriu blush2.gif . Turiu ir as jo nusipirkus ir nezinau kam naudot, o cia ziuriu tortukas sulipdytas 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Labai susidomejau tortu is mascarpones ir jau padariau bandomaji varianta (juk reikejo paragaut). Ziauriai patiko ir dabar,po poros savaiciu,darysiu jau normalu sunaus gimtadieniui.tik toks klausimas iskilo,ar tiktu tokio torto virsu uzpilti zele?
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 05 24, 23:25)
Nagi nagi destik kaip darei su rikoto suriu blush2.gif . Turiu ir as jo nusipirkus ir nezinau kam naudot, o cia ziuriu tortukas sulipdytas 4u.gif


As dar kartais naudoju Ricota suri blyneliams, visai skaniai gaunasi. Dar kartais bananu ipjaustu. Naudoju, tuos mazus, nezinau kaip jie teisngai vadinasi, bet jie zymiai saldesni.

O torta dariau paprastai, kaip jau sakiau biskvita pirkau parduotuveje. Dabar jau net nepamenu koks tiksliai.
Tada, emiau Ricota dejau cukru, truputi vaniles, romo esencijos ir apie puse puodelio, gal kiek daugiau zeles. Viska ismaiciau ir naudojau pertepimui. Dejau biskvita, suri, sviezias braskes ir t.t. Pabaigus visa ji aptepiau suriu, apibarsciau aguonomis ir ant virsaus uzdejau kelias saldutuve besivoliojancias gervuoges. Tai tiek.
Man pasakysiu, nelabai patiko su Ricota, nes tas tortas gavosi kiek sausokas, gal kita karta biskvita reiktu sulieti kazkuo.
Atsakyti