Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(Aurinija @ 2010 02 25, 17:01)
Oi, neaiškiai parašiau  doh.gif Norėčiau daryti du tortus, bet tik viena mascarponės. Kitą visai kitokį, tai ar vienam tortukui užtektų iš 250 g maskarponės?



manau, kad tikrai uztektu.


O koki, jei ne paslaptis, kita gaminsi? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle77: 03 kovo 2010 - 10:25
QUOTE(egle77 @ 2010 03 03, 10:23)
manau, kad tikrai uztektu.
O koki, jei ne paslaptis, kita gaminsi?  rolleyes.gif


Ačiū 4u.gif Kitą planuoju daryti rafaelo svajonę, iš šito forumo. rolleyes.gif Visad darydavau savo firminį su jogurtu, varške, želė ir vaisiais. Šiemet nusprendžiau išbandyti kažką naujo ir skirtingus, tai darysiu maskarponės ir tą rafaelo, kad būtų skoniai įvairesni. smile.gif
Atsakyti
sveikos, kepejos..noriu ir as to maskarpones torto, tai esu nusipirkus maskarpones, sausainiu, sveisto, tik noriu pasitarti ar galeciau maskarpone maisyti su grietne ir nedeti zelatinos, nes kur gyvenu nerandu!!o gal maskarpone su varske sumaisyti?na gal patarsit kuri..?
Atsakyti
Sveikos....

skaiciau skaiciau... viskas kaip ir aisku, bet pabaigoj susiveliau... jei as noriu torto, 25 cm skersmens su 2 biskvitukais nestorais... tai man 250 ar 500 maskarpones reiketu?? Speju kad 250 butu mazoka???


Sekantis klausimas.... man labai mieli maziukai tortukai.... is kur gauti tokia forma, kuri is sono atsidarytu?? Gal ka esat sumasciusi, kad toki maziuka kur nors ispausti, kad paskui sonai grazus butu... nes tokios formos neradau pirkti, visos virs 20 cm skersmens...
Atsakyti
QUOTE(damselfly @ 2010 03 11, 15:29)
Sveikos....

skaiciau skaiciau... viskas kaip ir aisku, bet pabaigoj susiveliau... jei as noriu torto, 25 cm skersmens su 2 biskvitukais nestorais... tai man 250 ar 500 maskarpones reiketu?? Speju kad 250 butu mazoka???
Sekantis klausimas.... man labai mieli maziukai tortukai.... is kur gauti tokia forma, kuri is sono atsidarytu?? Gal ka esat sumasciusi, kad toki maziuka kur nors ispausti, kad paskui sonai grazus butu... nes tokios formos neradau pirkti, visos virs 20 cm skersmens...

500 g geriau butu. O del formos, galima padaryt didesni, o paskui apipjauti pagal norimos lekstutes dydi - bus ir mazas tortukas ir pyrageliai. Nors buna ir mazesniu formu, tik reikia ieskot didesnese arba specializotose parduotuvese.
Atsakyti
Kaupiuosi šio torto darymui, darysiu ryt arba poryt. Prašau patarkite, kokia grietinėlę naudojate? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 03 30, 18:51)
Kaupiuosi šio torto darymui, darysiu ryt arba poryt. Prašau patarkite, kokia grietinėlę naudojate?  blush2.gif


Gali buti Saules pieno 35 % (Maximje buna pirkt), arba Zemaitijos pieno 36 % (IKI buna pirkt). Arba dar Maximoje yra pirkti Panevezio grietinele 35 %, bet ji brangoka kakzokdel.
Atsakyti
Gal kas turite receptuka maskarpones torciuko su pistacijom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(damselfly @ 2010 03 11, 16:29)
Sekantis klausimas.... man labai mieli maziukai tortukai.... is kur gauti tokia forma, kuri is sono atsidarytu?? Gal ka esat sumasciusi, kad toki maziuka kur nors ispausti, kad paskui sonai grazus butu... nes tokios formos neradau pirkti, visos virs 20 cm skersmens...


mirksiukas.gif Aš maximoje nusipirkau tuščiavidurę formą kuri kaip čia pasakius-na susitraukia ir išsiplečia pagal poreikius. Taigi gaunasi ir mažas tortukas ir didelis. Tai po apačia padedu bliekutę ir darau tortukus thumbup.gif
Atsakyti
Dejau 200gr grietineles, ~20gr zelatinos ir 500gr mascarpones, bet tortas gavosi gana riebus ir sunkus skrandziui, ne taip kaip is parduotuves... gal per mazai grietineles, ar per daug zelatinos panaudojau..?
Atsakyti
QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 04 02, 18:50)
Dejau 200gr grietineles, ~20gr zelatinos ir 500gr mascarpones, bet tortas gavosi gana riebus ir sunkus skrandziui, ne taip kaip is parduotuves... gal per mazai grietineles, ar per daug zelatinos panaudojau..?


Norit kad paruosta parduotuvine mase butu panasi i namini torta??? biggrin.gif As labai abejoju, ar ten tuose tortuose isvis yra mascarpones, nebent kvapu ideta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 04 02, 18:50)
Dejau 200gr grietineles, ~20gr zelatinos ir 500gr mascarpones, bet tortas gavosi gana riebus ir sunkus skrandziui, ne taip kaip is parduotuves... gal per mazai grietineles, ar per daug zelatinos panaudojau..?

man su mascarpone irgi per riebu, aš naudoju ricottą ax.gif O dėl želatinos- kuo jos daugiau, tuo tortas panašesnis į parduotuvinį mirksiukas.gif (aš pastarąjį kartą visą 50 g pakelį sunaudojau mirksiukas.gif )
Atsakyti