oi sorry reikejo tik pasijieskot jau manau sekantis kepinys bus sitas jau labai gundo tik reik trupucio laiko po sios dienos nevykusio torto
Dar toks kvailas klausimėlis.
Kiek toks namie gamintas tortukas gali stovėti?
Tiesiog man reiktų pasigaminti 2. Gaminčiau pvz. penktadienį vakare arba šeštadienį... vienas būtų suvalgytas (jei valgomas ) sekmadienį, o kitas pirmadienį. Ar nebus toks... "pabuvęs"?
Ir kur yra tų pirštelių-sausainėlių (lady fingers)? O gal panaudoti paprastą pirktinį biskvitą?
Kiek toks namie gamintas tortukas gali stovėti?
Tiesiog man reiktų pasigaminti 2. Gaminčiau pvz. penktadienį vakare arba šeštadienį... vienas būtų suvalgytas (jei valgomas ) sekmadienį, o kitas pirmadienį. Ar nebus toks... "pabuvęs"?
Ir kur yra tų pirštelių-sausainėlių (lady fingers)? O gal panaudoti paprastą pirktinį biskvitą?
QUOTE(Rinesa @ 2009 11 10, 22:31)
Dar toks kvailas klausimėlis.
Kiek toks namie gamintas tortukas gali stovėti?
Tiesiog man reiktų pasigaminti 2. Gaminčiau pvz. penktadienį vakare arba šeštadienį... vienas būtų suvalgytas (jei valgomas ) sekmadienį, o kitas pirmadienį. Ar nebus toks... "pabuvęs"?
Ir kur yra tų pirštelių-sausainėlių (lady fingers)? O gal panaudoti paprastą pirktinį biskvitą?
Kiek toks namie gamintas tortukas gali stovėti?
Tiesiog man reiktų pasigaminti 2. Gaminčiau pvz. penktadienį vakare arba šeštadienį... vienas būtų suvalgytas (jei valgomas ) sekmadienį, o kitas pirmadienį. Ar nebus toks... "pabuvęs"?
Ir kur yra tų pirštelių-sausainėlių (lady fingers)? O gal panaudoti paprastą pirktinį biskvitą?
Pagal tavo parasyta laika, tortams tikrai nieko nenutiks
Pirsteliu buna pirkti IKI parduotuvej, kur sausainiai buna sudeti. Bet i pagrinda galima juk deti paprastu sausainiu su sviestu, kaip recepte parasyta. Arba biskvita, galima ir pirktini, bet skanesnis naminis o sonus apdelioti tais pirsteliais.
o man nesėkmė šiandien darėm su vaikais tortą, norėjau įlašint lašiuką vanilės esencijos, bet man nematant vaikai vos ne buteliuką supylė. Kremas gavos baisaus skonio. Dabar sėdžiu ir bandau save įkalbėt viską mest lauk ir važiuot į krautuvę pirkt tortą. Nes padaryt nespėsim, mums jo reikia šiam vakarui.
QUOTE(Ginta. @ 2009 11 11, 13:37)
o man nesėkmė šiandien darėm su vaikais tortą, norėjau įlašint lašiuką vanilės esencijos, bet man nematant vaikai vos ne buteliuką supylė. Kremas gavos baisaus skonio. Dabar sėdžiu ir bandau save įkalbėt viską mest lauk ir važiuot į krautuvę pirkt tortą. Nes padaryt nespėsim, mums jo reikia šiam vakarui.
Užuojauta Šiaip manau spėtum padaryti, jei greitai susisuksi Mano paskutinius kartus tortai per 3 val. pagaminti buvo, pati stebėjaus, bet spėjau kažkaip, ant greičio prisireikė
Sveikos kepejeles.....nezinau ar cia buvo toks receptukas,bet parasysiu koky as darau torta su mascarpones suriu...
biskvitas:
6 kiausiniai
200gr cukraus
300gr miltu
vanil esencijos arba vanilinio cukraus...
kiausinius su cukrumi isplakti iki purumo,pilti vanil. cukru ir ranka atsargiai ymaisyti miltus...pilti y 26 cm skersmens forma ir kepti 180 temp apie 40 min....
kremas:
200gr.cukraus
3 kiausiniai
2 saukstai valgomi su kaupuku zelatinos
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr. rugsteles
zelatina isbrinkinti apelsinu sultyse,grietinele isplakti su trupuciu cukraus ir cit. rugstele,atskiram inde isplakti kiausiniu baltymus su cukrumi iki standumo,mascarpones sury isplakti su kiausiniu tryniais taip pat atskiram inde....
tada visus isplaktus ingredientus sumaisome ir supilame istirpinta zelatina....dar truputy paplakame ir kramas padarytas.
biskvita supjaustome y 3 dalis,sulaistome siek tiek apelsinu sulciu-vandens virinto -cukraus sirupu ir dedame y forma,kurioje kepe biskvitas.gaunasi 2 sluoksniai storoki kremo ir 3 slauksniai biskvito.Kai susala,puosiame kaip norime.....SKANAUS....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
biskvitas:
6 kiausiniai
200gr cukraus
300gr miltu
vanil esencijos arba vanilinio cukraus...
kiausinius su cukrumi isplakti iki purumo,pilti vanil. cukru ir ranka atsargiai ymaisyti miltus...pilti y 26 cm skersmens forma ir kepti 180 temp apie 40 min....
kremas:
200gr.cukraus
3 kiausiniai
2 saukstai valgomi su kaupuku zelatinos
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr. rugsteles
zelatina isbrinkinti apelsinu sultyse,grietinele isplakti su trupuciu cukraus ir cit. rugstele,atskiram inde isplakti kiausiniu baltymus su cukrumi iki standumo,mascarpones sury isplakti su kiausiniu tryniais taip pat atskiram inde....
tada visus isplaktus ingredientus sumaisome ir supilame istirpinta zelatina....dar truputy paplakame ir kramas padarytas.
biskvita supjaustome y 3 dalis,sulaistome siek tiek apelsinu sulciu-vandens virinto -cukraus sirupu ir dedame y forma,kurioje kepe biskvitas.gaunasi 2 sluoksniai storoki kremo ir 3 slauksniai biskvito.Kai susala,puosiame kaip norime.....SKANAUS....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
QUOTE(kirbe @ 2009 11 19, 15:28)
Sveikos kepejeles.....nezinau ar cia buvo toks receptukas,bet parasysiu koky as darau torta su mascarpones suriu...
kremas:
200gr cukraus
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
2 valgomi saukstai su kaupuku zelatinos
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr.rugsteles....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
kremas:
200gr cukraus
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
2 valgomi saukstai su kaupuku zelatinos
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr.rugsteles....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
Ačiūūūū tau labai laaabai už receptuką Bet dar neatstosiu nuo tavęs na mums Cipciukas prisakė, kad bezas bijo želatininių kremų ir drėgmės o pas tave kaip tik į kremą želatina įeina o bezas vietoj stovi kaip jis pas tave nenučiuožia nieko nebesuprantu sulaistai tai turbūt saikingai, jei ruošies puošti beze, ane
Kirbe, O kiek kremui kiausiniu reikia?
QUOTE(Daivve @ 2009 11 19, 16:09)
Kirbe, O kiek kremui kiausiniu reikia?
Tai kad šitam kremui nereikia kiaušinių
QUOTE(Daivve @ 2009 11 19, 16:09)
Kirbe, O kiek kremui kiausiniu reikia?
reikia reikia kiausiniu 3...atsiprasau praleidau netycia.....
parasysiu is naujo kremo receptuka...
200gr.cukraus
3 kiausiniai
2 saukstai valgomi su kaupuku zelatinos
500gr mascarpones surio
400gr grietineles....
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr. rugsteles
o pries puosdama beze,torciuka labai plonai aptepiau sviestiniu kremuku,kad nenubegtu beze.....
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 23, 21:59)
CIA
Tik zelatinos ant visos normos reik deti 30-40 g. Nes nesustings kitaip. As visad si tortuka darau is puses normos, nes gaunasi man 22 cm skersmens.
Tik zelatinos ant visos normos reik deti 30-40 g. Nes nesustings kitaip. As visad si tortuka darau is puses normos, nes gaunasi man 22 cm skersmens.
... Recepte rašo reikia cukraus ir grietinėlės... viską sumaišius įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.
Klausimėlis. Kokį naudoti cukrų, turi būti paprastas ar miltinis? Ir kiek plakti grietinėlę, kad neperplakti?
Ryt darysiu.
Ačiū.